Gem Mining Near Me: Ose Ta'iala Maua'i i le Eliina maa i Setete uma e 50

eliina ma'a latalata mai ia te au

O laufanua tetele ma eseese o le Iunaite Setete ua le na o ni vaaiga ofoofogia; o latou oa fa'afanua fa'atalitali e maua. Fiafia i le "ma'a eli latalata mai ia te au"? O lenei atunuu lautele ua tumu i eliina maa avanoa, faʻaalia se lalolagi susulu o maʻa, taʻitasi ma lana lava tala faʻapitoa. Mai safaira feilafi a Montana e oo atu i maa o le la o Oregon ma lanu emerald loloto o Karolaina i Matu, o le valaau o le eliina o maa e le mafai ona tetee atu. O maa taua ta'itasi, o lo'o fa'asalalauina i setete, o se molimau i le ofoofogia o fa'afanua fa'apitonu'u ma veins e tele minerale o lo'o natia i lalo ifo o tatou vae.

Ae e le na'o mea taua lava ia. O le gaioiga o le tulituliloaina o maa taua o se faigamalaga—o se tasi o le mauaina, onosai, ma le faagaeeina o le fiafia pe a e mauaina se maa taua i lona matagofie masani. O lenei tusiga o loʻo faʻamoemoe e avea ma au tapasa i lenei malaga feʻilafi, taʻitaʻia oe i le tamaoaiga o maʻa taua o loʻo maua i setete uma. Pe o oe ose tagata tuli manu ma'a or o se tagata fou fiailoa e fia amata, ua matou faʻapipiʻiina le uiga o le sailiga o mea taua i Amerika, tuʻuina atu faʻamatalaga ma faʻamatalaga e faʻaleleia ai lau isi malaga. Maulu faatasi ma i matou i lenei lalolagi feilafi ma su'e le matagofie ma tala o loo faatalitali mai.

Su'esu'e ma'a ma'a e lata ane ia te a'u: O fea e su'e ai ma'a ma'a

O le Iunaite Setete, faʻatasi ai ma ona faʻavae faʻafanua eseese e taamilo i le talafatai i le gataifale, e faʻamaualuga ai le tele o ituaiga o maʻa taua. O setete taʻitasi e iai a latou lava seti o mea taua o loʻo faʻatali e maua, o nisi o ia mea e tulaga ese ona maua i lona laufanua. O se vaaiga lenei i le matagofie o ie ma'a tāua ua salalau solo i le atunuu.


***(Kiliki i luga o se Setete mo se Taiala loloto)***

MaloMata'ina Ma'a Tau'a
AlabamaFetu Lanumoana Quartz
AlaskaJade
ArizonaTurquoise
Arkansastaimane
KalefoniaBenitoite (maa taua a le setete)
ColoradoRhodochrosite
Connecticutminerale silikone
DelawareSillimanite
FloridaMoonstone (setete taua)
GeorgiaQuartz
HawaiiAmu Uliuli (maa taua a le setete)
Idahominerale silikone
IlinoiFluorite
IndianaFaʻamalima
IowaGeode
KansasHeliodor
KentuckyPearl Pearlwater
LouisianaAgate
MaineTourmaline
MarylandPatuxent River Stone
MassachusettsRhodonite
MichiganChlorastrolite (Isle Royale Greenstone)
MinesotaVaituloto Sili Agata
MisisipiPetrified Wood
MisuriMozarkite
MontanaSafaira ma Agata
NebraskaAgate Lanumoana
NevadaTurquoise ma Black Afi Opal
Hampshire NewSmoky Quartz
New Jerseyminerale silikone
New MexicoTurquoise
Niu Iokaminerale silikone
North CarolinaEmerald
North DakotaFairburn Agate
OhioOhio Flint
OklahomaBarite Rose
OregonMaamora
PennsylvaniaMoonstone
Rhode IcelandCumberlandite
South CarolinaAmethyst
South DakotaFairburn Agate
TennesseePearl Pearlwater
TexasLanu moaga topasi
Utahtopasi
VermontGrossular Garnet
VirginiaNelsonite
WashingtonPetrified Wood
West VirginiaSilicified Mississippian Fossil Coral
WisconsinUlaula Mumu
WyomingNefita Jade

Ua na'o ni nai fa'ata'ita'iga o ma'a taua a le atunu'u. O setete taʻitasi, faʻatasi ai ma lona tala faʻasolopito tulaga ese, e ofoina atu se avanoa e suʻe ai maʻa maʻa eseese ma o nisi taimi e le masani ai. O le 'ese'ese ma le tamaoaiga o le fanua o Amerika ua avea ai ma nofoaga autu mo tagata fa'afiafia ma'a ma'oa fa'apolofesa tutusa, saili le isi sailiga sili. O lenei alaleo olaola o maa taua, e taʻutaʻua ma seasea, o se molimau i mea ofoofogia faʻafanua o Amerika ma avanoa e le gata o loʻo natia, o loʻo faʻatali mo le mauaina.

Prime Gem Mining Destinations Latalata Mai

O le la'uina o maa e le gata o se auala e su'e ai ma'a matagofie ma taua, ae o se malaga fo'i i laufanua ma tala'aga eseese o Amerika. Mai le Talafatai i Sisifo gaoa e oo atu i le matagofie o Midwest ma le Talafatai i Sasae faasolopito, o itulagi taitasi e ofoina atu aafiaga tulaga ese ma le tamaoaiga eli maa.

West Coast:

  1. Malo: Kalefonia
    • oʻu: Oceanview Mines
    • Gemstones: Tourmaline, Kunzite, Garnet
    • saunoaga: O se tasi o nai nofoaga e mafai ai e tagata lautele ona la'u maa taua.
  2. Malo: Oregon
    • oʻu: Alaleo Sunstone Mines
    • Gemstones: Sunstone
    • saunoaga: O le maa taua a le setete o Oregon o se ata mo le toatele.
  3. Malo: Washington
    • oʻu: Stonerose Interpretive Center
    • Gemstones: Eocene Age Fossils
    • saunoaga: O lo'o ofoina atu se 'ese'ese ituaiga o 'ma'a' fa'ata'ita'iga eli, fa'atasi ai ma eli fa'ato'aga.

Sisifotutotonu:

  1. Malo: Arkansas
    • oʻu: Papa o Diamonds State Park
    • Gemstones: Taimane
    • saunoaga: Na o le pau lea o le nofoaga e gaosia ai taimane e mafai ai e tagata lautele ona suʻe taimane.
  2. Malo: Minesota
    • oʻu: Vaituloto Sili Agate Moega
    • Gemstones: Vaituloto Sili Agata
    • saunoaga: Tulaga matagofie i le matafaga o le Vaituloto Superior.
  3. Malo: Michigan
    • oʻu: apamemea Mines
    • Gemstones: Kopa, Datolite, Siliva
    • saunoaga: Michigan's Upper Peninsula ua lauiloa mo ana teuina apamemea.

East Coast:

  1. Malo: North Carolina
    • oʻu: Emerald Hollow Mine
    • Gemstones: Emeralds, Aquamarine, Kuatasi
    • saunoaga: Na o le pau lea o le emerald mine i le lalolagi e tatala i tagata lautele.
  2. Malo: Maine
    • oʻu: Mt. Mica Mine
    • Gemstones: Tourmaline, Beryl
    • saunoaga: O se tasi o mines sili ona leva i le US.
  3. Malo: Georgia
    • oʻu: Mauga o Tuugamau
    • Gemstones: Rutile, Lazulite, Pyrophyllite
    • saunoaga: E ofoina atu le tele o suiga ma'a ma eli i tausaga ta'itasi.

O lenei lisi ua naʻo se faʻataʻitaʻiga o le tele o avanoa eliina maa faʻasalalau i Amerika atoa, faʻaalia ai le tele o le tamaoaiga o le atunuʻu. Pe o oe o se rockhound masani poʻo se tagata fia iloa, o nei nofoaga e folafola mai ni mea e manatua pea ma atonu o se maa taua pe lua e ave i le fale.

Su'esu'eina o le Feilafi ua tuana'i

O le sailiga mo ma'a fe'ilafi ma u'amea taua o lo'o filogia loloto i le ie o le tala fa'asolopito o Amerika. O se tala o le fiafia, fiasili, ma i nisi taimi, o se laki, e atagia ai le agaga le mafaaseseina o paionia ma tagata sailiili na mamanuina le malo.

O le fiva taimane tele:

  • I le faaiʻuga o le 19 senituri, o le mauaina o taimane i Arkansas na taʻitaʻia ai le faanatinati e faamanatu ai le tele o le auro. O le Crater of Diamonds State Park, o le nofoaga lea na maua ai, o loʻo tumau pea le molimau i lenei vaitau feilafi ma e naʻo le pau lea o le nofoaga e maua ai taimane i le lalolagi e mafai ai e tagata lautele ona suʻe taimane.

Le Auro Ma'a:

  • O le California Gold Rush o le 1849 e lauiloa. Peitaʻi, e ese mai i auro, na maua foʻi e tagata suʻesuʻe le tele o maa tāua, e aofia ai tourmaline, safaira, ma garnets. O le mea moni, o Kalefonia tourmaline mines na avea ma punavai autu o le maa taua mo Saina Dowager Empress Tzʻu Hsi i le amataga o le 20 seneturi.

Emeralds o Karolaina i Matu:

  • North Carolina sa taulamua i le US gem mining alamanuia. O le mauaina o mea taua o le emerald i le faaiuga o le 19th seneturi, aemaise lava i le Hiddenite eria, na tosina mai ai tagata maina ma tagata fiafia. O nisi o nei emeralds e tauva i le tulaga lelei o mea o loʻo maua i nofoaga taʻutaʻua o le lalolagi e pei o Colombia.
North-Carolina-masani-ma'a-Emerald

Fa'amatalaga Tala'aga:

  • O le tala i le taimane "Uncle Sam", o le taimane sili ona tele na maua i le US, e 40.23 carats lona mamafa ma na maua i Arkansas i le 1924. O lona tala e manaia e pei o le maa taua lava ia.
  • O le Roebling Opal, na maua i totonu Nevada, o se fasipepa uigaese 2,585-carat ma o loo i ai nei i le Smithsonian Institution.

Avatu ma Faavalevalea:

  • Mo tala manuia uma, sa i ai tala o faigata. O le toʻatele o tagata eli na latou faia mea uma ma le faamoemoe e maua mai ai ʻoa ae na fesagaʻi ma luʻi e pei o le leaga o le tau, lē mafai ona maua, ma i nisi o taimi, e matuā leaga lava. Ae, o nei tala o le tutumau ma le tumau o se vaega tele o le talatuu a le maina maa e pei o tala o mea tetele na maua.

O maa taua, faatasi ai ma a latou faatosinaga ma folafolaga o le tamaoaiga, e le gata na aumaia ai tagata taitoatasi ma nuu i tulaga maualuga manuia ae sa faia foi se sao taua i le fausiaina o tamaoaiga ma aganuu faaitulagi. O toega o maina tuai, taulaga agaga, ma maa taua o loʻo faʻaalia i totonu o a tatou falemataʻaga e tu o se molimau i se taimi ua tuanaʻi na susulu i le fia iloa ma susulu i le mauaina.

Tulafono Fa'ali'i Gem: Ose Va'aiga Lautele a le Atunu'u

A'o fa'atupula'ia le apili o le tulituliloaina o ma'a ma le su'esu'eina o le "mining ma'a lata ane ia te a'u" i le tele o tausaga, e fa'apea fo'i le mana'omia o se ta'iala fa'atonutonu e fa'amautinoa le fa'aauau, fa'aaloalo i aia tatau o fanua, ma puipuia le si'osi'omaga. E ui ina eseese tulafono mai lea setete i lea setete, o autu masani ma tulafono lautele a le malo e tumau pea.

Autu Faatonutonu masani:

  1. Pulea Fanua & Aia Tatau: A'o le'i alu i le sailiga o ma'a, e taua tele le fa'ailoa po'o ai e ana le fanua. Pe o fanua fa'alaua'itele po'o fanua tumaoti o le a matua a'afia ai fa'atagaga e mana'omia. I fanua tumaoti, e mana'omia le fa'atagaga manino mai lē e ona fanua.
  2. Pemita Manaoga: O le tele o setete e manaʻomia pemita poʻo laisene e laʻu ai maa taua, aemaise lava mo pisinisi faʻapisinisi. O nei pemita e mafai ona o'o mai ma totogifuapauina ma e masani ona taua e o'o lava i sailiga fa'afiafiaga i fanua faitele.
  3. Mafaufauga i le Siosiomaga: I le gasologa o tausaga, o loʻo faʻateleina le faʻamamafa i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga. O lona uiga o nisi vaega, aemaise lava i latou e manatu e ma'ale'ale le si'osi'omaga, e ono fa'agata pe iai fo'i ni tulafono fa'atonutonu e puipuia ai le fa'aleagaina o meaola faanatura.
  4. Tapulaa i le aoina: Ina ia fa'amautinoa le fa'atumauina, o le tele o setete e iai tapula'a i le aofa'i po'o le ituaiga o mea e mafai ona aoina i se taimi fa'atulagaina. Mo se fa'ata'ita'iga, e ono fa'amalosia tapula'a o ato i aso ta'itasi.

Mata'utia Eseesega a le Setete:

  • Alaska: Ua lauiloa mo ana punaoa mauoa, Alaska ei ai faiga faʻapitoa tagi. O lo'o ofoina atu e le setete le tu'uina atu o tagi, fa'ataga tagata ta'ito'atasi e "ta'u" se fasi fanua mo le fa'aaogaina o minerale.
  • Arkansas: O le Crater of Diamonds State Park e tulaga ese ona e mafai ai e tagata lautele ona suʻe taimane ma isi maʻa mo se totogi, ma o tagata suʻesuʻe o leoleo, e tusa lava po o le a le tau o le maa taua.
  • Kalefonia: Faatasi ai ma lona talafaasolopito mauoa o le mining, Kalefonia ua faatuina le Ofisa o le Pulega o Eleele (BLM) nofoaga filifilia mo le sailiga o mea taua, ae faatasi ai ma tulafono patino e puipuia ai le soona aveesea.
  • North Carolina: Ona o ona laufanua e tele maa taua, o nisi o itumalo i North Carolina e iai tulafono faʻapitoa, faʻamautinoa e le faʻalavelaveina e le maina le faʻaogaina o meaola faanatura, aemaise lava vai.

Vaavaaiga Feterale: O le General Mining Act o le 1872 o se tulafono feterale a le Iunaite Setete o loʻo faʻatagaina ma faʻatonutonuina le suʻeina ma le laʻuina o minerale tau tamaoaiga i fanua a le malo tele. E ui lava e fa'atatau i le la'uina o ma'a malo, e fai ma tua'oi o tulafono ole fa'aputuina o minerale ma ua fa'ata'ita'iina i le tele o tausaga e fo'ia ai popolega tau le siosiomaga.

E ui o le tulituliloaina o maa e ofoina atu le folafolaga o le mauaina ma le ono maua o le tamaoaiga, e taua tele le faʻatautaia o le lavelave o tulafono faatonutonu e pulea ai lenei gaioiga. Fa'afeso'ota'i i taimi uma ta'iala fa'apitonu'u ma le setete a'o le'i tu'ua, fa'amautinoa o le tuliga e fa'aletulafono, fa'atatau, ma tumau.

Meafaigaluega Taua mo se Malaga 'Gem Mining Near Me' Pan-American

Afai o lo'o e sauni mo se sailiga maa taua mai le gataifale i le gataifale, o le sauniuniga e taua tele. O itulagi ma si'osi'omaga eseese e mana'omia ni meafaigaluega ma'oti. Ina ia mautinoa le saogalemu, lelei, ma se la'u manuia, e taua le i ai o meafaigaluega sa'o mo tulaga taitasi.

1. Tatala Field / Lau'ele'ele aoina: O se tasi lenei o ituaiga sili ona faigofie o le tulituliloaina o maa taua e maua ai maa taua po o minerale i luga o le fogaeleele.

  • Taiala mo le malae: E iloa ai maa taua ma minerale.
  • GPS po'o le Tapasa: Mo folauga.
  • Samala Papa: E talepe ai maa matala atonu e iai minerale.
  • Fa'ailoga Fa'ailoga: Mo maa mavaevae.
  • Matalasi saogalemu: Puipui mai ni fasi papa.

2. La'u Va'a loloto/Mala'ilalo: O le alu loloto i lalo o le eleele poʻo totonu o ana e manaʻomia ai ni meafaigaluega faʻapitoa ma le saogalemu.

  • pulou ma le Malamalama: Mo le va'aia ma le saogalemu.
  • Mea e Puipui ai: Ia puipuia mai laufanua gaoa ma maa aasa.
  • Mautala: Manaomia i nofoaga e iai le lamatiaga o le faʻaalia o le kesi.
  • Se'e Malosi: E puipuia ai vae mai maa mamafa ma maua ai le uu lelei.
  • Pickaxe: Mo maa ta'e ma fealuai.

3. Vaitafe / Vaitafe Su'esu'ega: O le su'eina o ma'a taua i totonu o vai e mana'omia ai meafaigaluega e fesoasoani e fa'amama ai palapala.

  • Pan Auro: E ui e masani mo su'esu'ega auro, e aoga foi mo le luluina o ma'a laiti mai le palapala o le vaitafe.
  • Pusa Sluice: Fesoasoani pe afai e te manatu mamafa i le su'eina o le tele o mea i totonu o vai.
  • Scoop: Mo le aoina mai o le palapala mai le vaitafe.
  • faʻavasega: Fa'apipi'i i luga o se apa e fesoasoani e faamama ai ma'a tetele ma otaota.

4. Su'e ma'a'a i le toafa: Toafa e mafai ona avea ma oa oa geodes ma minerale, ae o le siosiomaga e manaʻomia ni puipuiga faʻapitoa.

  • Puipuiga o le La: O pulou lapopoa, matatioata mata, ma puipui o le la e taua tele.
  • vai: Fa'asusu vai po'o le tele o fagu vai.
  • UV lamepa: O nisi minerale ma maa taua (pei o opals) e mafai ona felafolafoa'i i lalo o le malamalama o le UV, e faigofie ai ona iloa i le po.
  • Efuefu ufimata: E puipuia mai le oneone mama ma le pefu.

5. Itu Mauga: O mauga maualuluga ma fanua gaoa e iai a latou lava fa'afitauli.

  • Vailaau Fa'ama'i maualuga: Afai e te le masani i mea maualuluga.
  • Aʻe o kia: maea, carabiners, ma fusi pe afai o lo'o e folau i laufanua tifato.
  • Fa'alautele Field Guide: O mauga e masani ona i ai le tele o minerale eseese, o lea e mafai ai ona aoga se taiala atoatoa.

Fautuaga Lautele:

  • taga tua: O se ato faafafa umi e ave ai meafaigaluega, mea e maua, ma mea taua.
  • Fesoasoani Muamua: Mo manu'a laiti.
  • teuina o Meaai: O ato fa'amaufa'ailoga, koneteina, po'o taga ie e teu ma fa'atulaga au mea e maua.
  • Tusitusi ma Peni: Fa'amaumau nofoaga ma fa'amatalaga o au sailiga.

Po o fea lava e ave ai oe i lau malaga, ia faamuamua i taimi uma le saogalemu. Su'esu'e mana'oga fa'apitoa o saite ta'itasi, feutaga'i ma tagata popoto fa'apitonu'u, ma sauni mo mea e le'i fa'amoemoeina. Manuia le sailiga ma'a!

Fautuaga Fautuaga mo Tagata Fa'alina maa

O le tulituliloaina o maa, pei o soʻo se faʻalavelave, e sili ona faʻafeiloaʻi ma le poto na maua mai le poto masani. I le aluga o tausaga, o loʻo feagai ma le au fai maʻa maʻa masani luʻitau eseese, faia suʻesuʻega fiafia, ma faʻaputuina faʻamatalaga e taua tele mo tagata fou. O le tu'ufa'atasiga lea o lo latou tofa fa'asoa:

1. Suesuega o Lau Uo Sili:

  • Faailoga maa: “Ae e te lei alu, ia e iloa le mea o loo e sailia. Malamalama i uiga o maa taua i lau nofoaga filifilia. O se fasi quartz atonu e na o se quartz i se mata e leʻi aʻoaʻoina, ae o le poto, atonu e te iloa ai o se topaz. — Margaret L., tulimanu tulimanu mo le 25 tausaga.

2. Fa'aaloalo i Fanua ma Tulafono Fa'alotoifale:

  • Tausiga o le Siosiomaga: “Ia manatua pea o i matou o tagata asiasi i nei laufanua. Afai tatou te mananaʻo ia fiafia tupulaga i le lumanaʻi e pei ona tatou faia, o la tatou matafaioi le faʻamautinoa tatou te le afaina le siosiomaga. — John A., eliina ma le siosiomaga.

3. E Faamuamua le Saogalemu:

  • Saunia: “Ua ou vaai i tagata o o mai ma ou seevae i nofoaga gaoa. Fai i taimi uma lavalava e puipuia ai, ma seevae malolosi, ma aua neʻi ou na o aʻu i nofoaga tuufua.” — Derek T., tulimanu tulimanu mo le 40 tausaga.

4. Fesootaiga ma Aoao:

  • Community Insights: “Auai i kalapu tulimanu tulimanu po o ni talanoaga i luga o le initaneti. E tele naua mea e aʻoaʻoina mai aafiaga o isi. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻasoa lena nofoaga faalilolilo pe lua pe afai e te laki!" — Rita H., tagata fiafia ma ta'ita'i nu'u.

5. O le onosai o se Amio lelei:

  • O le Tumau e Totogi: “O le tulituliloaina o maa e le o taimi uma e uiga i lena sailiga tele ma le matagofie. O le fiafia o le tuliga, o le fiafia o le mauaina, tusa lava pe o se tamaʻi maʻa. O le onosai e masani ona taitai atu ai i taui sili.” — Carlos M., tagata faigaluega eli maa.

6. Ia Saunia i taimi uma mo mea e leʻi mafaufauina:

  • Tau & Laufanua: “Siaki tala o le tau. O le tele o taimi, ua ou vaai i aso susulu ua liua i faititili. Ma taʻu i taimi uma se tasi e uiga i le mea e te alu i ai ma le taimi e te fuafua e toe foʻi ai." — Naomi F., tulimanu tulimanu ma faiaoga saogalemu.

7. Lelei nai lo le tele:

  • Mauaina Taua: “E le o le tele o maa taua e te mauaina, ae o le lelei o na maa taua. O se maa taua e tasi, maualuga e mafai ona sili atu lona tau nai lo se ato e tumu i maa masani. Taulai atu i le malamalama lelei.” — Greg J., su'esu'e maa.

8. Tumau Fa'afou:

  • Fa'aleleia le Fa'afanua: “E suia fanua, ua maua nofoaga fou, ua vaivai mea tuai. Ose laufanua malosi. O le fa'afouina pea o lou malamalama e mautinoa ai e te i ai i taimi uma i le nofoaga sa'o i le taimi sa'o.” — Sophie K., tagata su'esu'e ma su'e ma'a.

9. Tausi mo Au Sailiga:

  • Tausiga Fa'amuli: “O le faamamaina ma le teuina lelei o au maa taua e tutusa lava le taua ma le mauaina. Malamalama i uiga taua taitasi. E ui e manaʻomia e nisi naʻo se fufulu mama, o isi e manaʻomia le tausiga sili atu. ” — Liam V., foma'i ma'a.

10. Fiafia i le Malaga:

  • E Le Na'o le Ma'a: “O laufanua, o le fiafia, o manatuaga na faia, ma ioe, o maa taua – o se afifi atoatoa. Fiafia i taimi uma. O tuliga uma e tulaga ese, ma o le mea lena e faʻapitoa ai." — Irene P., tuli manu maa faafiafia.

I le sailiga mo 'oa feilafi, o nei malamalamaaga e avea o ni moli taiala, faʻamautinoa o soʻo se malaga tuliga maʻa e le gata e tauia ae e saogalemu, faʻamaonia, ma faʻatamaoaigaina.

Fa'atauaina Au 'Oa: Tausiga Fa'auma-Discovery

A'o fa'atupula'ia le fiafia i le 'liina ma'a e lata ane ia te a'u, e taua le iloa o le taimi lava e te maua ai se maa taua, e le gata ai iina le faigamalaga. O le tausiga lelei pe a mae'a su'esu'ega e mafai ona siitia ai lau sailiga mai se ma'a pefu i se 'oa feilafi. E taua tele le faatumauina o lona taua ma le matagofie. O se ta'iala fa'apitoa i le fa'atauaina ma le tausiga o au ma'a taua:

1. O le Faailoaina o le Ki:

  • Malamalama i Mea ua E Maua: A'o le'i fa'amamāina, fa'amautu po'o le a le ituaiga maa po'o minerale o lo'o ia te oe. O nisi ma'a taua e ma'ale'ale i metotia fa'amama fa'apitoa, ma e te le mana'o e fa'aleagaina lau sailiga taua.
  • Faʻatalanoa faʻapitoa: Gemologists poʻo sui o kalapu maa faʻapitonuʻu e mafai ona fesoasoani i le faʻamaonia. Atonu e iai a latou mea faigaluega e pei o refractometers poʻo se malamalama faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia le mea o loʻo e mauaina.

2. Fa'amamaina o Au Ma'a'a:

  • Fasimoli ma vai: Mo le tele o maʻa, vai suʻesuʻe, vai mama, ma se pulumu vaivai e lava. O le fufuluina malie o le maa taua o le a aveesea ai le tele o palapala.
  • Ultrasonic Cleaners: E ui ina aoga mo le tele o ma'a ma'a'a e pei o taimane, e mafai ona fa'aleagaina i ma'a vaivai pe aofia ai. Fa'afeso'ota'i i taimi uma se tagata poto faapitoa a'o le'i fa'aaogaina.
  • Aloese mai Vailaau Matautia: O maa taua e pei o penina, opals, ma turquoise e mafai ona faaleagaina e acids ma vailaau malolosi.

3. Teuina o Au Sailiga:

  • Pepa Tuuese: O nisi maa taua e mafai ona sasa ai isi. Teu ese maa taua i totonu o taga malu po'o atigi pusa mea teuteu.
  • Aveese mai le Malamalama ma le Vevela: O nisi maa taua, e pei o amethysts ma kunzites, e mafai ona mou atu pe a umi ona faʻaalia i le susulu o le la. E lē gata i lea, o le vevela e mafai ona faaleagaina ai nisi o maa taua.

4. Fa'atatauga ma Fa'atatauga:

  • Iloa Lona Taua: Aemaise lava pe afai e te masalomia o loʻo e maua se mea e seasea pe taua, e atamai le faʻavasegaina. E mafai e tagata suʻesuʻe faʻamaonia faʻamaonia ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le lelei ma le taua o lau maa taua.
  • Iloiloga Inisiua: Afai e taua lau maa taua, mafaufau e faʻaopopo i lau inisiua fale poʻo le mauaina o se isi faiga faʻavae.

5. Fa'ailoga, 'Otioti, po'o le Faila:

  • Fa'aleleia le Lalelei: O nisi taimi, o maa taua e mafai ona faʻapipiʻiina pe faʻalelei e faʻaleleia ai lo latou matagofie ma le taua. Afai o loʻo e mafaufau i lenei mea, faʻafesoʻotaʻi ma tagata tomai faapitoa ma filifili ni tipi mataʻina taʻutaʻua.
  • Fa'anatura vs. Totogi: Ia nofouta o nisi togafitiga e faʻaleleia ai foliga o le maa taua e ono aʻafia ai lona tau. Fa'ailoa i taimi uma togafitiga pe a fa'atau atu pe maua se iloiloga.

6. Fa'aali po'o Seti:

  • Fa'atulagaina o Maua: Su'e lau sailiga i se mea teuteu. Galulue faʻatasi ma tagata faʻatau oloa e malamalama i mea totino ma manaʻoga o lau maʻa taua.
  • Fa'aali Aoina: Afai o lo'o e fauina se aofa'iga, mafaufau e aumai ni fa'ailoga fa'aaliga. E le gata ina fa'aalia au mea na maua ae puipuia ai fo'i.

7. Fa'amauina o Lau Mau:

  • Tausia se ogalaau: Faʻamau i lalo le mea ma le taimi na e mauaina ai le maa taua, ona uiga, mamafa, ma soʻo se isi faʻamatalaga talafeagai. E mafai ona taua tele lenei mea mo faʻamatalaga i le lumanaʻi pe afai e te filifili e faʻatau atu pe fefaʻatauaʻiga.

Manatua, o maa taua uma, pe o se quartz masani poʻo se peleni seasea, o loʻo i ai manatuaga o le tuliga ma le tala o le fanua na sau ai. E ala i le ofoina atu i ai o le tausiga sa'o, e le gata ina e fa'asaoina lona lalelei faaletino ae fa'apea fo'i le tele o ie lalaga o aafiaga o lo'o fa'atusalia ai.

O Ma'a Tau'a Tala'aga e Maua I le Atunuu

Mai le gataifale i le gataifale, o le US ua avea ma nofoaga na fanau mai ai nisi maa mataʻina moni na maua. O nei tala e le gata ina faaleoina ai le tele o le tamaoaiga o le atunuu ae e faaosofia ai foi le anoanoai o tagata saili oa e tuliloa a latou miti. O nisi nei o ma'a sili ona lauiloa na maua:

1. Le Uncle Sam Diamond (Arkansas):

  • Na maua i le Crater of Diamonds State Park i le 1924, o le "Uncle Sam" o le taimane sili ona telē na maua i le US. O lona mamafa o le 40.23 carats mataʻina i lona foliga talatala, o lenei maa taua na mulimuli ane tipiina i se maa matagofie 12.42-carat emerald-shaped maa. .

2. Le Topaz Auro Amerika (Utah):

  • Faatasi ai ma maa taua tele i le lalolagi, o lenei 22,892-carat (pe tusa ma le 10 lbs) ofoofogia na maua mai Minas Gerais, Pasila, ae tipi ma foliga i le US Faʻaalia i le Smithsonian, o lona lanu auro ma le lapoʻa mataʻutia ua avea ai ma mea ofoofogia. fa'ata'ita'iga.

3. Le Opal Roebling (Nevada):

  • Na maua i le amataga o le 20th seneturi, o le Roebling Opal mai Virgin Valley o se faʻataʻitaʻiga mataʻina e tusa ma le 2,585 carats. O lana ta'aloga mata'ina, fa'atosina e mumu ma lanu meamata, na fa'amautu lona tulaga i le National Gem Collection i le Smithsonian.

4. O le El-Dorado Aquamarine (Colorado):

  • Mai le nofoaga ta'uta'ua Mt. Antero i Colorado, o le El-Dorado Aquamarine o se molimau i le tamaoaiga o measina a le itulagi. O lenei tioata 10-inisi, manino ma susulu lanumoana, o se tasi o aquamarine sili ona lelei i Amerika i Matu ua maua.

5. Le Morenci Turquoise (Arizona):

  • Morenci Mine ua gaosia nisi o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa turquoise. O le uiga tulaga ese o Morenci turquoise, e masani ona faʻapipiʻiina i le pyrite, e maua ai se faʻaaliga vaaia lea na faʻataʻitaʻia ai le au tusiata ma tagata aoina mai Amerika i le lalolagi atoa.

6. Le Smithsonian Garnet (Niu Ioka):

  • O lenei almandine garnet, e tusa ma le 10 lbs lona mamafa, na maua i le itulagi o Ruby Mountain. O lona lanu mumu loloto ma le manino e le pona ua avea ai ma se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona faʻaaloalogia o loʻo iai.

7. Le Lime Green Beryl (Maine):

  • E lauiloa foi o Heliodor, o lenei maa taua na maua mai le Plumbago Gem Pit i Newry, Maine. E silia ma le 80 carats le mamafa ma fa'aalia se lanu lanumeamata-samasama malosi, o se tasi lea o heliodors sili ona lelei mai Amerika i Matu.

8. Le Blue Moon Diamond (N/A, ae tipi i le US):

  • E ui o lenei taimane e le o iai i le US, o lona tipiina ma suiga na tupu i le Iunaite Setete. I le 12 carats, o lona lanu lanumoana e le masani ai, o le taunuuga lea o faʻailoga o le boron i totonu o lona fausaga kaponi, ma avea ai ma se tasi o maʻa sili ona manaʻo i ai le lalolagi.

O nei su'esu'ega ta'uta'ua o lo'o fa'amamafaina ai le mauoa o mea fa'afanua o le Iunaite Setete. E fai ma faamanatu malamalama o 'oa o lo'o natia i lalo ifo o tatou vae ma avanoa e le gata o lo'o ofoina mai e tulituli ma'a.

Fa'alauteleina o Lau Va'aiga Ma'a Ma'a

E ui o le Iunaite Setete o se nofoaga autu mo i latou o loʻo suʻeina "maa maʻa latalata mai ia te aʻu", o le tele ma le eseese o nofoaga o maʻa taua e faʻaosoosoina ai foi tagata fiafia e suʻesuʻe i tua atu o tuaoi o le atunuʻu. I le lalolagi atoa, ua tumu le lalolagi i itulagi e mauoa i mea mata'ina tulaga ese ma matagofie, tele i atunuu tuaoi o le US Afai o lo'o e va'ava'ai e fa'alautele lau sailiga ma'a i tua atu o nofoaga fa'apitonu'u, o se ata lenei o mea o lo'o ofoina mai e le konetineta lautele:

1. Kanata:

  • Mauoa Saili: Ua lauiloa Kanata mo ana taimane mai Northwest Territories, ammolite i Alberta, ma labradorite i Newfoundland ma Labrador.

2. Mekisiko:

  • Stellar Discoveries: O Mekisiko o loʻo i ai se cornucopia o taulaga taua, mai i opal afi i Mekisiko turquoise ma ambers matagofie.

3. Pasila:

  • Laumua o maa taua: Pasila, i Amerika i Saute, o se fale malosi i le lalolagi maa, ma maua mai emeralds, tourmalines, amethysts, e matua seasea lava Paraíba tourmaline.

4. Colombia:

  • Malo o Emerald: Kolomupia e ta'uta'ua i le lalolagi atoa mo ana emeralds maualuga. O maa lanumeamata mai lenei itulagi e masani ona manatu e le mafaatusalia.

5 Kuatemala:

  • Iade Oa: Fa'asolopito taua ma fa'aaloalo fa'aleaganu'u, Kuatemala o se puna autu o iasepi iasepi i lanu lanumoana ma lanu meamata tulaga ese.

6. Dominican Republic:

  • Caribbean Lanumoana: O lenei motu motu o le fale o Larimar, o se maa pectolite lanumoana mataʻina e le maua i se isi mea i le lalolagi.

7. Pelisi:

  • Mailei Anamua: E iai le tala faasolopito o Belize o le fa'aogaina o iasepi e tagata Maya anamua, ma o mea na maua talu ai nei o lo'o fa'ailoa mai ai ni fa'aagaga fa'apolopolo o lo'o fa'atali e su'esu'eina.

O le fa'alauteleina o lau malaga tuliga ma'a fa'ava-o-malo e le gata e fa'atamaoaigaina ai lau fa'aputuga ae e maua ai fo'i se malamalamaga loloto i le lalolagi, tala fa'asolopito, ma aganu'u. A'o e mafaufau i nei sailiga fa'ava-o-malo, ia mautinoa o lo'o e malamalama lelei i fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo ma tulafono tau femalagaiga ina ia mautinoa ai se poto masani lelei ma tauia.

Fa'ai'uga: Le Lumana'i o 'Gem Mining Near Me' Adventures

O le tulituliloaina o maa e sili atu nai lo na o se sailiga mo oa matagofie; o se malaga i le taimi, fa'afanua, ma su'esu'ega a le tagata lava ia. A o tatou savalia le vateatea tele o Amerika, mai le talafatai gaoa o Maine e oo atu i toafa sogi i le la o Arisona, o eli uma e aumaia ai tala na tanumia loloto i totonu o le Lalolagi—tala o aso ua mavae, o malosiaga faifaipea o le natura, ma o le tamaoaiga le mafaatusalia o loo natia i lalo ifo o o tatou vae.

O le fiafia o le mauaina, o le lagona fiafia o le eleele e faʻaalia ai le susulu o mea e le o iloa, o tala o mea taua na maua, ma le faʻamoemoe o le faia o le tala faasolopito-o nei elemene uma e tuʻufaʻatasia e avea ai le tulituliloaina o maa ma mea e le mafaagaloina. E uiga i le fesootai ma le laueleele, malamalama i ana mealilo, ma selesele taui o le onosai ma le filiga.

Ae ui i lea, o le matagofie o le tulituliloaina o maa e le faʻatapulaʻaina i le tele o malaga poʻo le faʻalauteleina o pisinisi maina. E mafai ona pu'eina le togafiti faataulaitu i totonu o o tatou fale. Faatasi ai ma mea fou e pei o le fale eliina pusa maa, e mafai e tagata fiafia ona iloa le fiafia o le mauaina e aunoa ma le alu mamao. O ia pusa e fa'aoso ai i tatou i ni mea laiti, e fa'aoso ai mafaufauga ma fa'amumu tuinanau, o mea uma mai le mafanafana o le nofo ai.

O lona uiga, pe e te aʻe i luga o mauga, savali i vaitafe, faimalaga i setete, pe na o le suʻeina o se pusa maa taua i lau laulau 'ai, e tumau pea le faʻaogaina o le tulituliloaina o maʻa. O se molimau i le faatosina e le gata o oa o le Lalolagi ma lo tatou fia iloa e le uma.

3 manatu i le "Gem Mining Near Me: Ose Ta'iala Maua'i i le Eliina maa i Setete uma e 50"

  1. Maria paola Lepri faapea mai:

    E' la prima volta che mi avvicino a questo mondo. Vorrei un anello di orthoceras, se possibile. Grazie.

    • miamimining faapea mai:

      Ou te fiafia e faʻalogo o loʻo e suʻesuʻeina le lalolagi mataʻina o le mining maa! O se mama orthoceras o se filifiliga tulaga ese ma matagofie, e atagia ai le matagofie anamua ma le natura o lo tatou lalolagi. A o taulaʻi laʻu taʻiala i nofoaga e laʻu ai maʻa, ou te fautuaina le siakiina o faleoloa maa poʻo tufuga faʻapitoa e faʻapitoa i mea teuteu mo se mea faʻapitoa e pei o se mama orthoceras. E iai sau ma'a tāua po'o ni fossil e te fiafia iai? O le fa'asoaina o au mea e fiafia i ai e mafai ona fesoasoani ia matou fa'afeso'ota'i oe i puna'oa sa'o po'o fautuaga!

    • miamimining faapea mai:

      Sono felice di sapere che ti stai avvicinando a questo affascinante mondo! Un anello di orthoceras è davvero una scelta unica e bellissima, che riflette la bellezza antica e naturale della nostra terra. Anche se la mia guida si concentra sulle località dove si può fare ricerca di gemme, ti consiglierei di controllare negozi di gemme locali o artigiani specializzati in gioielleria fossile per trovare un anello di orthoceras. Hai qualche gemma o fossile preferito che ti attira in modo particolare? Condividere i tuoi interessi può aiutarci a collegarti con le risorse giuste oa darti raccomandazioni!

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *