O le Ta'iala Sili Colorado i le Mining ma le Su'esu'eina o Gem: Su'eina o 'Oa a Colorado

Eliina maa maa Colorado

Eli maa i Colorado e le na o se tafaoga—o se vaega olaola o le talafaasolopito ma aganuu a le setete. Faatasi ai ma ona laufanua matagofie o mauga, Colorado e mitamita i le tele o oa minerale i lalo ifo o lona eleele. O lenei tusiga o loʻo suʻesuʻeina maʻa maʻa taua o loʻo natia i totonu o le Centennial State, e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga lautele o le eliina o maa, ona nofoaga sili ona lauiloa, ma meafaigaluega e te manaʻomia.

I totonu o le loto o Rockies, Colorado o loʻo faʻamaualuga ai le tamaoaiga o maʻa taua e faʻafeiloaʻi uma i le tagata poto masani ma le aoina masani. Ina ia fesoasoani i lou malamalama, ua matou tu'ufa'atasia se lisi o ma'a taua e seasea maua ma masani e maua i le setete.

O ma'a taua e seasea maua i Colorado

Colorado Aquamarine
Aquamarine gemstone
Gemstonefaʻamatalaga
AquamarineO se maa taua lanumoana i le lanumeamata-lanumoana, ua ta'ua o le maa taua a le setete o Colorado ma e tele lava ina maua i le Mt. Eria Antero.
RhodochrositeO se minerale lanu piniki i le mumu, ua taʻua o le "Rose of the Rockies". Fa'atauaina tele ona o lona lanu lanu ma fa'avae tioata.
Blue BariteO se minerale barium e mafai ona fausia i tioata lanumoana matagofie. E masani ona maua i tioata laulau i le setete.
PakekaE masani ona leai ni lanu, o lenei ma'a taua beryllium e seasea maua i tafatafa o le aquamarine i vaega maugā maualuga o Colorado.
GoetiO lenei maa taua e amata mai i le uliuli i le enaena uliuli ma e lauiloa ona o ona fausaga tioata tulaga ese e pei o se spike or tumutumu.

O maa taua masani e maua i Colorado

lauleaga topasi Ma'a taua ma se fa'ai'uga matagofie
Gemstonefaʻamatalaga
AmazoniteE taʻua foi o le "Colorado Jade," e amata mai i le lanumeamata lanumeamata i le lanumoana-lanumeamata ma e masani ona fetaui ma le asu. quartz.
topasiO le maa taua a Colorado, o lenei maa taua e ese mai le manino i le sherry i le lanumoana. E masani ona maua i veins pegmatite.
Smoky QuartzO se lanu pogisa, translucent o quartz e mafai ona maua i tioata tetele, masani i tafatafa o le amazonite.
minerale silikoneO le lanu mumu e oo i le violē-mumu, o nei maa taua e maua i vaega eseese o Colorado, e masani lava i papa metamorphic.
FluoriteO lenei minerale e mafai ona lanu lanu ae masani ona lanu meamata pe lanu viole i Colorado. Ua lauiloa i lona kupita fausaga tioata.
MicroclineO se ituaiga o feldspar, e masani ona pa'epa'e pe enaena. E masani ona maua i le quartz ulaula ma le amazonite.
Rose QuartzO se lanu piniki o le quartz, e masani ona maua i Colorado atoa. E masani ona maua i veins pegmatite.
CalciteE maua i le tele o foliga tioata ma lanu, mai le manino i le amber i le lanu meamata. E masani ona maua i totonu o ana fau.
PyriteE masani ona fa'aseseina mo le auro, o lenei minerale "auro a le vale" o se mea masani e maua i Colorado ma fau i tioata auro, uamea.
MolybdeniteO lenei minerale siliva e faʻaaogaina i le gaosiga o le uʻamea uʻamea ma e mafai ona maua i le tele o mea i le setete.

O laulau uma e lua o loʻo faʻaalia ai le eseesega ma le tamaoaiga o le faʻafanua o Colorado, faʻavasegaina o se nofoaga e tatau ona asiasi i ai mo tagata fiafia i le lalolagi atoa.

Nofoaga eliina ai maa Sili i Colorado

  1. Mauga Antero, Chaffee County: O lenei tumutumu maualuga e le gata ina taʻutaʻua i lona maualuga ae o se nofoaga sili foi mo le aquamarine. O lona laufanua maualuga e natia ai oa taua e pei o le maa taua a le setete, aquamarine. O itula faigaluega e eseese ma vaitau, o lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi o taʻiala i le lotoifale. Atonu e iai se totogi mo nisi vaega o le mauga.
  2. O La'u Aiga Manaia, Alema: O lo'o i tafatafa o Alema, o le Sweet Home Mine o le nofoaga lea e su'e ai tioata rhodochrosite, e fetaui lelei ma le igoa o le "Rose of the Rockies". O lo'o avanoa ta'amilosaga fa'ata'ita'i, fa'atasi ai ma totogi e fesuisuia'i e fa'atatau i le umi ma le loloto o le poto masani eli.
  3. Topasi Mauga Maa Ma'a: E tu latalata i le taulaga o Lake George, o lenei maina o se malutaga mo tagata fiafia topasi. Tatala mai ia Me ia Setema, e totogi le totogi mo le eli ma e faʻatatau i le aofaʻi o itula poʻo aso e te manaʻo e faʻaalu.
  4. Vaituloto George Area: E ese mai i le Topaz Mountain, o le lautele o le Vaituloto o Siaosi o se nofoaga vevela mo amazonite, quartz ulaula, ma topaz. O nisi eria e leai se totogi e maua ai, a'o isi e ono mana'omia se tau fa'atatau.
  1. Ulu o le Tiapolo, Douglas County: O lenei nofoaga e fetaui lelei mo i latou o loʻo sailia tioata quartz ulaula. O le nofoaga e tatala mo tagata lautele, ae e taua tele le mataala i le maualuga ma faʻapipiʻi e tusa ai.
  2. Joe Dorris' Pikes Peak Mine: O lo'o umia e le aiga o Dorris e tuli ma'a taua, o lenei 'upega tafa'ilagi o lo'o tu'uina atu ai fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga eli e mafai ona e maua ai topasi ma isi ma'a taua. O totogi e totogi ile pakete o mea e te mana'o e su'e.
  3. Le Wolf Mine, Jamestown: Ua lauiloa mo le fluorite, o lenei nofoaga i Jamestown ua avea ma meaʻai mo tagata tulimanu. E sili ona siaki itula faigaluega ma totogi fa'atatau a'o le'i fuafuaina se malaga.
  4. O le Biedell Creek Area, Larimer County: O lenei 'upega tafaʻilagi e taʻutaʻua mo garnets, aemaise lava le ituaiga almandine mumu. E maua avanoa avanoa i nisi vaega, ae e atamai le siakiina o taiala a le lotoifale.
  5. Vaega o Crystal Peak: O lo'o i le itu i sisifo o le Vaituloto o Siaosi, o lenei eria e ta'uta'ua ona o ana su'esu'ega a le amazonite ma le asu. O le tele o vaega e tatala mo tagata lautele, ae fa'aaloalo pea i laina o meatotino tumaoti.
  6. GIA Field Gemology Team's Mining Area, Kelsey Lake: O lenei nofoaga sa avea muamua ma puna faapisinisi mo taimane. E ui ina fa'agata galuega fa'apisinisi, ae e mafai lava e tagata asiasi ona su'e mo ni taimane sili ona lelei, e ui lava i ni vaega laiti. E taua le siaki muamua mo taimi fa'atino ma totogifuapauina.

O le su'esu'eina o nei vaega e mafai ona avea ma se fa'alavelave, e fa'afeiloa'i ai oe i le lalelei gaoa o Colorado a'o fa'atagaina oe e su'esu'e i le loloto o lona tamaoaiga. Ia mautinoa i taimi uma o loʻo e malamalama lelei i faʻamatalaga o le nofoaga aʻo leʻi alu i lau malaga tuliga maa.

Tala'aga o Gem Mining i Colorado

O le faatosina o maa taua a Colorado e mafai ona maua i tua atu o seneturi, a'o le'i o'o mai le ta'uta'ua o Auro ma Siliva i le faai'uga o le 1800s. O le tala faasolopito o le la'uina o ma'a a le setete e felanulanua'i ma felanulanua'i e pei o ma'a taua.

O uluai tagata, o ituaiga Amerika Amerika o le itulagi, o tagata muamua na latou iloa ma faʻaaogaina le tamaoaiga o le minerale o Colorado. Na latou fa'aaogaina mea fa'alotoifale mo meafaigaluega, teuteuga, ma fefa'ataua'iga. O maa e pei o le turquoise ma le amazonite sa sili ona taua, mo lo latou matagofie ma le taua faaleagaga.

Faatasi ai ma le amataga o tagata Europa ma tagata suʻesuʻe i le ogatotonu o le 1800s, na taulaʻi muamua i le sailiga o auro ma siliva. O le Colorado Silver Boom i le fa'ai'uga o le 19 senituri na aumaia ai le to'atele o tagata eli ma tagata nofoia na fa'amoemoe e fa'atamaoaigaina. O taulaga na tupu aʻe i le po, ma e ui o le toʻatele o loʻo sailia ni uʻamea taua, o nisi na tautevateva i luga o veins e tele maa taua, ma faʻaalia ai se 'oa fou i lalo o le laufanua gaoa o le setete.

O nofoaga e pei o le Mauga o Antero na tutusa lelei ma su'ega aquamarine, faatasi ai ma le au maina o loʻo tauivi i luʻitau maualuga e aveese mai ai maa lanumoana-lanumeamata. E faapena foi, o le Sweet Home Mine e latalata i Alema na avea ma faailoilo mo i latou o loo sailia le “Rose o Papa,” o le rhodochrosite matagofie.

O le seneturi lona 20 na molimauina le faʻateleina o faʻafiafiaga ma faʻatau oloa eliina. O le alualu i luma faatekonolosi i le mauaina ma le gaosiga o lona uiga o maa taua e mafai ona sili atu ona lelei, ma o le tulaga o Colorado o se nofoaga autu na faʻamalosia i luga o le lalolagi.

E le gata i lea, o le tele o maa ma minerale faʻaaliga, o loʻo talimalo nei i tausaga taʻitasi, o loʻo i ai o latou aʻa i le talaʻaga mauoa a Colorado. O nei mea na tutupu e tosina mai ai tagata fiafia mai le lalolagi atoa, naunau e vaʻai, fefaʻatauaʻiga, ma aʻoaʻo e uiga i mea ofoofogia faʻafanua o le setete.

I lona uiga, eliina maa i totonu O Colorado e le gata i maa na maua ae e uiga foi i tala latou te faamatalaina - o se molimau i le tutumau o le tagata, le fiafia o le mauaina, ma le agaalofa loloto o le natura.

Tulafono Fa'ali'i maa i Colorado

Eliina maa i Colorado, e pei lava o soʻo se mea, e le o se faʻatau fua-mo-uma. Ua fa'atūina e le setete se fa'atonuga manino o tulafono fa'atonutonu e fa'amautinoa ai o lo'o fa'atumauina galuega fa'alilo, fa'aaloalo i le si'osi'omaga, fa'apea fo'i ma aia tatau a tagata e ona fanua. Mo tagata maina ua leva ma e fiafia i le faaiuga o le vaiaso, e taua tele le faamasani i nei tulafono aʻo leʻi alu i se malaga maina.

I le amataga, o le fanua i Colorado e mafai ona faʻavasegaina lautele i totonu, feterale, ma le setete. O ituaiga fanua taʻitasi e oʻo mai ma ana lava seti o taʻiala:

  1. fanua tumaoti: E te mana'omia le fa'atagaga manino mai lē ona le fanua e la'u ai po'o le fa'amoemoe iinei. Na'o le sailia o se maa taua i luga o meatotino tumaoti e le maua ai e oe le pule; e ona le tagata e ona le fanua se'i vagana ua ta'ua. O le soli e aunoa ma se fa'atagaga e mafai ona i'u ai i sala mamafa ma e o'o fo'i i le tulafono.
  2. Feterale fanua: Puleaina e lala sooupu e pei o le Ofisa o Pulega o Eleele (BLM) poʻo le US Forest Service, o fanua feterale e aofia ai se vaega tele o Colorado. E masani ona fa'atagaina su'esu'ega fa'apitoa mo fa'amoemoega fa'apisinisi, ae afai o lo'o e mana'o e fa'atūina se fa'atonuga sili atu, tumau tumau pe fa'atau atu au mea na maua, e te mana'omia se tagi. O lenei tagi e tu'uina atu ia te oe aia tatau e la'u ai se fasi fanua, ae o lo'o i ai se fa'agasologa e aofia ai le fa'amauina ma le tausia o sea tagi.
  3. Fanua Setete: O vaega ia e pulea e le Setete o Colorado. O le tele o taimi, e mana'omia ai se lisi po'o se pemita o le fa'a'inaina po'o le su'esu'eina iinei. E le gata i lea, o tulafono faʻapitoa e mafai ona faʻatapulaʻaina le ituaiga meafaigaluega poʻo metotia e mafai ona e faʻaogaina.

Tusa lava poo le a le ituaiga fanua, o nisi o taiala o le siosiomaga e tatau ona matua tausisia. E taua tele e Colorado ona laufanua faʻanatura ma faʻalapotopotoga faʻanatura. O lo'o iai tulafono faatonutonu e puipuia ai le fa'aleagaina o le vaomatua, fa'asao le lelei o le suavai, ma fa'atumauina nofoaga o lo'o nonofo ai manu fa'aleaganu'u. Mo se fa'ata'ita'iga, o le fa'alavelaveina o alia po'o aluga o vaitafe, e mafai ona afaina ai le ola vai ma fa'alavelave ai le tafe o le vai masani.

E le gata i lea, o le 'Leave No Trace' o loʻo faʻamalosia malosi, aemaise lava i sailiga faʻafiafiaga. O lona uiga e tatau i le au maina ona fa'amamāina i latou lava, aua le tu'ua so'o se lapisi pe matua'i suia le laufanua.

I le faaopoopo atu i iloiloga o le siosiomaga, o loo iai foi tulafono faatonutonu mo le saogalemu, aemaise lava mo galuega tetele. O maina e tatau ona mulimulitaʻi i tulaga saogalemu e puipuia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo auala e laʻu ai e ono faʻatapulaʻaina ona o latou lamatiaga.

Ma le mea mulimuli, e taua le manatua e mafai e tulafono faatonutonu ona suia. Ose faiga lelei i taimi uma le siakiina o tulafono lata mai ma ofisa fa'apitonu'u po'o fa'alapotopotoga eli a'o le'i amataina. O lo'o fa'atauaina e Colorado ona ma'a taua ma ona laufanua matagofie, ma o nei tulafono fa'atonutonu e fa'amautinoa e mafai ona ola fa'atasi uma i tupulaga a sau.

Meafaigaluega manaʻomia ma Meafaigaluega mo Gem Mining i Colorado

O laufanua eseese o Colorado, mai le tafega o vaitafe e oo atu i mauga maualuluga, o lona uiga o le tulituliloaina o maa taua i lenei setete e tutusa lava le uiga o le malaga e uiga i le mauaina. Ae, e tusa lava po o le a le fiafia, o le saunia lelei ma meafaigaluega saʻo e mafai ona faia ai se eseesega taua i le taunuuga o lau sailiga tulimanu. O mea nei e te mana'omia e fa'aaoga tatau ai lou taimi i lalo ole lagi Colorado.


1. Filifili ma Samala: Malosi ma le sa'o i suigi uma!

faʻamatalaga: E taua tele le samala a le tagata su'esu'e su'esu'e mo le talepeina o maa ma maua ai ma'a taua i totonu. Fa'atasi ma se suo lelei mo le eliina ma se seti o sieves mo le luluina o le palapala.

🛒 Siaki Filifiliga Sili ma Samala ile Amazon


2. pakete: O lau soa faatuatuaina mo le aveina o oa.

faʻamatalaga: O le taimi lava e te maua ai au 'oa, e te manaʻomia se mea e teu ai. O pakete malosi e lelei tele mo suʻega tetele, ae o pusa laiti poʻo taga e aoga lelei mo maʻa maʻaleʻale pe laiti.

🛒 Fa'atau mo pakete Fa'atuatuaina ile Amazon


3. Mata tioata: E taua uma auiliiliga!

faʻamatalaga: E masani lava, o le matagofie o se maa taua i ona auiliiliga. O se tioata lima e mafai ona fesoasoani ia te oe e su'esu'e lau su'esu'ega lata mai, ia mautinoa e te le misia se mea taua.

🛒 U'u lau tioata fa'atetele ile Amazon


4. Totinilima ma Totigilima: O laufanua papa o Colorado e mafai ona faigata i lima ma tulivae.

faʻamatalaga: E mafai e totigilima puipui ona taofia le tipi ma le ma'ema'e, ma o tulivae o le a fa'afaigofie ai le tootuli ma le su'eina o le eleele.

🛒 Fa'atau mo Totigilima ma Totigilima Fa'atuatuaina ile Amazon


5. Su'e ma Fa'avasegaga Meafaigaluega: Fa'aalia na 'oa lilo!

faʻamatalaga: Aemaise le aoga pe afai o loʻo e vaʻavaʻai i vaitafe poʻo oneone oneone, o nei lau e fesoasoani e vavae ese maʻa tetele ma otaota mai maʻa taua.

🛒 Su'esu'e Seti Su'e Sili i luga ole Amazon


6. Tusitaiala ma Taiala i Fanua: Malamalama i ou tamatamailima.

faʻamatalaga: O se tusitaiala ile Colorado gemstones e mafai ona avea ma meafaigaluega taua. E le gata e ofoina mai ai faʻamatalaga i mea e suʻe, ae mafai foi ona tuʻuina atu faʻamatalaga i le mea e suʻe ai.

🛒 Su'e ta'iala sili ona lelei ile Amazon


7. GPS Taulima: O le tele o nofoaga e tulituliloa maa taua a Colorado o lo'o i fafo o le ala fa'asao.

faʻamatalaga: O se GPS fa'atuatuaina e mafai ona fa'amautinoa e te nofo fa'atatau, aemaise lava i nofoaga mamao.

🛒 Su'e le GPS sili ile Amazon


8. Pusa Fesoasoani Muamua: E sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa!

faʻamatalaga: E mafai ona tupu ni manu'a laiti, ma o le i ai o se pusa fesoasoani muamua i lou lima e mautinoa ai ua e saunia.

🛒 Saogalemu Lau Pusa Fesoasoani Muamua ile Amazon

Faatasi ai ma lau pusa meafaigaluega ua faʻapipiʻiina, o loʻo e agaʻi atu i se faʻataʻitaʻiga suʻega maa taua i Colorado. Tau lava ina manatua, o le faigamalaga e faʻatamaoaigaina e pei o mea na maua, ia faʻaalu sina taimi e faʻafefe ai i le matagofie matagofie o le Centennial State.

Fautuaga ma Togafiti mo le Fa'amanuiaina o Gem Mining i Colorado

O le la'uina o ma'a i Colorado o se taumafaiga fiafia, e tu'ufa'atasia le fiafia o le mauaina ma le matagofie fa'alenatura e le mafaatusalia a le setete. Ae ui i lea, ina ia mautinoa le poto sili ona lelei, ma faʻateleina ou avanoa e suʻeina ai lena 'oa feilafi, mafaufau i fautuaga ma togafiti nei:

1. Suesuega ae e te le'i alu: Colorado e tele, ma o nofoaga taʻitasi e laʻu ai e iai ona seti tulaga ese o maʻa taua. O su'esu'ega i luma e mafai ona e maua ai se manatu i mea e fa'amoemoeina, ae sili atu le taua, mea e te su'eina.

2. Fa'aaloalo i le Laueleele: Ia tausisi pea i le mataupu faavae 'Leave No Trace'. E le gata e faʻasaoina ai le matagofie o Colorado, ae faʻamautinoa ai e mafai e augatupulaga i le lumanaʻi ona fiafia i lea lava mea fiafia.

3. Auai i se Ta'amilosaga Ta'iala: Aemaise mo tagata amata, o le auai i se taʻaloga taʻitaʻia e mafai ona taua tele. E masani ona faʻasoa e taʻitaʻi faʻapitoa lo latou poto, aʻoaʻo auala lelei eli, ma mafai ona taʻitaʻia oe i nofoaga faʻamoemoeina.

4. Le Manulele Muamua: E fautuaina le vave amata. O le malamalama o le taeao e lelei tele mo le vaʻaia o maʻa, ma o le malulu malulu e mafai ona faʻalelei atili ai itu faaletino o le maina.

5. Onosa'i: O le la'uina o ma'a e fa'atatau i le onosa'i ae fa'atatau i le tomai. Atonu e te le taia le auro - poʻo le aquamarine - i lau faʻataʻitaʻiga muamua, ae o le faʻamaoni e masani ona aoga.

6. Fa'afeso'ota'i ma Minina Fa'alotoifale: O le fa'aui atu i tagata eli fa'apitonu'u po'o le 'auai i se fale ma'a ma minerale i le lotoifale e mafai ona tu'uina atu ia te oe fa'amatalaga taua mo tagata fa'atau ma e mafai fo'i ona tatala faitoto'a i nofoaga tumaoti eliina.

7. Laei Talafeagai: E le taumateina le tau i Colorado. Fai seevae malolosi, mea e puipui ai, ma aumai ni fa'alava e fa'afetaui i tulaga fesuisuia'i.

8. Aumai le Vai ma Mea'ai: O nisi nofoaga eli e mafai ona mamao. Ia mautinoa o loʻo lava lau vai ma meaʻai e faʻasusu ai oe ma faʻamalosi.

9. Iloa Au Ma'a'a: Fa'amasani oe i foliga vaaia o maa taualoa talatala. O nisi taimi, o se ma'a e le'i fa'ailoina e foliga mai o se ma'a masani, o lea la o le i ai o se mata mo le gafatia e taua tele.

10. Tumau Saogalemu: Ta'u i taimi uma se tasi e uiga i lou nofoaga, aemaise lava pe a alu atu i nofoaga mamao. Fa'amasani oe i meaola o le lotoifale ma sauniuni mo suiga fa'afuase'i o le tau, aemaise i nofoaga maualuluga.

O laufanua tetele o Colorado o loʻo tumu i maʻa tāua natia, o loʻo faʻatali e maua. Faatasi ai ma le auala saʻo, o se mataʻi maʻi, ma se paʻi o le tutumau, o lou poto masani eli maa e mafai ona fua tele ma faʻamalieina. Manuia le tuliga!

Taulimaina o Au Ma'a Taua

O le mauaina o se maa taua, natia i lalo ifo o le eleele mo le faitau miliona o tausaga, o se aafiaga faagaeetia. Ae o le taimi lava e mou atu ai lena faanatinati o le mauaina, o le fesili e tulaʻi mai - o le a le isi mea? O le tagofiaina, fa'amamāina, ma le fa'asaoina lelei o au ma'a taua e mafai ona fa'amautinoa ai le susulu atu o lo latou lalelei mo tausaga a sau.

1. Fa'amama lemu: Amata ile fufulu malie o au maa taua ile vai e aveese ai le palapala. Fa'aaoga se pulumu malu, pei o se pulumu fulunifo, olo malie le pito i luga. Mo le tele o palapala ma'a'a, e mafai ona fa'aoga se fasimoli malu, ae ia mautinoa e fufulu mae'ae'a mulimuli ane.

2. Teuina: O maa taualoa mata e mafai ona maaleale. Teu i totonu o taga malū ta'itasi po'o atigipusa laina e puipuia ai mai le olo o le tasi i le isi. O le taofia o i latou mai le susulu o le la e mautinoa ai foi o latou lanu e tumau pea le olaola.

3. Aloese mai vailaau fa'amama: E ui o nisi ma'a e mafai ona fa'aogaina vaila'au fa'amamā, o isi e mafai ona fa'aleagaina pe fa'alia. Se'i vagana ua e mautinoa le natura o le ma'a ma le tali, e sili le aloese mai vaila'au.

4. Fa'ailoa: Afai e le mautinoa e uiga i lau sailiga, mafaufau e asiasi i se tagata suʻesuʻe gemologist poʻo se faʻaaliga maʻa ma minerale. E mafai e tagata tomai fa'apitoa ona fesoasoani e fa'ailoa lau ma'a, tu'uina atu fa'amatalaga i lona taua ma meatotino.

5. Fa'amau lau Su'ega: Tusi ni fa'amatalaga e uiga i le mea ma le taimi na e mauaina ai le maa taua. E le gata e avea o se manatuaga matagofie, ae e mafai foi ona avea ma faʻamatalaga taua pe afai e te filifili e faʻatau atu pe faʻatatau le maa taua.

6. Faʻaaliga: Mo i latou e mitamita ia latou mea na maua, mafaufau e fai se pusa faʻaaliga. E le gata ina fa'aalia ai le matagofie o le ma'a, ae e avea fo'i ma amataga o talanoaga.

7. Manatunatu i le Faila: O nisi ma'a taua e sili atu ona mata'ina pe a fa'aiila. Afai e te fiafia i lenei auala, saili ni tagata tomai faapitoa po'o ni pusa polesi maa talafeagai mo lau maa patino.

8. Fa'atauaina: Afai e te masalomia o lau maa taua e taua, mafaufau e iloilo. E mafai e tagata suʻesuʻe faʻamaonia faʻamaonia ona tuʻuina atu se faʻatusatusaga o lona aoga, ma amanaʻia mea taua e pei o le lapoʻa, manino, ma le seasea.

9. Fa'atauga fa'atatau: Afai o le fa'atau atu o lo'o i lou mafaufau, su'esu'e tagata fa'atau ma mafaufau i fa'amaoniga e fa'amaonia ai le moni o le ma'a. Manatua, o le fa'atau atu i se fa'atau oloa po'o se tagata aoina e masani ona maua mai ai i'uga sili atu nai lo maketi lautele.

10. Fa'atauaina le Aafiaga: I tua atu o le tau tau tupe, manatua le malaga o le mauaina. O maa taua taitasi o loʻo tauaveina se tala - o faʻagasologa o le lalolagi anamua, o lau malaga i Colorado, ma le fiafia o suʻesuʻega.

I le fa'ai'uga, pe e te va'ai i au maa taua o ni 'oa, fa'amanatuga, pe na o ni manatuaga o se aso na fa'aalu lelei, o le taulimaina ma le fa'aeteete e mautinoa ai e tumau pea lo latou talatuu e le fa'aitiitia.

Ma'a Taualoa Ta'uta'ua e maua i Colorado

Colorado, faʻatasi ai ma lona tamaoaiga faʻasolopito o tala faʻasolopito, ua faʻaalia ai le tele o tala o mea ofoofogia na maua. O nei tala e le na'o le taua o le eleele ae o loʻo lalagaina foi i le aganuu ma le tamaoaiga o le setete. Se'i o tatou su'esu'e i nisi o ma'a taua e sili ona ta'uta'ua na iloa e Colorado.

1. O le Tupu o Alema Rhodochrosite: O lenei maa taua tele, ua manatu o se faataitaiga sili ona lelei o le rhodochrosite i le lalolagi, na maua i le Sweet Home Mine e latalata i Alema. O lo'o fa'amaualugaina se lanu mumu lanu, o lo'o tumau pea se molimau i le tamaoaiga o minerale a Colorado.

2. Le Pepe Auro Nugget a Tom: Na maua i le 1887 i le Gold Flake mine i Breckenridge, o lenei nugget mataʻina valu-pauna o se tasi lea o mea sili ona taua na maua i le talafaasolopito o Colorado. O lona igoa? Fai mai, o le tamaʻitaʻi eli na mauaina na ia fusia i ona lima e pei o se pepe fou, o le mea lea o le "Tom's Baby."

3. Le Kelsey Lake Diamonds: O loʻo i totonu o le Itumalo o Kimberlite Line, o le Kelsey Lake mine na gaosia ai ni taimane taua i le taimi o ana galuega. O se tasi o mea sili ona taʻutaʻua o le 28.3-carat maa, lea na tipiina mulimuli ane i se taimane le atoatoa 5.34-carat.

4. Mauga Antero Aquamarines: O le mauga o Antero e fa'amanuina ona o ana aquamarine teuina. I le aluga o tausaga, e tele faʻataʻitaʻiga mataʻina ua maua, ae o le tasi e tuʻutaʻua o se maʻa sili, 10-inisi le umi tioata aquamarine, e faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiga o le malosi o le aquamarine a Colorado.

5. Topasi le Ulu o le Tiapolo: O loʻo i totonu o le Itumalo o Douglas, o le Devil's Head eria o se nofoaga lauiloa mo le mauaina o topaz. O se tasi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e sili atu i le 30 carats le mamafa, e faʻapelepeleina e le gata i lona telē ae o lona manino lelei ma le lanu moana lanumoana.

6. O le Smoky Hawk Amazonite ma le Smoky Quartz: Maua i le ta'uta'ua ta'uta'ua Smoky Hawk, o lenei tu'ufa'atasiga mata'ina o le tiu-blue amazonite fa'atasi ma le quartz asu pogisa ua avea ma fa'ailoga i le lalolagi o minerale, e fai ma sui o le matagofie ma le 'ese'ese o ma'a tāua Colorado.

7. Le Vaituloto o George Fire Opal: O se opal afi pupula e sili atu i le 150 carats na maua i totonu o le Vaituloto o George, faʻaalia ai le felanulanuaʻi o lanu lanu ma faʻamalosia le tulaga o Colorado o se maʻa maʻa eseese.

8. O le Claw Aquamarine: Fa'aigoaina ona o lona foliga uiga ese pei o matiu'u, o lenei fa'ata'ita'iga aquamarine fa'aletonu na maua i le fa'ai'uga o le 2000s i luga o le Mauga o Antero, ma fa'amamafaina ai le ta'uleleia o le mauga mo ulua'i su'esu'ega aquamarine.

O nei su'esu'ega ta'uta'ua o lo'o fa'amamafaina ai le faatosina ma le gafatia o le tuliga ma'a i Colorado. Latou te avea o se musumusuga mo tagata eliina ma le poto masani, e faamanatu atu ai ia i latou oa o loʻo taoto i lalo, o loʻo faʻatali mo le suʻeina.

Avanoa Faaopoopo Eliina maa

O le faatosina o le tulituliloaina o maa e le muta i tuaoi o Colorado. O le itulagi o Rocky Mountain ma le lautele o Amerika i Sisifo e ofoina atu le tele o avanoa eliina maa. O se fa'amatalaga puupuu lea o mea e ofoina mai e setete tuaoi:

1. Wyoming Gem Mining: Ua lauiloa ona o le teuina o iasepi, Wyoming o lo'o fa'amaualuga fo'i mea mata'ina maua o le opal, mumu tasesa, ma garnets, aemaise i le ogatotonu ma le itu i saute o le setete.

2. Maua maa a Iuta: Utah e ta'uta'ua mo lona topasi, aemaise mai le Thomas Range ma le Wah Wah Mountains. E masani foi ona maua le beryl mumu, garnet, ma le opal.

3. New Mexico Gem Mining: O le "Land of Enchantment" e tamaoaiga i le turquoise ma peridot. E le gata i lea, e mafai e tagata eliina ona faʻaalia agate afi, opals, ma le tele o isi maa taua.

4. Arizona Gem Mining: Ta'uta'ua mo lona turquoise, Arizona e ofoina atu foi le tele o maa taua e aofia ai peridot, garnet, ma le afi faigata agate.

5. Kansas Gem Mining: E ui lava e le o se nofoaga vevela masani, Kansas o lo'o i ai fa'aputuga o ma'a masina, iasepi, ma ma'a pop tulaga ese, lea e fa'afiafiaina mo tagata aoina.

6. Nebraska Gem Mining: E sili atu ona lauiloa mo ana mea'ai nai lo maa taua, Nebraska o lo'o ofoina mai pea avanoa e maua ai agata ma iasepi i itu i sisifo o le setete.

7. Oklahoma Gem Mining: O laufanua o Oklahoma e maua mai ai ituaiga o selenite, rosa barite, ma le tele o lanu o le garnet.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o 'oa a Amerika Sisifo e faʻalautele atu i tua atu o Colorado. E aumaia e setete ta'itasi ana mea fa'apitonu'u tulaga ese i le sailiga manu ma'a, e ofoina atu le tele o avanoa mo su'esu'ega ma fa'alavelave.

O lo'o fa'atali lau malaga eli mai ma'a! A'oa'o atili fa'atasi ma la matou fa'amatalaga Gem Mining Latalata Mai ia te Au taʻiala.

O le maunu e le uma o Colorado Gems ma se Suiga Fa'aonaponei

O le togafiti fa'ataulāitu o tuliga ma'a i Colorado e feso'ota'i ma le tamaoaiga o tala fa'afanua o le setete, laufanua matagofie, ma tala mata'ina o mea na maua. A o eliina e tagata eli taitasi le eleele, latou te le na ona sailia maa taua; latou te sailia tala, mea tutupu, ma sootaga ma se taimi ua leva. Colorado, faʻatasi ai ma ana mosaic o minerale, mai aquamarines susulu i rhodochrosites susulu, valaʻaulia le tasi ma tagata uma i lona opogi, folafola uma luʻitau ma taui.

Ae, e le mafai e tagata uma ona alu i lenei malaga, ona o le faigata o femalagaaiga, tau, ma le le mautonu o le tau. Mo na agaga fa'anaunau, o lo'o i ai se mea fa'afiafiaina - o se pusa eli ma'a. O lenei pusa fou e aumaia le fiafia o le mauaina sa'o i lou faitotoa. Tofo i le fiafia o maa taua, malamalama i lo latou talafaasolopito, ma faapelepele i lo latou lalelei, uma mai le mafanafana o le fale. Avanoa i tagata uma, i soo se mea.

Tasi le manatu "O le Ta'iala Sili Colorado i le Mining ma le Su'esu'eina o Gem: Su'eina o 'Oa a Colorado"

  1. Mauricio faapea mai:

    Sabe yo me enco tres piedras ae e te le'i o'o i le buscando y lS en co tre y yo se que soy diamantes y quisiera saber que puedo aser con eyas o aser oa donde puedo yr para saber más de que puedo aser necesito horientasion

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *