Fluorescence i Minerale: Fa'ailoaina le Malamalama o 'Oa a le Natura

phosphorescence ma fluorescence

Folasaga: Le Lalolagi Malamalama o Minerale

Laa atu i le lalolagi ofoofogia o felanulanua'i, lea e ola mai ai lanu natia ma le susulu e leʻi mafaufauina i le sili ona masani o maa ma tioata. O lenei susulu lilo lea e sau mai nisi o minerale e tosina ai e le gata o saienitisi ae faapena foi i latou o us e ofo i oa i lalo ifo o le fogāeleele. Ose fa'aaliga fa'anatura fa'anatura e vala'aulia ai le fia iloa ma le maofa, e fetaui lelei mo so'o se tasi mai tagata fa'aputu naunau i tagata fa'amemelo fa'alenatura.

Taliina o Fesili Autu: O le a le Fluorescence?

I lona loto, felanulanua'i o se ituaiga o togafiti fa'amaneta. O le mea e tupu pe a mitiia e nisi maa le malamalama-e masani ona le vaaia ma maualuga le malosi, e pei o le malamalama ultraviolet-ona faʻaalia lea o se malamalama vaaia, lea e mafai ona tatou vaʻaia e pei o se susulu manino, o nisi taimi e mataʻutia. O le fa'alavelave fa'atatau, phosphorescence, e pei o felanulanua'iO le tausoga tumau, tumau pea i lalo e tusa lava pe ua tineia le puna o le UV. O nei meatotino susulu e sili atu nai lo na o mea fiafia vaaia; o latou fa'aata'ataga i le lalolagi mata'ina o mineralogy.

Su'esu'e ile Fluorescence

O minerale felanulanua'i ta'itasi e ta'u mai ai lana lava tala fa'apitoa. O nisi, e pei o neon greens o Fluorite, e mafai ona liua se maa lemu e avea ma se vaaiga susulu i lalo ole malamalama UV. O isi, e pei o le mauoa, mumu mumu ma moli o Calcite, e maua ai se faʻaaliga afi. O nei mata'aiga fa'alenatura e avanoa mo tagata uma e fiafia ai, fa'atasi ai ma fa'ata'ita'iga o lo'o fa'aalia ai nei a'afiaga o lo'o maua ile MiamiMiningCo.com, lea latou te fa'amalamalamaina ai le matagofie natia o le lalolagi fa'afanua.

Phosphorescence: Le Malamalama Faaumiumi

E ui ina sili atu ona faigata, phosphorescence e tauaveina lana lava mea lilo. O lenei susulu faʻalautele lea e faʻaosoina e nisi minerale pe a uma ona faʻapupulaina moli o se faʻamanatuga o le malosi na latou teuina mai le malamalama. or isi punaoa. O le luminescence umi umi e tautala i le suiga o le malosi i totonu o atoms, o se fa'aaliga filemu ae matagofie o le fisiki o le natura o loʻo taʻalo.

Vevela ma Fete'ena'iga: Isi Punavai o le Malamalama

i tala atu felanulanua'i ma phosphorescence, o minerale e mafai foi ona susulu mai aafiaga o le vevela poʻo feteʻenaʻiga-e ui o nei tulaga e seasea ma masani ona le amanaiaina. O le malamalama e faʻaolaina mai nei fegalegaleaiga o se faʻamaoniga o le siʻosiʻomaga malosi o loʻo fatuina ma faʻatulagaina nei 'oa faalelalolagi.

O se Fa'ata'ita'iga Mata'utia: Sphalerite

Mafaufau i le Sphalerite, o se minerale e mafai ona susulu e pei o se afi paʻepaʻe pe a valuina i le pogisa. O lenei uiga fa'aalia e fa'apitoa ona maua i fa'ata'ita'iga mai nisi o nu'u, e fa'ailoa mai ai le taua o fa'atupu fa'afanua i luga o meatotino o minerale. O se mea fa'afeso'ota'i fa'atasi ma le lalolagi minerale, o se tasi e fa'amumu ai mafaufauga ma fa'aalia ai le 'ese'esega o uiga o minerale.

Fa'ai'uga: Upoina le Malamalama

I le faaiuga, o le lalolagi susulu o fesuisuiai minerale e valaau atu ia i latou o loo sailia le tulaga ese i le lalolagi masani. Mo e naunau e fia iloa nei mea ofoofogia susulu, mafaufau e su'esu'e pakete eliina maa po o le mauaina Fa'ata'ita'iga Papa ma Minerale mai MiamiMiningCo.com. O iina, e mafai ona e maua ai sau lava vaega o le ofoofogia susulu e uu i ou lima, o se vaega susulu o le tele ma le olaola o lo tatou paneta.

FAQ

  1. O le a le Fluorescence i Minerale? O le fluorescence o se mea fa'anatura lea e mitiia ai e nisi minerale le malamalama, e masani lava o le malamalama ultraviolet, ona toe fa'afo'i mai lea i fafo, ma fa'aalia ai se susulu vaaia.
  2. O a minerale e iloa i le Fluoresce? E tele minerale e mafai ona felafolafoa'i, e aofia ai le Calcite, Fluorite, Willemite, ma le Sphalerite, e susulu ta'itasi i lanu eseese i lalo o le malamalama o le UV.
  3. E fa'afefea ona ou iloa pe o le Minerale o le Fluorescent? Mo le siakiina o le fluorescence, e te manaʻomia se moli UV. Fa'asusu i luga ole minerale ile si'osi'omaga pogisa, ma vaavaai mo so'o se lanu susulu e aliali mai.
  4. O le a le mea e mafua ai le faʻafefe o le minerale? O le fluorescence i minerale e mafua mai i mea leaga i totonu o le minerale e tali atu i le malamalama ultraviolet ma faʻasaʻo le malamalama vaaia e fai ma tali.
  5. E tutusa le Fluorescence ma le Phosphorescence? Leai, o le fluorescence e vave ma taofi pe a aveese le malamalama o le UV, ae o le phosphorescence e mafai ona faʻaauau pea ona susulu mo se vaitaimi pe a uma le puna malamalama.
  6. E mafai ona mou atu le fluorescence i minerale ile taimi? Ioe, o le fa'aumiumi o le fa'aalia i le susulu o le la po'o le malamalama o le UV e mafai ona fa'apogai ai mea fa'amalama o nisi minerale.
  7. Fai Mea Uma Minerale felanulanua'i Uila le Lanu Tusa? Leai, o minerale eseese e mafai ona susulu i lanu eseese, e aofia ai le lanumeamata, mumu, lanumoana, ma le samasama, e fuafua i latou fatuga.
  8. O a Nisi Fa'aoga Fa'atino mo Minerale Fulu? O lo'o fa'aaogaina minerale fa'alelei i fa'aoga eseese, mai le su'esu'eina o fa'afanua fa'afanua i le faia o mea mo moli UV ma e o'o lava i mea teuteu.
  9. E Saogalemu le Taulimaina o Minerale Fluorescent? Ioe, o minerale fa'alelei e masani lava ona saogalemu e taulimaina. Ae ui i lea, fufulu ou lima i taimi uma pe a uma ona tagofia soʻo se ituaiga minerale.
  10. O fea e mafai ona ou fa'atauina ai minerale fa'alelei po'o pakete eliina maa? E mafai ona e fa'atau mai minerale fa'alelei ma pakete eli ma'a mai fa'atau oloa fa'apitoa e pei o MiamiMiningCo.com, lea e ofoina atu le tele o fa'ata'ita'iga ma pusa fa'atau mo tagata fiafia.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *