Fa'aigoa Minerale: O Tala i tua o Latou Igoa

Fa'aigoa Minerale

Fa'atomuaga: Pe a Fa'atagata Papa

O minerale e masani ona faaigoa mo o latou uiga or nofoaga e maua ai, ae o nisi e tauaveina igoa o tagata, e pei lava o faailo. O nei Fa'aigoa Minerale o ni fa'aaloaloga fa'ale-natura i tagata ta'ito'atasi na faia so latou sao taua po'o sa i ai se naunauga iloga i le fa'afanua.

Filifilia o Igoa

Mai le maota matagofie o le mamalu i le filemu suʻesuʻe o se fale suʻesuʻe a saienitisi, e toʻatele ua maua o latou igoa o loʻo mauina e faavavau i le ie o le lalolagi. Minerale pei Uilimita, Goeti, Stephanite, Uvarovite, ma Alexandrite fesoʻotaʻiga us i tala i tupu, tusisolo, ma tagata popoto.

O se Saafiafiga i Crystal: The Gravity of Naming

O se igoa minerale ua avea ma talatuu, o se vaega itiiti o le faavavau e faamamaluina ai le ausia ma le tuuto. O se ta'uta'ua a le sosaiete fa'asaienisi e sili atu nai lo le taimi ma fa'aauau pea ona fa'aosofia le fia iloa ma le fa'aaloalo i lo tatou lalolagi fa'anatura.

Uilimita:

O se Maa taua o le Talafaasolopito Holani Uilimita e avea o se maa faamanatu faʻafanua mo le Tupu o William I o Netherlands, e atagia ai le tamaoaiga o talafaasolopito ma le tamaoaiga o lona atunuu. O ona uiga tulaga ese, e aofia ai le susulu i lalo o le malamalama ultraviolet, e mataʻina ai e pei o le faatosinaga a le tupu.

Goeti:

Musuega a le Tusitala Goeti ua faaigoa ia Johann Wolfgang Goethe, o se matai tusitusi sa tutusa foi lona fiafia i mea lilo o le lalolagi. O lenei minerale e tele ma tele, e pei lava o sao a Goethe i aganuu ma saienisi.

Stephanite:

Le Siliva mamalu Stephanite, fa'atasi ai ma lona susulu u'amea u'amea, o se luelue i le Archduke Stephan o Austria lagolago mo sailiga mineralogical. O lenei minerale e le gata o se punavai o siliva ae o se faailoga foi o le faamalosiau mo suesuega faasaienisi.

Uvarovite:

Le Fetu lanumeamata a le Setete E na o le pau lea o le garnet lanu meamata faifai pea, Uvarovite e faamanatu ai le taitaiga a Count Uvarov i Rusia. E tulaga ese mo lona lanu viia ma seasea, e pei lava o le matafaioi iloga na faia e le Count i lona atunuu.

Alexandrite:

A Tsar's Legacy in Color Alexandrite e pu'eina le agaga suia o le vaitaimi o Tsar Alexander II ma ona lanu-suiga tomai, e fai ma faatusa o le suiga o tai o le talafaasolopito ma le agai i luma o le 19 senituri.

Fa'ai'uga: O Tala Tumau o Ma'a

nei Fa'aigoa Minerale e sili atu nai lo na o fa'ata'ita'iga fa'afanua; o mataupu ia i tala faasolopito o le tagata, o loo fesootai ai mea ua tuanai ma le taimi nei. A'o su'esu'e ma su'esu'eina nei ma'a, o lo'o fa'aauau pea ona ta'u ma fa'amanatu tala o latou igoa.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *