Measina a le Nuu: Su'eina o Tala i Tua o Igoa Papa ma Minerale

Minerale fa'apitonu'u

Folasaga: Le Fa'asinomaga Fa'afanua o Minerale

Pe a tatou suʻesuʻeina le eseesega o le malo o minerale, e manino lava o tala i tua atu o latou igoa e fiafia e pei o minerale lava ia. O nei igoa, e masani ona maua'a i le fatu o latou nofoaga na maua, e ofoina atu se tioata i le taimi ua tuanaʻi, e atagia ai le tele o mea faʻapitoa o suʻesuʻega a tagata ma le ofoofogia faʻanatura. I le malo o geology, minerale fa'apitonu'u pei o le amazonstone ma le altaite e le na'o ni su'esu'ega fa'asaienisi; o latou fa'ailoga fa'afanua o lo'o fa'amauina ai le tala fa'asolopito o lo latou mauaina ma itulagi latou te sau mai ai.

Le Taua o Igoa

Ina ia malamalama i le tele o minerale ua faaigoa i nofoaga, e tatau i se tasi ona suʻesuʻe i se lisi e lautele ma manaia. Minerale fa'apitonu'u e pei o le vesuvianite, faaigoa i le Mauga o Vesuvius, ma le labradorite, e maua ai lona igoa mai le Labrador, ua na o se vaaiga i lenei vaega tele. O igoa minerale ta'itasi e fa'amanatu ai lona nofoaga, fa'amauina le fa'asinomaga ole minerale ile nofoaga na fanau mai ai.

maʻaNofoaga
AmazonstoneVaitafe o Amazon
AltaiAltai Mountains, Asia
VesuvianiteMauga o Vesuvius
LabradoriteLabrador
ThuliteNouei (Igoa Fa'asolopito: Thule)
TurquoiseTurkey
AlaskaAlaska O a'u, Colorado
CubaniteCuba
KerniteKern County, Kalefonia
AragoniteAragon (Malo muamua), Sepania

Se Lalolagi o Minerale

O tala o minerale fa'apitonu'u e eseese e pei o laufanua latou te sau ai. Turquoise, maketiina ma faʻatauaina i Turkey, o loʻo talanoa e uiga i auala tau fefaʻatauaʻiga anamua na tufatufaina atu lenei maʻa manaʻomia mamao ma lautele. Fa'amatalaga fa'amatalaga a Alaska us agai i le mamao Alaska lo'u i totonu Colorado, lea na muai iloa ai ona uiga tulaga ese. O le lalelei o Cubanite e atagia mai ai lanu mafanafana o le motu Karipiane na faaigoa ai.

So'oga Fa'aleaganu'u ma Talafa'asolopito

O le taua o minerale fa'apitonu'u e fa'alautele atu i tua atu o latou foliga fa'afanua, fa'apipi'i ai le aganu'u ma le tala fa'asolopito o latou nofoaga fa'aigoa. O le matagofie matagofie o le aragonite e musumusu mai ai le talatuu o se malo Sipaniolo ua mavae, ae o le kernite mai Kern County, Kalefonia, o loʻo faʻamatalaina ai se tala faʻaonaponei o le mauaina ma le taua o le tamaoaiga.

Fa'asao ma A'oa'oga

Malamalama ma faasaoina le talatuu o minerale fa'apitonu'u e taua tele mo taumafaiga faasao ma taumafaiga faaleaoaoga. E ala i le iloaina o le taua faasolopito o nei mea minerale, tagata aoina mai ma tagata fiafia i fa'afanua e mafai ona fa'atupuina se fa'afetai loloto mo le lalolagi fa'anatura ma tala lavelave o lo'o i ai.

Fa'ai'uga: Le Taua o Minerale

O le feso'ota'iga lavelave i le va o minerale ma o latou nofoaga e fa'atamaoaigaina ai lo tatou malamalama i le tala fa'asolopito o le paneta ma tala fa'aleaganu'u o lo'o fa'amauina i totonu. Minerale fa'apitonu'u e le na'o ni mea fa'alenatura; o fa'amaumauga fa'asolopito, oa fa'aleaganu'u, ma o se fa'apogai mo i latou e tosina atu i le matagofie ma le mealilo o le malo o minerale. O le fa'amanatuina o nei feso'ota'iga, ua tatou fa'amanatuina ai le talatuu 'ese'ese a le Lalolagi—o se talatuu lena Miamiminingco.com ua tuuto atu i le faasoa atu i le lalolagi.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *