Tatala mea lilo a Gem Mining Texas: Ose Ta'iala Atoa

Texas Gem Mining Red Beryl

Mai le pupula o topaz i le faatosina o agate, o le Lone Star State ua leva ona fesoʻotaʻi ma maʻa taua. O le faatufugaga o eliina maa i Texas, e pei o le tele o nofoaga, o se tuufaatasiga o le onosai, malamalama, ma se paʻi o le laki. I totonu o lenei taʻiala faʻapitoa, matou te suʻesuʻeina maʻa taua a Texas, faʻaalia le mea e maua ai, o latou taua faʻasolopito, ma isi mea.

O Texas o se fanua o mea ofoofogia faʻafanua, ma o loʻo atagia mai i le tele o maʻa taua e mafai ona maua i totonu o ona tuaoi. Mai le susulu mata'ina o le maa taua a le setete, topaz lanumoana, i ma'a sili ona taatele ae tutusa le fa'afiafiaina e pei o le agate, ua ofoina atu e Texas se kaleidoscope o 'oa mo le rockhound fiafia. O se va'aiga lenei:

O ma'a taua e seasea maua i Texas:

Blue Topaz
Gemstonefaʻamatalaga
Blue TopazO se maa lanumoana susulu, aemaise lava le ituaiga Mason County Blue. O le maa taua a le setete o Texas.
TurquoiseO se maa lanumoana-lanumeamata e pele ona o lona lanu viia ma le taua faʻasolopito, e masani ona maua i le itu i Sisifo o Texas.
Lanu mumu BerylE sili atu ona seasea nai lo taimane, o se maʻa lanu mumu e faʻatusalia le ruby ​​i lona malosi afi.
minerale silikoneE masani ona lanu mumu, o lenei maa taua e maua i totonu o taga patino o Texas ma e iai lona iila tele.
OpalTexas opals e mafai ona fa'asolo mai le manino i le felanulanua'i fa'atasi ai ma fa'aaliga ta'alo-o-lanu olaola.

Maa taua masani i Texas:

Barite Rose
Gemstonefaʻamatalaga
AgateO se fusi or ma'a felanulanua'i, e lauiloa i le tele o mamanu ma lanu.
JasperO se ituaiga opaque o quartz, e masani ona mumu, samasama, pe enaena.
CalciteE maua i lanu eseese, e lauiloa i lona vaeluaga o le rhombohedral ma le fa'afo'i fa'alua.
Kuata tioataE manino, e masani ona manino, ma faʻaaogaina i le tele o mea teuteu ma teuteuga.
FluoriteE eseese lanu ae e masani ona lanu viole pe lanu meamata ma e susulu ile malamalama ole UV.
AmethystO se lanu viole o le quartz, e pele ona o lona lanu lanu.
sisiE masani ona va'aia o se ma'a, e fa'aoga fa'asolopito mo meafaigaluega ma e mafai ona maua i lanu eseese.
Petrified WoodLa'au tuai ua liu ma'a, e masani ona fa'aalia mama o la'au ma mamanu o pa'u.
PyriteUa ta'ua o le “auro a vale”, o se minerale u'amea ma le lanu apamemea-samasama.
Barite RoseO se maa lanumumu-enaena e fai i se foliga pei o le rosa; e tulaga ese ma e sailia e le au aoina.

Mai ma'a sili ona le masani ai e mafai ona liua se malaga faigofie i le aso e manatua ai le olaga atoa, i ma'a masani o lo'o aumaia pea le fiafia ma le maofa, Texas e ofoina atu le tele o avanoa mo i latou e naunau e su'esu'e lona tamaoaiga fa'afanua.

Nofoaga eliina ai maa Sili i Texas

  1. Mason County: E masani ona taʻua o le "Blue Topaz Capital of Texas", Mason County o le nofoaga autu lea mo i latou o loʻo sailia le mea taua a le setete. Maua i Central Texas, o ona itula faigaluega ma totogifuapauina e mafai ona fesuisuiai i luga o le upega tafaʻilagi, ia siaki pea aʻo leʻi alu i fafo.
  2. Vaitafe o Llano: O loʻo tu i Hill Country, Texas, o le Vaitafe o Llano e ofoina atu e le gata o auro ae o le tele o maʻa taua. I le avea ai o se vaitafe lautele, e masani lava ona leai se totogi, ae e taua le faʻamautinoa e te le faʻasalaina mea totino.
  3. Avanoa Pi'o Tele: O lenei itulagi i West Texas o se nofoaga autu mo le tuliga o agate ma iasepi. Ma le isi, e ui o le tele o nofoaga o fanua lautele, ia faaeteete i mea totino tumaoti. O le lautele lautele o lona uiga o itula faigaluega e tele lava e le faʻatapulaʻaina, ae atonu e tau leai ni mea aoga.
  4. Garner State Park: O lo'o iai i Concan, Texas, o lenei paka e maua ai avanoa e maua ai agate, iasepi, ma fa'ato'aga. E iai le pili e ulufale ai mo le paka, ma e tatala mai le 8am i le 10pm i aso uma.
  5. Barite Rose Rock State lotoa: Maua i Noble, Texas, o lenei 'upega tafaʻilagi e taʻutaʻua mo le rose barite tulaga ese aʻoga. O itula masani e 8 i le taeao i le 5 i le afiafi, ae e fautuaina e siaki muamua. E eseese tau, ae e taugofie.
  1. Starr Mountain: Faʻamau i East Texas, Starr Mountain o se nofoaga vevela mo tioata quartz ma e oʻo lava i le amethyst i nisi taimi. O itula faigaluega e mafai ona tele ona o le vaega maugā, ae ia mautinoa ia faʻaaloalo i soʻo se nofoaga faʻasaina.
  2. Palo Duro Canyon State Park: O loʻo i Canyon, Texas, o lenei paka e ofoina atu avanoa mo le suʻeina o agate ma faʻamaʻi. E i ai le totogi o le ulufale i aso uma, ma o le paka e masani ona galue mai le 7 AM i le 10 PM.
  3. West Texas Agate Fields: O lo'o fa'asolo atu i luga o le laufanua tele i West Texas, o nei fanua e lelei mo i latou e tuli manu agate, iasepi, ma nisi taimi turquoise. E ui e leai se taimi fa'apitoa e fa'agaioi ai mo fanua tetele, ia nofouta i taimi uma i fanua tumaoti.
  4. Vaitafe o Tiapolo: O loʻo i le itu i matu o Del Rio, o lenei vaitafe o se 'oa o calcites ma isi minerale. Ole avanoa e masani lava e le fa'agata, ae pei o taimi uma, fa'aaloalo i meatotino tumaoti ma nofoaga puipuia.
  5. East Needle Peak: O lo'o i totonu o le itu o Big Bend, o lenei 'upega tafa'ilagi e ta'uta'ua i rockhounds fa'amasani mo le tele o ituaiga o ma'a taua, e aofia ai agate ma fluorite. E leai se taimi fa'apitoa e fa'agaioi ai, ae o se nofoaga mamao, o lea ia saunia i taimi uma.

O nei nofoaga ta'itasi o Texas e iai a latou lava fa'afiafiaga mo le tulimanu tulimanu. E ui o nisi e ofoina atu faigofie avanoa ma mea lelei, o isi atonu e manaʻomia sina agaga faʻafefe. Fai i taimi uma suʻesuʻega maeʻaeʻa, faʻaaloalo i le siosiomaga, ma fiafia tulimanu!

Tala'aga o Gem Mining i Texas

O le mauoa ie tapestry o eliina maa i totonu Texas ua toe lalaga i tua i le afe tausaga, a o leʻi oʻo mai le faʻaogaina o masini faʻaonaponei ma metotia. O Native Americans, o le setete muamua na iloa tagata nofoia, o tagata muamua na latou iloa le taua o mea ofoofogia faʻafanua o Texas. Na latou ena le turquoise ma fefaʻatauaʻi i luga o fesoʻotaʻiga tetele, ma faʻamautu ai le igoa muamua o le Lone Star State o se fanua mauoa i minerale taua.

A o amata ona nofoia e tagata Europa ia Texas i le 18th ma le 19th seneturi, na salalau tala o le tamaoaiga o le fanua. E leʻi umi, e toʻatele na feoaʻi ona mauga, vaitafe, ma fanua laugatasi, e suʻe maa tāua. O le 20th seneturi, aemaise lava, na vaʻaia le siʻitia i gaioiga faʻapitoa ma faʻapolofesa maina. O le mauaina o le topasi lanu moana tulaga ese i Mason County na faʻamautu ai Texas i luga o le faʻafanua o le mining gem. O lenei ituaiga Mason County Blue, faʻapitoa i Texas, na tosoina ai tagata suʻesuʻe ma tagata fiafia mai tulimanu uma o le atunuʻu.

O le faatosina e le na o le topasi. West Texas na tutusa lelei ma agate matagofie, e iloga i latou mamanu ma lanu. O nei agate, o nisi na amata mai i le faitau miliona o tausaga, na faamatalaina tala o gaoioiga a mauga mu ma suiga o eleele. O nofoaga e pei o le Big Bend Area na avea ma nofoaga sailia mo rockhounds o loʻo faʻamoemoe e faʻaalia nei tala anamua o loʻo tioata i maa.

E le gata i lea, o le boom e le gata i mea taua ae faapea foi le nuu o loo siomia ai. O mea na tutupu e pei o le Llano Earth Art Fest fa'aletausaga, lea e fa'amanatuina ai le tele o fa'afanua o le itulagi, na alia'e mai, fa'atupuina ai se fa'alapotopotoga vavalalata o tagata fiafia, faioloa, ma tusiata.

Ae peitai, o le tuputupu ae na oo mai luitau. A'o fa'atupula'ia le ta'uta'ua o le eliina o ma'a, na fa'apea fo'i le mana'oga e fa'atonutonu e puipuia uma le si'osi'omaga ma aia tatau a tagata e ona fanua. O lenei paleni i le va o le fa'asao ma le su'esu'ega o lo'o ta'imua i le tala o le la'u ma'a a Texas.

I le faaiuga, o le tala faasolopito o le mining maa i Texas e sili atu nai lo na o maa taua na maua. O se tala i nu'u, fa'agasologa o faiga, taumafaiga fa'asao, ma le sailiga a tagata ua leva mo le matagofie ma le taua. O lenei tala fa'asolopito o mea taua uma e maua i Texas e le na'o se vaega o minerale ae o se vaega o le olaga tuai o le setete.

Tulafono Fa'ali'i Gem i Texas

I Texas, e pei o le tele o oa, o le sailiga mo maa taua o loʻo noatia i se faʻamaufaʻailoga o tulafono faatonutonu e faʻamoemoe e maua se paleni i le va o le naunautai o nei mea ofoofogia faʻanatura ma le faʻasaoina o aia tatau tumaoti ma le siosiomaga. O le malamalama i nei tulafono faatonutonu e taua tele mo soʻo se tasi e fuafua e alu i se sailiga sailiga maʻa i le Lone Star State.

Muamua ma le sili, e tatau i se tasi ona iloa i taimi uma tuaoi o meatotino. O le tele o fanua o Texas e pulea e le tagata lava ia, ma o le suʻeina e aunoa ma se faʻatagaga e le tusa ai ma le tulafono ma le le faʻaaloalo. O le soli tulafono e mafai ona i'u ai i ni sala tupe tetele pe saisai fo'i. Mo i latou e fiafia i nofoaga fa'apitoa, e taua le fa'afeso'ota'i sa'o o tagata e ona fanua ma fesili mo se fa'atagaga. E toʻatele e faʻafeiloaʻi ma e mafai foʻi ona ofoina atu ni faʻamatalaga poʻo ni faʻamatalaga e faʻatatau i lo latou iloa i le lotoifale.

O fanua lautele, e pei o paka a le setete, e masani ona i ai tulafono faʻapitoa e faʻatonutonu ai sailiga maa. O nisi e mafai ona fa'atagaina le aoina fa'afuase'i mo le fa'aogaina e le tagata lava ia, a'o isi e fa'asaina atoa. Garner State Park ma Palo Duro Canyon State Park, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatagaina tagata asiasi e piki maʻa mai le eleele, ae eli pe faʻaaoga. mea faigaluega eli e mafai ona fa'agata. Talanoa i taimi uma ma ofisa o paka po'o leoleo a'o le'i amataina lau sailiga.

Vaitafe ma alavai o lo'o fa'ailoa mai ai se isi vaega o le lavelave. E ui o le Vaitafe o Llano o se nofoaga faitele, o faletupe poʻo nofoaga lata ane e ono avea ma meatotino tumaoti. E le gata i lea, e ui lava e mafai e se tasi ona saoloto e faʻafefe pe suʻe maʻa taua i totonu o le vaitafe, e iai tulafono a le setete e uiga i le faʻalavelaveina o le siosiomaga faʻanatura, lea e aofia ai le togiina poʻo le faʻafefe o le tafe o le vai.

E le gata i lea, e iai fo'i tulafono fa'alesiosiomaga e tatau ona iloiloina. O Texas o le fale i le tele o meaola faanatura maaleale, ma e le faʻatonutonuina le laʻuina e mafai ona iʻu ai i le tafia o le eleele, faʻaleagaina o nofoaga, ma isi aʻafiaga o le siosiomaga. O le tausisia o se filosofia “aua le tuua” e le na o se fautuaga; ose manaoga.

E le gata i lea, soʻo se faʻatauga poʻo le faʻaaogaina faʻapisinisi o maʻa taua o loʻo maua i Texas e mafai ona noatia i tulafono faʻaopoopo poʻo lafoga. O i latou o lo'o va'ava'ai e liliu a latou mea e fiafia i ai i se pisinisi e mana'omia le fa'afeso'ota'i tulafono fa'alotoifale fa'apisinisi ma tulafono o lafoga a le setete.

I le faaiuga, e ui o le fatu o le tulituliloaina o mea taua e taoto i le fiafia o le mauaina, e tutusa lava le taua o le faʻalatalata atu i lenei tuʻinanau ma se lagona o le matafaioi. O le usitaʻia o tulafono faatonutonu e faʻamautinoa ai o le matagofie o Texas e tumau pea le le faʻalavelave mo augatupulaga i le lumanaʻi ma o le talatuu o le tulituliloaina o maʻa e tumau pea le faʻaleagaina. O le faʻaaloalo i le fanua, o ona tagata e ona, ma le siʻosiʻomaga e pei o maa taua.

Meafaigaluega manaʻomia ma Meafaigaluega mo Gem Mining i Texas

O le mining maa, pei o soʻo se taumafaiga faʻalavelave, e manaʻomia e le gata o le naunautai ae faʻapea foʻi ma le seti saʻo o meafaigaluega. A faʻapipiʻiina i mea e tatau ai, e mafai e se tasi ona faʻateleina o latou avanoa e suʻe ai oa natia o Texas fanua e ofoina atu. Ae sili atu nai lo le faʻafaigofieina o le mauaina, o meafaigaluega saʻo e mautinoa ai le saogalemu, lelei, ma le faʻaaloalo mo le siosiomaga.

1. Su'e ma Fa'avasegaga Meafaigaluega: Fa'aalia na 'oa lilo!

faʻamatalaga: Aemaise lava le aoga i tafatafa o vaitafe, o nei pupuni e fesoasoani e vavae ese maa taua mai le palapala, oneone, ma isi otaota. O se seti e tele mesh lapopoa e mafai ona aoga.

🛒 Su'esu'e Seti Su'e Sili i luga ole Amazon


2. Suo ma Salu: Eli loloto pe na'o le valuina o luga?

faʻamatalaga: Mo le eliina o le eleele malu po'o le ave'ese o otaota, o se suo lima malosi e tatau ona i ai. Filifili mo se mamanu laititi e faigofie ona feaveai ae lava le umi e tatalia tulaga gaoa.

🛒 Su'e Suo lelei ma Trowels ile Amazon


3. Filifili ma Samala: O le ivi i tua o so'o se taumafaiga sailiga ma'a.

faʻamatalaga: O le samala faatuatuaina a le rockhound, e taua tele mo le talepeina o maa poʻo le taʻe ese i faʻavae. O lona itu mafolafola e fa'aaogaina mo le tu'i, a'o le pito mata'i e fesoasoani i le vaseina o ma'a.

🛒 Siaki Filifiliga Sili ma Samala ile Amazon


4. pakete: O lau soa faatuatuaina mo le aveina o oa.

faʻamatalaga: O faʻavae o soʻo se taumafaiga eli, se pakete malosi, ma suo e taua. E lava se suo fa'ato'aga masani, ae o lo'o i ai suo fa'apitoa ma fa'ailo fa'ailo e faigofie ai ona malepe i le eleele.

🛒 Fa'atau mo pakete Fa'atuatuaina ile Amazon


5. Mata tioata: E taua uma auiliiliga!

faʻamatalaga: O le taimi lava e te mauaina ai maa taua, o nei meafaigaluega e mafai ona fesoasoani i le suʻesuʻeina totoʻa, faʻamautinoa e te le faʻagaloina soʻo se mea taua na maua.

🛒 U'u lau tioata fa'atetele ile Amazon


6. Tusitaiala ma Taiala i Fanua: Malamalama i ou tamatamailima.

faʻamatalaga: A'o le'i su'esu'e i mea fa'apitoa, fa'aauupega oe lava i se ta'iala fa'ato'aga. O sea ta'iala e maua ai le malamalama taua e uiga i fa'afanua fa'apitonu'u, e fesoasoani ia te oe e iloa ai ma'a taua ma fa'amasani oe i itu eseese o Texas.

🛒 Su'e ta'iala sili ona lelei ile Amazon


7. Koneteina ma ato: Faatulaga, teu, ma fa'aalia au mea na maua.

faʻamatalaga: O mea nei e taua mo le teuina ma le faʻatulagaina o maʻa taua e te mauaina. O le fa'ailogaina e mafai foi ona fesoasoani i le manatuaina o mea patino o le mea ma le taimi na maua ai maa taua taitasi.

🛒 Fa'atau mo le teuina o fofo ile Amazon


8. Pusa Fesoasoani Muamua: E sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa!

faʻamatalaga: Tuuina atu le natura o le mining maa, e mafai ona tupu ni manuʻa laiti. Ia saunia i taimi uma ma se pusa fesoasoani muamua o loʻo i ai fusi, solo faʻamaʻi, ma faʻamalolo tiga.

🛒 Saogalemu Lau Pusa Fesoasoani Muamua ile Amazon

I le fa'ai'uga, o se ta'amilosaga manuia eli ma'a i Texas e fa'alagolago i le lava tapenaga. E ala i le faʻamautinoa o loʻo ia te oe meafaigaluega ma mea faigaluega saʻo, e te faʻaleleia atili ai lou poto masani i le sailiga o mea taua, faʻamautinoa le saogalemu, manuia, ma le faʻaauau.

Fautuaga ma Togafiti mo Ma'a Ma'a Fa'amanuiaina i Texas

Texas Gem Mining Fautuaga ma togafiti

O le amataina o se sailiga eli maa i laufanua tetele o Texas e tutusa lava le uiga o le tomai ae o le laki. Pe o oe o se rockhound masani poʻo se tagata amata e naunau e faʻaalia oa o le natura, o nai faʻamatalaga aoga e mafai ona faʻaleleia atili ai lou poto masani, faʻamautinoa uma mea e maua ma taimi e manatua ai.

  1. suʻesuʻega: A'o le'i alu i fafo, su'esu'e mae'ae'a lou nofoaga filifilia. O fa'asalalauga i luga ole laiga, fa'alapotopotoga eli fa'apitonu'u, ma su'esu'ega fa'afanua e mafai ona maua ai fa'amatalaga taua, mea na maua lata mai, po'o suiga ole avanoa.
  2. Amata vave: Faʻafefe le vevela Texas e ala i le vave amata. O itula o le taeao e le gata ina maua ai se tau malulu ae faʻapea foʻi ma le lelei o le malu, malamalama faʻasalalau, faʻafaigofie le vaʻaia maa.
  3. Galulue ma le Natura: A tuli manu i tafatafa o vaitafe, alu ifo i lalo. O maa taua, e mamafa tele, e masani ona to'a i va po'o tua o papa tetele. O le fa'avevesi lemu o luga e mafai fo'i ona fa'ailoa mai ai ma'a taua.
  4. Su'e Su'i: O faaputuga ia o mea ua aveesea mai maina. E ui e foliga mai e le talafeagai, e masani ona le amanaʻia e le au maina pe misia ni maa laiti.
  1. O le timu o Lau Uo: O se timu malu e mafai ona fufulu ese le pito i luga o le palapala, faʻaalia ai maʻa fou ma maʻa taua. A uma le ta'ele, o le taimi sili lea e su'e ai ma'a.
  2. saogalemu Muamua: Fa'ailoa i taimi uma i se tasi e uiga i au fuafuaga ma lou toe fo'i fa'amoemoeina. Ona o le lautele o Texas, e faigofie ona se ese mai le ala. E fa'amautinoaina e se uo e siaki le mea o lo'o e iai.
  3. Laei Laei: Texas tau e mafai ona le mautonu. O le faʻaofuina o faʻaofuofu e mafai ai ona e fetuutuunai i le eseese o le vevela i le aso atoa.
  4. Tumau le Faamamaina: O le tulituliloaina o maa e mafai ona galue malosi ma, faʻatasi ma le vevela o Texas, e mafai ona vave taʻitaʻia i le faʻagata. Ia ave i taimi uma le tele o vai ma fai malologa masani.
  5. Faamaumau Au Sailiga: Ave se api po o se masini faafuainumera e faamaumau ai le nofoaga, ituaiga, ma le tele o au sailiga. E le gata ina fesoasoani lenei mea i le siakiina ae faʻapea foi i le malamalama i mamanu i le taimi.
  6. Network: O le auai i kalapu maa ma minerale i le lotoifale e mafai ona taua tele. O nei vaega e masani ona faʻatulagaina malaga faʻatasi, fefaʻasoaaʻi malamalama, ma e mafai foi ona maua avanoa i nofoaga faʻapitoa e eli ai.

O le mea moni, o le manuia o le mining maa i Texas e le naʻo mea faigaluega e te tauaveina ae faʻapea foʻi ma le malamalama o loʻo ia te oe ma puipuiga e te faia. O se fa'alavelave, o se saienisi, ma se faatufugaga. Faatasi ai ma le faʻafefiloi saʻo o sauniuniga ma le faʻaaloalo mo le natura, o fanua Texan e folafola atu uma maa mataʻutia ma faʻatamaoaigaina aafiaga.

Taulimaina o Au Ma'a Taua

O le su'eina o se ma'a taua i laufanua ta'atele o Texas ose taimi fa'afiafiaina. Ae ui i lea, o le faigamalaga e le muta i le mauaina. O le taulimaina lelei, fa'amamā, ma le fa'asaoina o au mea na maua e mautinoa ai o lo'o tumau pea lo latou lalelei ma iloa lo latou taua. O se ta'iala fa'apitoa i le togafitia o au ma'a taua Texas i le tausiga e tatau ai.

  1. Faamama lemu: O le taimi lava na maua ai se maa taua, o se fufulu faigofie i le vai e mafai ona aveese ai le palapala. Mo le eleele ma'a'a, e mafai ona fa'aoga se pulumu malu, pei o se pulumu fulunifo, ma le fasimoli mālū. Manatua, o nisi ma'a taua e mafai ona valusia pe fa'aleagaina e vaila'au malolosi po'o mea fa'afefe.
  2. Faamauina o le Saili: A'o le'i teuina, e aoga le fa'amauina o lau maa taua. Manatua lona tele, lanu, nofoaga na maua ai, ma soʻo se uiga uiga ese. E le gata ina fesoasoani i le fa'ailoaina ae fa'aopoopoina fo'i lona fa'atupu pe a e filifili e fa'atau atu pe fa'aali.
  3. Fetuunaiga tatau: E tatau ona teuina eseese maa taua ina ia aua ne'i sasaa e le tasi le isi. O pusa vaivai, fa'alava ie po'o taga ta'itasi e lelei. Taofi ese mai le susulu o le la, aua o nisi maa taua e mafai ona mou atu i le taimi.
  4. Faufautua Faufautua: Afai e te talitonu ua e mauaina se maa taua tele, atonu e aoga le faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe. E mafai ona latou tuʻuina atu faʻamatalaga i lona tulaga lelei, taua, ma togafitiga talafeagai e faʻaleleia ai ona foliga vaaia.
  1. Aloese mai Togafitiga Saua: O nisi maa taua e mafai ona maaleale i suiga o le vevela, faʻamamaina ultrasonic, poʻo le ausa. Fai i taimi uma au suʻesuʻega pe faʻatalanoa ma tagata atamamai aʻo leʻi taumafai soʻo se auala toe faʻaleleia poʻo le faʻamamaina.
  2. Fa'aali Au Ma'a'a: Afai e te manaʻo e faʻaalia au mea na maua, mafaufau e teu faʻafaigaluega i se pusa faʻaaliga e ofoina atu le puipuiga mai le pefu ma le malamalama UV. O pusa fa'amalamalama lelei e mafai ona fa'amamafa ai le pupula fa'anatura o le ma'a.
  3. o inisiua: Mo mea taua e maua, mafaufau e iloilo ma inisiua. E fa'amautinoa ai le puipuiga mai le gau po'o le fa'aleagaina.
  4. Aoao e uiga i Gem Faceting: Afai e te manaʻo e faʻateleina le matagofie o au maʻa taua, atonu e te manaʻo e suʻesuʻe i le lalolagi o faʻailoga maʻa. O lenei faatufugaga e liua ai maa talatala e avea ma maa fe'ilafi.
  5. Fa'aaloalo i le Ma'a: So'o se maa taua e iai ona lava seti o uiga ma fa'aletonu. E taua le malamalama ma faʻaaloalo i nei faʻaaliga, pe o le maʻaleʻale i le malamalama, faʻafefe i vailaʻau, poʻo le vaivai.
  6. Tumau le faʻafou: O metotia mo le tausiga o ma'a taua ua fa'atupuina i su'esu'ega ma tekonolosi. Auai i vaega e fiafia i maa, faitau tusi, ma tumau i le faʻafouina i faiga sili mo le tausiga o maʻa.

O lona uiga, o ma'a taua uma e te fa'ailoaina i Texas o lo'o i ai ma se vaega o le fa'ameamea fa'alelagi fa'aeleele a le setete. E ala i le taulimaina ma le faaeteete, e le na o le faasaoina o se fasi minerale; o lo'o e fa'atauaina se vaega o le talatuu olaola a Texas.

Ma'a Taualoa Ta'uta'ua Su'e i Texas

Texas maa taualoa lauiloa maua Turquoise
Rough Turquoise

Texas, faatasi ai ma lona tuufaatasiga eseese o eleele, ua maua mai ai ni maa taua tele na maua i le tele o tausaga. O nei su'esu'ega, o nisi na fa'amanatuina i lo latou lapo'a ae o isi fo'i ona o lo latou lalelei e seasea maua, ua fa'aopoopoina i le fa'afiafiaga o le tuliga o ma'a i le Lone Star State. O se faigamalaga i nisi o maʻa sili ona lauiloa na maua i Texas.

  1. Le Lone Star Blue Topaz: O le maa taualoa o Texas, Blue Topaz ua vaaia le tele o sailiga mataʻina. Ae ui i lea, o le "Lone Star Blue Topaz" e tulaga ese ona o lona tele ma le lelei. Maua i Mason County, o lenei maa taua ua avea ma faʻailoga o le tamaoaiga o minerale a Texas.
  2. O le Marfa Red Agate: Na maua i tafatafa o moli enigmatic Marfa, o lenei agate faapitoa e lauiloa ona o lona lanu mumu loloto fefiloi ma laina o le paepae ma le lanumoana. O ona lanu manino ma le mealilo o lona nofoaga ua maua ai se tulaga lata-talago i totonu o tagata fiafia.
  3. Llano River Garnets: I luga o auvai o le Vaitafe o Llano, e tele ni kane mata'ina ua maua. O lo latou lanu mumu loloto, o nisi taimi e latalata atu i le manino pei o le pepi, ua faʻatauaina e le au aoina.
  4. Le West Texas Fire Opal: Na maua i totonu o laufanua matutu o West Texas, o lenei opal afi e tu matilatila mo lona fefiloi susulu o mumu, moli, ma samasama, e puʻeina le aano o le goto o Texan i totonu o ona itu.
  1. Piko Pikoi Tele: Mai le lautele lautele o le Big Bend itulagi, o le tele o faʻataʻitaʻiga turquoise ua aliaʻe mai, ae o ni nai mea, ua lauiloa mo a latou mamanu tulaga ese ma lanu lanu, ua avea ma talatuu i la latou lava aia tatau.
  2. Palo Duro Canyon Faʻailoga: I le loloto o Palo Duro Canyon, ua maua geodes i totonu tioata mataʻina. O nisi o nei geodes, i le taimi lava na ta'e ai, na fa'aalia ai fuifui amethyst e uiga ese.
  3. Penina Guadalupe: E ui lava e lē o ni maa tāua, ae o penina o loo maua i vai o le Vaitafe o Guadalupe ua taʻutaʻua i lo latou iila ma ua taulaʻi atu foʻi i le aufaitaua a Europa i aso ua mavae.
  4. Brewster County Celestite: Ua lauiloa i lona lanu moana lanumoana, o selesitite maua i le Brewster County ua tulaga ese mo lo latou lapopoa ma tioata atoatoa.
  5. Falemataaga o Houston Smoky Quartz: O loʻo faʻaalia nei i se falemataʻaga i Houston, o lenei tioata quartz ulaula, e mamafa ni nai pauna, o se molimau i le gafatia o le tamaoaiga o minerale a Texas.
  6. Enchanted Rock Peridot: O lenei maa taua, e faaigoa i le Enchanted Rock iloga lea na maua ai, e faʻamanatuina ona o lona lanu lanumeamata olaola ma le manino e le pona.

O nei su'esu'ega ta'uta'ua e fai ma fa'amanino mo tagata tuli manu fa'atauva'a ma fa'amasani, ma folafola atu e fa'apea, o le tutumau, tu'inanau, ma le pa'i o le laki, e ono fa'ailoa mai e laufanua o Texas a latou 'oa natia i le va'aiga iloatino.

Avanoa Faaopoopo Eliina maa

O le sailiga maa e le gata i tuaoi o Texas. O le faatosina o le fa'ailoaina o 'oa natia e fa'alautele atu i laina o le setete, e ofoina atu laufanua 'ese'ese ma tulaga fa'afanua tulaga ese. O se va'aiga lea i isi setete tuaoi e mafai ai ona fa'aauau lau malaga tuliga ma'a:

  1. Oklahoma Gem Mining: Sa'o i le itu i matu o Texas, Oklahoma e fa'amaualuga le tele o ma'a, e aofia ai le hourglass selenite ma rosa felanulanua'i barite.
  2. Arkansas Gem Mining: E lauiloa faapitoa mo ana tioata quartz, Arkansas e ofoina atu foi le avanoa fiafia e maua ai taimane i le Crater of Diamonds State Park.
  3. Louisiana Gem Mining: E ui ina le lauiloa e pei o ona tuaoi mo maa taua, Louisiana e ofoina atu agate matagofie ma laau petrified i ona fanua laugatasi.
  4. New Mexico Gem Mining: O laufanua matagofie o New Mexico natia oa e pei o le turquoise, peridot, ma le opal, faʻataʻitaʻiina tagata fiafia mai tulimanu uma.
  5. Mexiko Gem Mining: O le agai atu i le itu i saute, o le tele o laufanua o Mekisiko e ofoina atu opals, aemaise lava o le afi afi mataʻutia, faatasi ai ma le tele o isi maʻa mataʻina.

A'o tumau pea Texas o se parataiso mo tagata tulimanu, o nei itulagi tuaoi e fa'alauteleina le malaga, e ofoina atu e ta'itasi ana mea fa'apitonu'u tulaga ese, fa'atali e su'esu'eina ma fa'amemelo i ai.

Sailiili Gem Mining Near Me taiala e fa'ailoa mea lilo o le la'uina ma'a manuia ma nofoaga pito i luga.

Le Fa'aoso o Texan Gem Treasures ma se Suiga Faigofie

O laufanua tetele o Texas, e mauoa i fa'afanua eseese, o lo'o i ai se fa'atalosaga fa'amaneta mo tagata su'esu'e ma'a ma'a. O le fiafia o le mauaina, tu'ufa'atasia ma le lalelei gaoa o le setete, ua avea ai so'o se malaga tuliga ma'a ma se malaga tulaga ese. O mea uma e maua, pe o se topaz feilafi po o se opal afi susulu, e le na o se oa vaaia ae o se mataupu i le tala faʻasolopito o le meleniuma ua leva.

Ae ui i lea, o le faigata o femalagaaiga, o le le mautonu o le tau, ma luitau o le tulituliloaina o maa i fafo e le o taimi uma e mafai ai mo tagata uma. Ulufale i le togafiti faʻataulāitu o le Gem Mining Kit - o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aumaia ai le fiafia o le mauaina i lou faitotoʻa. Faatasi ai ma lenei pusa, e mafai e tagata fiafia ona su'e i eleele mauoa, e tumu i maa, eli mai oa mai nofoaga eseese o le lalolagi, uma mai le mafanafana o latou fale. O se tofo manaia o le lalolagi lautele o sailiga maa, ma o se fetaui lelei i le Texan gem adventure.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *