O Ma'a Natia a Nevada: Nofoaga Sili ma Fautuaga mo Ma'a Ma'a

Nevada maa eliina

O Nevada, le Setete Siliva, e le gata ina lauiloa i ana oa siliva, ae faapea foi i ana maa taualoa mata'ina o loo natia i lalo ifo. Eli maa i Nevada e ofoina atu se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai ma le natura, talafaasolopito, ma se avanoa e suʻe ai se vaega moni o le tala faʻafanua a le setete. I totonu o lenei taʻiala, matou te suʻesuʻeina loloto i totonu o le fatu o le tamaoaiga o Nevada, faʻaalia nofoaga sili ona lelei eli, ofoina atu fautuaga mo se manuia manuia, ma susulu malamalama i luga o maʻa taua na taʻutaʻua ai le setete.

O le laufanua o Nevada, e faʻapipiʻiina e le mauga mu, vevela, ma le taimi, e faʻaalia ai le tele o maʻa taua e amata mai i mea uma i mea e le mafai ona faʻaaogaina. O se va'aiga loloto lea i ma'a tāua o Nevada.

O ma'a tau'a seāseā i Nevada:

Opal Uliuli
Gemstonefaʻamatalaga
Opal Afi UliuliUa lauiloa o le maa taua a le setete o Nevada, e tulaga ese i lana taʻaloga o lanu e faasaga i se talaaga pogisa.
Kaneti pinikiE le pei o garnets mumu masani, o se lanu piniki vaivai ma e faigata ona maua i Nevada.
Blue ChalcedonyO se ma'a ma'a fe'avea'i ma se lanu lanumoana vaivai, e fa'atauaina mo ana mea fa'a-ta'avale.
VarversiteE pei o le turquoise ae masani ona lanu meamata, o lenei maa taua e seasea ma maua i nai nofoaga i le lalolagi atoa.
Nevada Fetu Rose QuartzO se ituaiga faapitoa o rose quartz, o lo'o i ai ni fetu laiti rutile i totonu e susulu pe a va'aia i lalo o le malamalama.

O maa taua masani i Nevada:

Turquoise
Gemstonefaʻamatalaga
TurquoiseE lauiloa i ona lanu lanumoana-lanumeamata susulu, e masani ona faʻaaogaina i teuga ma sa faʻaaogaina mo le tele o seneturi.
Kaneti MumuOse ma'a mu'amu'a loloto, e masani ona maua i ma'a metamorphic ma fa'aaogaina e fai ma abrasives or mo teuga.
AgateE maua i lanu eseese ma mamanu, o nei mea e masani ona faʻaaogaina mo mea teuteu ma mea teuteu.
JasperO se ituaiga o chalcedony, e le opaque ma e mafai ona maua i le tele o lanu, e masani lava ma mamanu tulaga ese.
QuartzO le minerale sili ona taatele i luga o le eleele o le lalolagi, e maua i ituaiga mai le manino i le susu poʻo le rosa.
OpalE ui o le Black Fire Opal e seasea, o isi ituaiga o opal e masani ona maua.
ChalcedonyE maua i lanu eseese e ese mai i le lanumoana, e masani ona faʻaaogaina mo vaneina ma teuga.
ObsidianO se tioata mauga mu, e masani ona fa'aoga mo meafaigaluega ma'ai ma mea teuteu.
BariteE masani ona fai e pei o ni fa'aputuga fa'a-rosette ma e mafai ona maua se lanu lanumoana matagofie i Nevada.
LimoniteE le o se maa moni lea ae e masani ona fa'aiila ma fa'aoga mo lona fa'ata'ita'iga fa'alelei auro-samasama.

E ui o nisi o nei maʻa e mafai ona maua i isi setete, o lo latou tupu i Nevada, faʻatasi ai ma le tamaoaiga o le tala faasolopito o le mining, e tuʻuina atu ai i maʻa taʻitasi se tala uiga ese. Pe oe sailia le Black Fire Opal e le masani ai poʻo le Red Garnet sili atu, o le sailiga oa i Nevada o loʻo folafola mai o se mea faʻatamaoaigaina.

Nofoaga eliina ai maa Sili i Nevada

  1. Royal Peacock Opal Mine: O lo'o i totonu o le loto o le Vanu o Virgin, o lenei nofoaga e ta'uta'ua ona o ana opal afi lanu uliuli mata'ina. Tatala mai ia Me ia Setema, o loʻo i ai se totogi e fesoʻotaʻi ma le eliina. Siaki la latou upega tafa'ilagi mo tau sili ona lata mai.
  2. Rainbow Ridge Opal Mine: E mamao ese le maa mai le Royal Peacock, o lenei maina e ofoina atu i tagata fiafia le avanoa e tuli ai opals i le lotolotoi o si'usi'u. O lo'o fa'agaoioia mai ia Me e o'o ia Setema ma tau fesuia'i e fa'atatau i le ituaiga eliina.
  3. Garnet Hill: E latalata i Ely, o lenei nofoaga e sili ona fiafia i ai mo ona lanu mumu mumu. E tatala i tausaga ta'itasi, e leai se totogi, ma folafola mai se fa'amanuiaga tauia mo ē fiafia ma'a.
  4. Bonanza Opal Mines: O loʻo i ai foi i le Vanu o Virgin, o lenei maina o se malutaga mo i latou o loʻo sailia ni opal taua. O latou vaitau eli e amata mai ia Me ia Setema. E mafai ona fesuia'i totogifuapauina, o se manatu lelei le siaki muamua.
  1. O le Royston Turquoise Mine: E lata ane i Tonopah, o le maina lenei e ofoina atu ni eli fa'ata'ita'iina e su'e ai le lanu moana lanu meamata matagofie. E masani ona galue mai le tautotogo i le tautoulu, ma o totogi e faʻalagolago i le umi o lau eli.
  2. Dominion Opal Mines: O loʻo i totonu o le Vanu o Virgin, o le saite e lelei atoatoa mo le sailia o le uliuli taua, tioata, afi, ma le tipolo opal. Ua latou filifilia eli mai ia Aperila ia Oketopa faatasi ai ma totogi faʻatatau.
  3. Otteson Brothers Turquoise: I tafatafa o Tonopah, o lenei maina e maua ai le avanoa e eli ai le turquoise iloga a Nevada. Latou te ofoina atu asiasiga ma eli muamua mai ia Aperila ia Oketopa. O le tau e fa'atatau i le umi o le ta'amilosaga filifilia.
  4. Gemfield Gem Mine: O loʻo i totonu o Goldfield, o lenei nofoaga e sili ona lelei mo chalcedony, agate, ma opal. Tatala mo le tele o le tausaga, e sili ona vala'au muamua mo pili ma itula fa'apitoa.
  5. tumutumu tioata: E latalata i Dog Valley i le itu i matu o le setete, o lenei nofoaga e lelei mo quartz ma amethyst tagata tulimanu. E tatala i le tausaga atoa, ae e fautuaina e asiasi i masina mafanafana mo le faigofie ona maua.
  6. McGinnis Turquoise Mine: O loʻo i totonu o Lander County, o lenei maina e tatau ona asiasi mo tagata fiafia turquoise. Latou te ofoina atu taʻaloga taʻiala ma eli mai ia Aperila ia Setema. E mafai ona fesuia'i totogifuapauina e fua ile ituaiga ma le umi ole eli.

Aʻo leʻi fuafuaina se malaga i soʻo se tasi o nei nofoaga, faʻafesoʻotaʻi pea le saite pe siaki la latou upega tafaʻilagi aloaia. E fa'amautinoa ai e iai sau fa'amatalaga sili ona lata mai i itula faigaluega, totogifuapauina, ma so'o se isi lava mana'oga po'o tapula'a.

Tala'aga o Gem Mining i Nevada

O le la'uina o ma'a taua o se vaega taua i le fa'ailoga o le tala fa'asolopito o Nevada. A tatou mafaufau ia Nevada, e ono oo mai i lou mafaufau le susulu o moli o Las Vegas po o le va tele o le Toafa o Mojave. Ae i lalo ifo o nei laufanua iloga o loʻo taoto ai se 'oa faʻafanua lea na tosina mai ai le au maina, tagata fiafia maʻa, ma tagata fai pisinisi mo augatupulaga.

O le taumafaiga a Nevada i le eliina o maa na amata i se taimi umi ao lei tuvae tagata Europa i lona eleele. O ituaiga o tagata, aemaise lava le au Paiute ma Shoshone, sa latou eliina le turquoise mo faamoemoega faaleagaga ma fefaatauaiga. O nei maa lanumoana-lanumeamata olaola sa le na o ni mea e teuteu ai ae sa i ai se taua faaleagaga loloto. Na vaaia i latou o ni faailoga o le lagi, vai, ma le tele o seleselega.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le 19th seneturi ma le faʻalauteleina i sisifo, na amata ai ona fiafia tagata nofoia i le tamaoaiga o minerale a Nevada. E ui o le fa'atopetope muamua na tele lava mo siliva, ae na vave ona fa'alauteleina le sailiga i isi minerale, e aofia ai maa taua. O le taufaaiuiuga o le 1800 na vaaia ai le si'itia o galuega eliina faapisinisi, lea na suia ai Nevada mai se tuaoi tuaoi i se nofoaga pisi o fefaatauaiga ma pisinisi.

O le Vanu o Virgin, aemaise lava, na tutusa lelei ma opals, faatasi ai ma maina e pei o le Royal Peacock ma Rainbow Ridge ua avea ma igoa iloga i le au fiafia. O nei opals, aemaise lava opals afi mumu mata'ina, na tutusa ma Nevada, siitia ai le igoa o le setete i luga o le lalolagi maa maa faafanua.

E le gata i lea, o le turquoise a Nevada, ma lona lanu maoti ma le maualuga, na vave ona sailia i le lalolagi atoa, ma o le maa taua e oo lava i le igoa o le setete i le 1987, e faamamafaina ai lona taua faaleaganuu ma le tamaoaiga.

Ae ui i lea, o le talatuu a le setete eliina maa e le naʻo lona sao i le tamaoaiga poʻo maketi o le lalolagi. E fa'atatau fo'i i nu'u na tutupu a'e fa'ata'amilo i nei maina, tala o sailiga o 'oa, ma le fa'aosoosoina o le su'eina o se vaega o le matagofie lilo o le Lalolagi. O maa taua taitasi, mai le quartz masani e oo atu i le opal afi mumu e seasea, o loo faamatalaina ai se tala o laufanua gaoa o Nevada, ona nuu mautu, ma se agaga tumau o le mauaina.

Tulafono Fa'ali'i Gem i Nevada

O Nevada, e ta'uta'ua i ona laufanua e tele minerale, na ia fausia ni tulafono faatonutonu i tausaga ua mavae ina ia mautinoa o lo'o pulea lelei ana punaoa taua. A'o fa'atupula'ia le pisinisi eli ma'a, sa fa'apea fo'i le mana'omia o ta'iala e faapaleni ai le puipuiga o le si'osi'omaga, tuputupu a'e o le tamaoaiga, ma avanoa fa'afiafia.

O se tasi o faʻavae faʻavae o tulafono a Nevada eliina maa o le eseesega i le va o le fiafia ma le aoina o pisinisi. O tagata fiafia, po'o i latou e aoina ma'a taua mo le fa'aoga a le tagata lava ia ae le o le fa'atau atu, e masani lava ona feagai ma ni fa'atapula'a fa'atapula'a nai lo le au fai pisinisi. Ae ui i lea, e taua tele le maitauina e oʻo lava i tagata fiafia e tatau ona mulimulitaʻi i nisi o taʻiala e puipuia ai le faʻateleina o le aveeseina ma le faʻaleagaina o le siosiomaga.

Mo i latou o loʻo saili e maina i luga o fanua lautele o loʻo pulea e le Ofisa o Fanua Fanua (BLM) i Nevada, o nisi o gaioiga e faʻatagaina e aunoa ma se pemita. Mo se fa'ata'ita'iga, e fa'atagaina le aoina fa'aletagata mo le fa'aoga a le tagata lava ia. Ae a fa'atatau le aoina i fa'atauga fa'apisinisi, e ese le ta'aloga polo. E mana'omia e le au fa'alina ona fa'amautu ni tagi talafeagai, fa'amautinoa o lo'o iai a latou aia fa'aletulafono i minerale latou te maua mai. O le fa'agaioiga e aofia ai le tu'uina atu o se tagi, fa'amauina i le itumalo talafeagai, ma fa'atasi ai ma le BLM.

E le gata i lea, e taua le metotia o le mining. O le fa'aogaina o masini mamafa po'o mea pāpā e le fa'atagaina mo tagata faigaluega fa'atauva'a po'o tagata fa'afiafia ma e mana'omia fa'atagaga fa'amaoni, e o'o lava i fa'alapotopotoga fa'apisinisi. E ono mana'omia ni su'esu'ega o a'afiaga o le si'osi'omaga mo fa'agaioiga tetele e fa'amautinoa ai e le afaina ai le si'osi'omaga.

O le isi itu o tulafono faatonutonu a Nevada o le faamamafa lea i le tanu o fanua. O le taimi lava e maeʻa ai galuega eli, e masani ona manaʻomia e le au maina le toe faʻaleleia o le eleele i lona tulaga muamua, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le siosiomaga mo se taimi umi. O lenei faiga o le tanu e fa'amautinoa ai e le tu'ua fanua ma'ila ma mafai ona fa'aoga mo isi fa'amoemoe i le lumana'i.

E taua foi le taua o le itu o measina faaleaganuu. O fanua o Nevada e mauoa i tala fa'asolopito, ma o nisi vaega e ono fa'agata i le maina ona o lo latou taua fa'aleaganu'u po'o tala fa'asolopito. O le faʻaaloalo i nei tuaoi e taua e le gata mo mafuaaga faʻaletulafono ae faʻapea foʻi mo le faʻasaoina o le faʻamaualuga mauoa o Nevada i aso ua mavae.

Mo i latou e fiafia i ai eliina maa i totonu Nevada, malamalama ma faʻaaloalo i nei tulafono faatonutonu e taua tele. E le gata ina latou faʻamautinoa le faʻaauauina o lenei gaioiga mataʻina, ae latou te puipuia foʻi faʻalapotopotoga eseese o meaola faanatura, talafaasolopito, ma mea taua o loʻo sailia e tagata fiafia. A'o le'i faia so'o se sailiga sailiga ma'a, fa'afeso'ota'i pea ma le BLM po'o lala sooupu a le setete ina ia logoina ma usita'ia.

Meafaigaluega Manaomia ma Meafaigaluega mo Ma'a Ma'a i Nevada

O le fiafia o le su'eina o se maa taua natia i lalo o laufanua tetele o Nevada e le mafaatusalia. Ae ui i lea, o le i ai o meafaigaluega saʻo e mafai ona faia le eseesega i le va o se malaga manuia ma le toe foʻi mai e leai se mea. Pe o e folau i laufanua opal o le Virgin Valley poʻo le suʻeina o le turquoise e latalata i Tonopah, o le faʻaogaina lelei e sili ona taua.

1. Su'e ma Fa'avasegaga Meafaigaluega: Fa'aalia na 'oa lilo!

faʻamatalaga: O le tele o sailiga ma'a, aemaise lava i nofoaga o lo'o i ai le palapala mafolafola po'o le vaitafe, e aofia ai le su'eina o mea. E fesoasoani le seti o lau fa'amama e tu'u'ese'ese ai palapala ma ma'a mai mea e mafai ona maua.

🛒 Su'esu'e Seti Su'e Sili i luga ole Amazon


2. Suo ma Salu: Eli loloto pe na'o le valuina o luga?

faʻamatalaga: Mo le eliina i totonu o eleele malu po'o le fa'amama ese o otaota o luga, e mana'omia se suo lima malosi po'o se solo. E fesoasoani i le su'eina o mea e mafai ona maua ai maa.

🛒 Su'e Suo lelei ma Trowels ile Amazon


3. Filifili ma Samala: O le ivi i tua o so'o se taumafaiga sailiga ma'a.

faʻamatalaga: Ua ta'ua foi o le samala papa, o lenei meafaigaluega e taua mo le talepeina o maa ma le aumaia o maa taua. O lona pito mafolafola e mafai ona fa'aoga mo le sa'i ae fesoasoani le pito mata'i i le talepeina o mea e sili atu ona faigata.

🛒 Siaki Filifiliga Sili ma Samala ile Amazon


4. pakete: O lau soa faatuatuaina mo le aveina o oa.

faʻamatalaga: O le i ai o ni nai pakete malolosi e mafai ona taua tele. Latou te fa'atagaina oe e la'u atu le tele o palapala i se vaega e fa'amama pe ave ai au mea na maua. O taga ie po o taga e taua foi e teu ma puipuia ai maa taua taitasi.

🛒 Fa'atau mo pakete Fa'atuatuaina ile Amazon


5. Mata tioata: E taua uma auiliiliga!

faʻamatalaga: O lenei meafaigaluega fa'alautele e fesoasoani i le su'esu'eina toto'a o ma'a taua, fa'amautinoa e te le fa'agaloina ni ma'a laiti ae taua. E aoga fo'i mo le fa'ailoaina o fa'auiga po'o isi vala iloga i au su'esu'ega.

🛒 U'u lau tioata fa'atetele ile Amazon


6. Tusitaiala ma Taiala i Fanua: Malamalama i ou tamatamailima.

faʻamatalaga: A'o eli ma fa'amama e fai ma autu o le tulituliloaina o ma'a, o le mafai ona fa'ailoa au mea na maua e tutusa lava le tauia. O se ta'iala lelei i fanua fa'apitoa i ma'a a Nevada e mafai ona avea ma se soa taua.

🛒 Su'e ta'iala sili ona lelei ile Amazon


7. Koneteina ma ato: Faatulaga, teu, ma fa'aalia au mea na maua.

faʻamatalaga: A'o e aoina mai fa'ata'ita'iga, o le i ai o ato umi po'o koneteina e puipuia ai le fa'aleagaina o au mea na maua ma fa'afaigofie ai ona ave.

🛒 Fa'atau mo le teuina o fofo ile Amazon


8. Pusa Fesoasoani Muamua: E sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa!

faʻamatalaga: E mafai ona tutupu fa'alavelave, o lea e atamai ai le i ai o se pusa fesoasoani muamua i lima. Fa'aaofia ai mea fa'apipi'i, vailaau fa'ama'i, tweezers, ma so'o se vaila'au patino.

🛒 Fa'atau mo lau Pusa Fesoasoani Muamua ile Amazon

Fa'aauupegaina i meafaigaluega sa'o ma se agaga fa'atauva'a, o fanua mauoa o Nevada o lo'o fa'ailoa mai ai folafolaga o mea na maua o lo'o fa'atali i lalo ifo. Manuia le tuliga!

Fautuaga ma Togafiti mo Manuia Ma'a Ma'a i Nevada

O le la'uina o ma'a i Nevada o se aafiaga fa'atamaoaigaina lea e tu'ufa'atasia ai le faatosina o tala fa'asolopito, saienisi, ma fa'alavelave. Ina ia faʻaogaina le tele o lenei malaga ma faʻateleina avanoa e maua ai se laʻasaga manuia, mafaufau i fautuaga ma togafiti nei:

1. Faia Lau Faleaoga: A'o le'i alu, su'esu'e le nofoaga patino e te fuafua e asiasi i ai. O nisi maina atonu e ta'uta'ua mo ni ma'a taua, o lea o le iloa o le mea e te su'eina e mafai ona maua ai se amataga.

2. Amata vave: O le tau o le toafa o Nevada o lona uiga e mafai ona maualuga le vevela a o faagasolo le aso. O le vave amata e mafai ai ona eli ma sili atu le mafanafana ma e mafai ona e oso i luga o isi tagata fiafia.

3. Fa'asusu ma Puipui: Ole tau matutu, matutu e mafai ona o'o atu ai ile fa'amama fa'avave vave nai lo le mea e te fa'amoemoeina. Ia ave i taimi uma le tele o vai, fa'apipi'i le la, ma fai se pulou laume'a e puipui ai mai 'ave malolosi o le la.

4. Mata'ituina le Si'osi'omaga: E masani ona fai mai tagata eli fa'amalama o le mata'ituina o le fanua e mafai ona maua ai fa'aataataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o veins quartz atonu e faʻaalia i le i ai o isi minerale. E fa'apena fo'i, o le lanu ma le tumau o fa'apalapala palapala e mafai ona fa'ailoa mai ai sone e fa'atamaoaigaina.

5. Ave'esea malū: A e tautevateva i luga o se maa taua, tetee atu i le manao e se'i ese i fafo. Nai lo lena, fa'aoga lemu au mea faigaluega e aveese mai ai, ia mautinoa e le fa'aleagaina le ma'a i le faagasologa.

6. Fa'afeso'ota'i ma Tagata Fa'alotoifale po'o Miners Fa'apitoa: Afai e te fou i le eria, fesoʻotaʻi ma tagata o le nuʻu poʻo tagata maina e mafai ona maua ai faʻamatalaga taua. E mafai ona latou faʻasoa atu ni nofoaga e le masani ai, metotia, poʻo ni tala faʻafiafia mai o latou aafiaga.

7. Tausia Faamoemoega Moni: A o tatou moemiti uma i le mauaina o lena maa taua, e taua tele le puleaina o faʻamoemoega. Fiafia i le poto masani, fesoʻotaʻiga ma le natura, ma le fiafia o le tuliga e pei lava o mea na maua.

8. Manatu Lou Tulaga: O laufanua eli a Nevada e mafai ona papa, tifato, pe maseesee. Ia mautinoa i taimi uma tulaga mautu, aemaise lava pe afai e te latalata i pito papa po'o ni malifa.

9. Savali Mamā: Aua ne'i tuua se mea. Faasao le matagofie o laufanua o Nevada e ala i le aveina o soʻo se lapisi, ma toe faʻatumu pu poʻo vaega na e eliina.

10. Faamaumau Au Sailiga: O le tausia o se api talaaga o mea na e mauaina, faatasi ai ma aso, nofoaga, ma faʻamatalaga, e le gata ina avea ma se faʻamanatuga sili ae e fesoasoani foi i le faʻailoaina o mamanu poʻo nofoaga vevela mo asiasiga i le lumanaʻi.

Manatua, o le sailiga maa i Nevada e le naʻo mea taua e te ave ile fale ae o manatua e te fatuina. Talia le faigamalaga, faʻaaloalo i le fanua, ma faʻatauaina taimi taʻitasi o le mauaina.

Taulimaina o Au Ma'a Taua

I le mae'a ai o itula o su'esu'ega ma su'esu'e ma le filiga i laufanua eseese o Nevada, e le mafaatusalia le fiafia o le mauaina mulimuli ane o se ma'a taua. Peitaʻi, e leʻi uma le malaga i le mauaina; e tutusa lava le taua o le iloa e tausia, mama, ma faʻaalia au mea na maua e faʻasaoina ai lo latou matagofie ma le taua.

1. Taulimaina Faavave: O le taimi lava e te maua ai se maa taua, tago i ai ma le faaeteete. Fa'aaoga se ie vaivai po o se taga e afifi ai ma'a ta'itasi, e taofia ai mai le tu'itu'i o le tasi i le isi ma mafua ai ni maosiosia pe fa'aleagaina.

2. fuluga: O le tulaga muamua o maa taua e mafai ona faʻafefe i palapala, palapala, poʻo isi mea faʻanatura. Mo le tele o maʻa, faʻamama i vai fasimoli malu ma se pulumu vaivai o le a lava. Ae ui i lea, o nisi maʻa, e pei o opals, e mafai ona maaleale i suiga faʻafuaseʻi o le vevela, faʻaaoga pea le vai mafanafana.

3. Aloese mai Vailaau Matautia: Fa'amama ese mai vaila'au ma'ale'ale po'o mea fa'asa. E mafai ona latou suia le mata o le maa pe fa'aleagaina lona iila faanatura. O auala masani e masani ona sili ona lelei.

4. Teuina: E taua tele le teuina lelei. O le mea e lelei ai, e tatau ona teuina maa taua i totonu o taga vaivai taʻitasi, vaega vavae, poʻo pusa laina e puipuia ai le maosi ma faʻaitiitia le faʻaalia i elemene fafo.

5. Fa'aali: Afai e te manaʻo e faʻaalia au mea na maua, mafaufau e teu tupe i totonu o se pusa paolo poʻo se pusa faʻaaliga. O nei mea e le gata e puipuia ai maa taua ae faʻatagaina foi lo latou lalelei e susulu atu, faia mo ni talanoaga sili.

6. Faailoaina: Afai e te le o mautinoa e uiga i se maa taua, mafaufau e feutagai ma se tagata suʻesuʻe maʻa faʻapitonuʻu pe asiasi i se kalapu maʻa. O fa'amatalaga sa'o e mafai ona a'afia ai le tau o le ma'a ma ta'ita'ia oe ile tausiga.

7. Faʻatatauina: Afai e te masalomia ua e mauaina se maa taua e taua tele, ia iloilo. E mafai e le au su'esu'e fa'amaonia ona tu'uina atu fa'amatalaga i le tau o le maketi, fa'atauva'a, ma le toe fa'afo'iina o tupe teufaafaigaluega.

8. Fa'atulagaina po'o le fa'alelei: O nisi su'esu'ega atonu o ni sui lelei atoatoa mo le fa'atulagaina o teuga. E mafai e tagata fa'atau oloa fa'apitonu'u po'o tufuga lapidary ona fa'aiila, tipi, ma fa'atutu au ma'a taua, fa'aliliuina e avea ma 'oa fa'aofuofu patino.

9. Pepa ma Ata: Tausia se faamaumauga o mea taitasi na maua. O ata, faʻatasi ai ma faʻamatalaga i le mea ma le taimi na maua ai le maa taua, e mafai ona taua mo faʻamoemoega inisiua pe naʻo le toe faʻamanatuina o au mea faʻatau.

10. Aoao ma Fa'aleleia: O le tele o lou a'oa'oina e uiga i ma'a taua - o latou meatotino, tupu'aga, ma mea e mana'omia mo le tausiga - o le sili atu lea o lou fa'aauupegaina e taulimaina. Su'e i tusi, auai i mafutaga faaleaoaoga, pe auai i se kalapu maa taua i le lotoifale.

O le mea moni, e ui o le fiafia o le mauaina o se mea oona, o le togafitia o maʻa taʻitasi ma le faʻaaloalo ma le tausiga e tatau ai ona mautinoa o lona matagofie e tumau pea le le faʻaitiitia mo tausaga a sau.

Ma'a Taualoa Ta'uta'ua Maua i Nevada

O laufanua fa'alenu'u eseese o Nevada, e masani ona ta'ua o le "Jewel of the West," sa avea ma tua'oi mo le tele o su'esu'ega ma'a taua i le tele o tausaga. O nei su'esu'ega ua le gata ina fa'aopoopoina i le tulaga fa'alilolilo a le setete ae ua faia fo'i sao taua i le fa'atuina o Nevada e fai ma malutaga mo tagata fiafia i le lalolagi atoa.

1. Le Opal Afi Uliuli: O le Vanu o Virgin e lauiloa i ona opal mataʻina, ae o le mea sili ona lauiloa o le Black Fire Opal, ua faaigoaina o le "Black Peacock." E sili atu i le 306 carats le mamafa, o lenei maa e tu matilatila ona o lona lanu felanulanuaʻi e faʻasaga i se leo pogisa o le tino, faʻavasegaina o se mataʻina mataʻina.

2. Le Blue Moon Turquoise: Na maua e lata ane i Tonopah, o lenei ma'a lanu moana viia ma se fa'ata'ita'iga fa'ama'i o le apogaleveleve e ta'uleleia o se tasi o vaega sili ona matagofie o le turquoise na maua. O lona tulaga ese o loʻo taoto i lona lanu lanu ma le mamanu mataʻutia matrix.

3. O Tee Fetu o Garnet Hill: E ui ina tele fetu garnets e masani ona fesootai ma Idaho, Garnet Hill i Ely, Nevada, na maua mai ai foi ni faʻataʻitaʻiga iloga. O nei garnets, pe a fa'aiila, e mafai ona fa'aalia se fa'ata'ita'iga fetu fa'ailo, ma fa'atosina ai e le au aoina.

4. O le Maamea Pei o le Larimar Blue Royal: I se mea e ofo ai e lata ane i le tala a Godber-Burnham, na maua ai se maa taua e pei o le larimar. E ui o Larimar e masani ona fesoʻotaʻi ma le Dominican Republic, o lenei Nevada na maua na faʻafiafiaina gemologists ona o lona foliga tutusa i foliga.

5. Gemfield's Remarkable Chalcedony: O le eria o Gemfield, e latalata i Goldfield, e taʻutaʻua mo lona malosi o le chalcedony. O nisi o vaega mata'ina ua fa'aalia ai le pupula, felanulanua'i felanulanua'i e amata mai i lanu meamata e o'o i le mūmū, ma avea ai ma mea mata'ina.

6. Le Ulaula Beryl Bounty: A o Utah e sili atu ona taʻutaʻua e fesoʻotaʻi ma Red Beryl, o nai nofoaga i Nevada na latou gaosia foi lenei maʻa sili ona le masani ai. O lona lanu mūmū mūmū tu'ufa'atasia ma lona seasea na maua ai so'o se mea e maua i Nevada e fa'apitoa ai tala fou.

O tala o nei maa taualoa lauiloa e sili atu nai lo na o le faʻaopopoina o le iila i le igoa o Nevada. Latou te avea o se molimau i le tamaoaiga a le setete o mea'ai faʻafanua ma ofoina atu musumusuga i soʻo se tulimanu faʻatoʻaga. O su'esu'ega ta'itasi, pe na faia e se tagata eli fa'amalama po'o se tagata fou, e avea ma se vaega o le ma'a ma'a'a fa'atupu pea i Nevada, ma avea ai sailiga uma ma se avanoa e ulufale ai i tala fa'asolopito.

Avanoa Faaopoopo Eliina maa

I tua atu o fanua e tumu i oa o Nevada, o le tele o setete tuaoi e ofoina atu foi le tele o avanoa e eli ai maa. O le su'esu'eina o nei itulagi e mafai ona fa'alauteleina ai le fiafia o le tuliga, fa'aalia laufanua fou ma ituaiga ma'a. O nisi nei o tuaoi taʻutaʻua ma a latou faʻamoemoega eliina maa:

1. California Gem Mining: I sisifo o Nevada, Kalefonia o lo'o fa'amaualuga ai le 'ese'ese o ma'a tāua. E lauiloa i lona fa'atosina auro, o lo'o iai fo'i le fale o le benitoite (le ma'aa'a a le setete), tourmaline, ma le tele o tioata quartz.

2. Oregon Gem Mining: I le itu i matu-sisifo, o Oregon e lauiloa i ona maa, opals, ma faititili fuamoa (geodes).

3. Idaho Gem Mining: Matu i sasae o Nevada, Idaho ua lauiloa o le "Gem State" faatasi ai ma le tele o garnets, opals, ma le faʻailoga fetu.

4. Maua maa a Iuta: Sasae o Nevada, Iuta maofa i topaz, perila mumu, ma iasepi eseese.

5. Arizona Gem Mining: I le itu i sautesasae, Arizona o se nofoaga vevela mo turquoise, peridot, ma amethyst.

O nei setete tuaoi, taʻitasi ma lona faʻasinomaga faʻafanua faʻapitoa, valaʻaulia tagata fiafia maʻa e faʻalautele atili lo latou vaʻaia, avea Amerika Sisifo o se parataiso moni tulimanu tulimanu.

Ua sauni e su'esu'e ma'a ma'a? O tatou Gem Mining Latalata Mai ia te Au taiala o lau soa atoatoa!

Su'esu'eina o Ma'a'a a Nevada & Fa'auma le Fa'asao i le Fale

O Nevada, e masani ona faʻaigoaina o le 'Jewel of the West', o loʻo talotalo atu i le faatosina o ana 'oa natia i lalo o le vateatea lautele o ona toafa ma mauga. O le fiafiaga o le tulituliloaina o maa i lenei setete e le na'o le maa taua ae o le sootaga loloto e lagona e se tasi ma le talafaasolopito o le lalolagi, o mea lilo o loo taoto i lalo o tatou vae, ma le adrenaline o le mauaina. Ose fa'ata'ita'iga e toe fa'afofogaina tala o aso anamua, lea o lo'o i ai i fatu oneone uma se mealilo fa'amoemoeina, o lo'o fa'atali e fa'ailoa mai.

Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona sopoia laufanua o Nevada pe faʻaalu le taimi e asiasi ai i le tagata lava ia. I lena tulaga, o le togafiti faʻataulāitu o le mining maa e le tatau ona faʻatapulaʻaina i tuaoi o le setete. Fa'ailoaina o le Gem Mining Kit: o se fa'aputuga fa'aputuina o ma'a ma'atāua e maua mai i nu'u 'ese'ese, ua fuafuaina e fa'ao'o mai ai le fa'afiafiaina o le mauaina sa'o i lou faitoto'a. Pe o e toe tomanatu i malaga ua mavae i Nevada pe moemiti i mea tutupu i le lumanaʻi, o lenei pusa e ofoina atu se vaega o le sailiga o mea taua, uma mai le mafanafana o le fale.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *