Massachusetts Gem Mining: Le Ta'iala Su'esu'ega Ma'a Ma'a Ma'a'oa

Massachusetts Gem eliina

O le setete o Massachusetts, e lauiloa mo lona talafaasolopito mauoa, e iai foi se talatuu matagofie i le lalolagi o maa taua. Eli maa i Massachusetts ua avea o se tafaoga mo tagata faigaluega faʻapolofesa ma tagata fiafia. O lenei tusiga o loʻo faʻamalamalamaina ai le manaia o maʻa taua a le Bay State, mai maʻa taʻutaʻua na maua i mea iloga faʻasolopito.

  • 12 Pauna Eliina Pusa maa
    Gem Mining Kit 12 POUNDS of Adventure: Su'esu'e Ma'a ma Minerale ma la tatou Pusa La'ina Moni!

Massachusetts, e ui lava e le o lauiloa e pei o nisi o setete i Sisifo mo ona maa taua, e eseese ituaiga o maʻa masani ma seasea. O lo'o i lalo siata o lo'o fa'ailoa mai ai:

Ma'a'a Seseā na maua i Massachusetts:

auro Beryl
GemstoneShort Description
AquamarineSe ituaiga lanu moana lanu meamata o beryl; Sa sailia mo lona manino ofoofogia ma le lanu.
Beril AuroO se tausoga samasama-lanumeamata o le aquamarine, e masani ona faʻaaogaina i mea teuteu tulaga ese.
Cranberry GarnetFa'aigoa mo lona lanu mumu loloto; seasea ma sili atu le ola nai lo garnets masani.
Tourmaline (Elbaite)O se ma'a lanu felanulanua'i e mafai ona fa'aalia le tele o fusi o lanu i se tioata e tasi.
Rhodonitelanu piniki i le mumu; O mea taua a le setete o Massachusetts, e masani ona maua i le setete.

O ma'a tāua masani e maua i Massachusetts:

Epidote
GemstoneShort Description
Faʻaulu QuartzEfuefu i lanu enaena quartz ituaiga, e masani ona maua i tioata tetele i Massachusetts.
AlmandineSe ituaiga o kane; mūmū loloto i le enaena-mūmū, e masani ona fa'aaogaina e fai ma abrasive.
MicroclineO se minerale o le vaega feldspar, e masani ona i ai se lanu lanumoana-lanumeamata.
EpidoteLanu lanumeamata i le uliuli, e lauiloa mo ana tioata pistachio-lanumeamata.
FaʻafanuaUa lauiloa i lona faaaogaina i penitala, o lenei minerale e foliga mai e pei o ni fasi lanu uliuli ma iila.
SchorlO se ituaiga uliuli o tourmaline, e masani ona maua i papa metamorphic.
LepidoliteO se lilac-efuefu or rosa-lanu sui o le vaega mika ma se puna o lithium.
ChrysotileO ituaiga o asbestos ma e masani ona aliali mai o ni pa'epa'e, fibrous mass.
TalcMinerale sili ona vaivai i le fua Mohs; fa'aaogaina i pisinisi eseese, e aofia ai mea teuteu.
GalueE masani ona foliga mai o ni nila manifinifi, lanu meamata ma e masani ona maua i papa metamorphic.

E ui o lenei lisi e aofia ai le tele o maʻa taua e mafai ona e mauaina i Massachusetts, ia vaʻavaʻai i taimi uma mo faʻataʻitaʻiga tulaga ese pe le masani ai, aua o le fiafia o le mauaina o se vaega autu o le eliina o maa.

Nofoaga eliina ai maa Sili i Massachusetts

  1. Mauga o Tuugamau, Littleton: O se tagata tulimanu e sili ona fiafia i ai, aemaise lava mo i latou o loʻo suʻeina garnets. O lenei mauga ua avea ma meaʻai mo tagata fiafia mo le tele o tausaga. E ui e eseese itula faigaluega i le vaitau, e masani lava ona tatala mai le vaveao i le afiafi. Ole totogi ole ulufale e totogi, e ui lava e masani ona maua fa'aitiitiga vaega.
  2. Albany Slip Clay Pit, Massachusetts i Sisifo: O se malutaga mo i latou o loʻo sailia le beryl, o lenei 'upega tafaʻilagi e faʻamaualuga ai tupe teu. E fa'agaoioia mai le tautotogo e o'o i le tautoulu, 8 i le taeao i le 6 i le afiafi. E i ai se totogi itiiti e aofia ai le avanoa i aso uma.
  3. Alaisa's Quarry, Bolton: O le ofoina atu o se faʻafefiloi o quartz, feldspar, ma mica, o lenei faʻamaʻi o se miti mo le faʻavasegaina o aoina. E tatala i faaiuga o vaiaso, 9am i le 5pm, mai Aperila ia Oketopa. Ole totogi ole ulufale e fa'atatau ile matua, ma fa'aitiitiga mo tamaiti.
  4. Barton Garnet Mine, North Adams: E pei ona taʻu mai e le igoa, o lenei saite o se nofoaga autu mo garnets. Tatala i aso uma mai le 9:30 i le 5 i le afiafi i masina o le taumafanafana, o loʻo i ai se pili ulufale e aofia ai se taʻaloga taʻitaʻia.
  • pusa eli maa
    ULTIMATE Gem Mining Bucket
  1. King Philips Mine, North Attleboro: Le toeaina lenei apamemea O la'u mea e maua mai ai i lea taimi ma lea taimi ni maa taua tele, e aofia ai tourmaline. E tatala mai le vaveao i le afiafi i le tausaga atoa e leai se totogi e ulufale ai, ae atonu e te manaʻo e siaki tulafono faʻalotoifale aʻo leʻi alu i fafo.
  2. Bowers Quarry, Westford: E ta'uta'ua e tagata o le atunu'u lenei fale eliina mo ana teuina o smz quartz. O itula faigaluega e masani lava mai le 8 i le taeao i le 5 i le afiafi i faaiuga o vaiaso i masina mafanafana. E iai le totogi ile pauna mo ma'a e te aoina.
  3. Dexter's Jade Quarry, Middlesex County: O se nofoaga e seasea maua e maua ai Niu Egelani nephrite iasepi. Tatala na'o faaiuga o vaiaso mai Iuni ia Aukuso, 10am i le 4pm. Ole fa'atulagaina ole totogi ole asiasiga ma e aofia ai meafaigaluega fa'avae.
  4. Moxie Plume Agate Field, Itumalo o Berkshire: Mo i latou e tulituliloa le agate faigata, o lau mea lea e te alu i ai i Massachusetts. E tatala i aso uma mai le 8 i le taeao i le 7 i le afiafi i le taumafanafana. O le tau o le pauna o mea e aoina.
  5. Smith's Pegmatite Quarry, Chesterfield: E lauiloa mo ana teuina o lepidolite, beryl, ma e oʻo lava i nisi garnets. E tatala le eli mai le vaveao i le afiafi, na'o faaiuga o vaiaso, mai ia Aperila ia Setema. E fa'aaoga le pili o le aso.
  6. Ames Mine, Greenfield: O lenei nofoaga e lauiloa mo lona ituaiga, aemaise lava mo tagata fiafia i le quartz. O le avanoa e masani lava mai le 9 i le taeao i le 6 i le afiafi i aso uma i le taumafanafana. O lo'o fa'atauina e le 'upega tafa'ilagi se tau e ulufale ai.

Ose faiga masani lelei le fa'afeso'ota'i o nofoaga e la'u ai a'o le'i o'o i lau asiasiga mo fa'amatalaga sili ona lata mai i itula faigaluega, totogifuapauina, ma ta'iala. Manuia le tuliga!

Tala'aga o Gem Mining i Massachusetts

O le tala o eliina maa i totonu Massachusetts o se faʻailoga o le faʻamoemoe, tutumau, ma avanoa maua, faʻatasi ma le tala faʻasolopito lautele lautele a le setete. O le talaaga fa'alenu'u a le setete, e mauoa i le tele o minerale, ua avea Massachusetts ma nofoaga iloga mo tagata fa'afiafia ma'a ma'oa fa'apitoa.

O le faʻaaogaina o maʻa i Massachusetts e faʻaalia lona amataga i le 18th seneturi, e ui o le faiga na maua ai le malosi tele i le 19th seneturi. O le tuputupu a'e e le'i na'o le fa'aosoina o ma'a ma'a'a'a ae na fa'atasia muamua ma le fa'afale ma'a. Sa eliina eliina e aumai ai maa taua mo fau fale, ma na ofo ai le toatele, o nei maa na maua mai i lea taimi ma lea taimi o maa feilafi o ni mea e maua mai ai. O nei mea na maua faʻafuaseʻi na faasolosolo malie atu ai le mafaufau i le tamaoaiga o loʻo i totonu o maʻa taua.

O le taulaga o Russell, mo se faʻataʻitaʻiga, na avea ma nofoaga mo tagata eliina ina ua maeʻa lipoti o mea na maua i le garnet i le faaiuga o le 1800s. E faapena foi, Albany Slip Clay Pit, o se nofoaga na muai fuafuaina mo le aveeseina o le omea, na vave ona lauiloa ona o le tele o le beryl.

  • Fossil Dig Kit mo Amata | Eli Lau Lava Fossil
    Fossil Dig Kit mo Amata | Eli Lau Lava Fossil

O le 20th seneturi na vaʻaia le faʻatupulaia o le faʻaogaina o maa faʻafiafiaga o se fiafiaga lauiloa. Na amata ona masani aiga i nofoaga lauiloa i faaiuga o vaiaso, ma le sini lua o le sailia o oa ma fiafia i Massachusetts i fafo. O lea tulaga ua liua ai le tele o nofoaga sa iai muamua falegaosimea e avea ma nofoaga e la'u ai fa'afiafiaga, ma fa'aola ai le ola fou i nofoaga e ono galo.

A'o suia le setete mai se vaitau o alamanuia i se tausaga fa'atekonolosi, ua suia fo'i le la'u ma'a. I aso nei, o loʻo avea o se alalaupapa i le va o mea tau pisinisi a Massachusetts ma lona natura-centric i le taimi nei. O le tala faasolopito o le mining gem e le na o se tala o le sailiga mo maa matagofie ae o se molimau i le fetuutuunai ma le maufetuunaʻi o se setete ma ona tagata.

Mo i latou o loʻo faʻaulu i totonu o nofoaga taua a le setete i aso nei, o mea taʻitasi e maua e le naʻo se fasi minerale, ae o se vaega o se talatuu mauoa, malosi, ma tumau.

Tulafono Fa'ali'i maa i Massachusetts

O le talatuu a Massachusetts e le na'o le a'a i lona talafaasolopito mauoa, fa'aa'oa'oga talatala, ma laufanua matagofie; o lo'o fa'amauina fo'i i le 'ele'ele i lalo ifo o tatou vae, lea o lo'o fa'atali mai ai se kaleidoscope o ma'a tāua. Ae, e pei o oa uma, e iai tulafono e faʻamautinoa ai lo latou faʻatauaina. Afai o oe o se tagata tulimanu faʻatoʻaga i le Bay State, o le malamalama i nei tulafono e sili ona taua.

Muamua ma le fa'amuamua o le fa'aaloalo i aia tatau o fanua. O le fa'avae o tulafono fa'ameamea a Massachusetts o lo'o taoto i aia tatau o meatotino. O le mea moni, o minerale o lo'o i lalo o le fanua e patino i so'o se tasi e ona aia tatau i luga. O lona uiga a'o le'i faia so'o se galuega eli i luga o meatotino tumaoti, o le fa'atagaga manino mai lē ona le fanua e matua mana'omia lava. E le gata e fa'amautinoa ai o lo'o e i ai i le itu taumatau o le tulafono, ae fa'atupuina ai le fa'aaloalo i le va o tagata e ona fanua ma tagata eli.

Mo fanua faitele, e fai lava si ese le fa'aaliga. E ui ina fa'asaina e le feterale le aoina mai o minerale i paka a le atunu'u e fa'asao ai lo latou natura mama, o paka a le setete ma vaomatua e iai a latou lava tulafono fa'atulagaina. E tatau ona fa'afeso'ota'i pulega o paka fa'apitonu'u mo ni ta'iala fa'apitoa. O le tele o nei vaega o lo'o fa'agaoioia i lalo o le "leave no trace" ta'iala, fa'amamafa sina fa'alavelave i le si'osi'omaga ma una'ia tagata asiasi e fa'aputu so'o se mea latou te aumai i totonu.

  • pusa eli figota
    Pusa eli figota: Su'esu'e le matagofie o figota ma Ituaiga figota e fa'atau

E le gata i lea, e ui lava e masani ona lagolagoina e Massachusetts le sailiga o maa faʻafiafia, o loʻo iai faʻatapulaʻa i luga o le voluma e mafai e se tasi ona suʻeina. O nei faiga e fa'amautinoa ai le fa'atumauina o le la'uina o ma'a ma fa'amautinoa o le a maua pea e tagata fiafia i le lumana'i le fiafia o le mauaina o lo'o ola ma lelei.

O le saogalemu, e malamalama lelei, e tumau pea le taua i totonu o le auivi faʻatonutonu. A fua i tulaga lamatia o lo'o i totonu o nofoaga eli ai—pe mai ma'a pa'u'u, lua fa'afuase'i, po'o le maluelue fanua—o nisi itulagi ua fa'atapulaaina avanoa. Afai e fa'atagaina avanoa, e ono fa'atulafonoina le fa'aogaina o mea e puipui ai, e pei o pulou, totigilima, ma matatioata saogalemu.

O le fa'asaoina o le si'osi'omaga o se tasi lea poutu o le fa'ameamea a Massachusetts. Gaoioiga e ono fa'aleagaina ai fa'anatura fa'anatura i totonu o le atunu'u, e pei o le fa'aogaina o masini mamafa po'o vaila'au fa'aleagaina, e masani ona fa'asaina pe fa'asāina. O lenei feso'ota'iga o le la'uina o ma'a ma le tiute fa'alesiosiomaga e fa'aalia ai le tautinoga a Massachusetts i se lumana'i lanumeamata.

I le faaiuga, aʻo tatala e Massachusetts ona lima ia i latou o loʻo naunau e suʻe ana maʻa maʻa natia, o se faʻamanuiaga e sau ma lana vaega o matafaioi. O le usitaʻia o tulafono faatonutonu e mautinoa ai o lenei sailiga mataʻina e mafai ona manuia ma saogalemu, faʻaipoipo i oa o le taimi ua tuanaʻi ma folafolaga o le lumanaʻi.

Meafaigaluega Manaomia ma Meafaigaluega mo Ma'a Ma'a i Massachusetts

O le maulu i le lalolagi o le eliina o maa i Massachusetts o se malaga faʻafiafia, o se tasi e tuʻufaʻatasia le fiafia o le mauaina ma le toʻafilemu o le natura. Ae pei o soʻo se malaga, sauniuniga lelei ma meafaigaluega e mafai ona faia uma se eseesega i lou poto masani. O le fa'amautinoa o lo'o ia te oe meafaigaluega sa'o e le gata e fa'ateleina ai ou avanoa e su'e ai 'oa natia ae fa'amautinoa ai fo'i lou saogalemu ma le fa'asaoina o le si'osi'omaga.

1. Su'e ma Fa'avasegaga Meafaigaluega: Fa'aalia na 'oa lilo!

faʻamatalaga: Talu ai o le tele o maa taua e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le eleele mafolafola poʻo le iliili, o se seti o mataʻitusi e mafai ona fesoasoani ia te oe e vavae ese ai oa aoga mai mea masani. O nei mea e sau i le tele o mata eseese, e mafai ai ona fa'avasega lelei.

🛒 Su'esu'e Seti Su'e Sili i luga ole Amazon


2. Suo ma Salu: Eli loloto pe na'o le valuina o luga?

faʻamatalaga: Mo le eliina i totonu o eleele malu po'o le fa'amama ese o otaota o luga, e mana'omia se suo lima malosi po'o se solo. E fesoasoani i le su'eina o mea e mafai ona maua ai maa.

🛒 Su'e Suo lelei ma Trowels ile Amazon


3. Filifili ma Samala: O le ivi i tua o so'o se taumafaiga sailiga ma'a.

faʻamatalaga: O uo mamae ia a se tuli ma'a. O se samala papa e mafai ai ona e malepe i maa malo, e faʻaalia ai maʻa taua i totonu, aʻo faʻamaʻi, aemaise lava i latou o loʻo i ai se pito mataʻi, e fesoasoani i le faʻapipiʻiina sili atu.

🛒 Siaki Filifiliga Sili ma Samala ile Amazon


4. pakete: O lau soa faatuatuaina mo le aveina o oa.

faʻamatalaga: E mana'omia mo le aoina mai o fa'ata'ita'iga o le 'ele'ele po'o le iliili mai nofoaga vevela. O se pakete umi ma se suo malosi e taua tele, aemaise lava i nofoaga o loʻo maua ai maʻaʻaʻa i totonu o le palapala palapala.

🛒 Fa'atau mo pakete Fa'atuatuaina ile Amazon


5. Mata tioata: E taua uma auiliiliga!

faʻamatalaga: O lenei meafaigaluega fa'alautele e fesoasoani i le su'esu'eina lata mai o au mea na maua. O le faʻamalamalamaina o mea faʻapipiʻi, manino, ma isi faʻamatalaga e sili atu ona faʻaogaina i se loupe.

🛒 U'u lau tioata fa'atetele ile Amazon


6. Tusitaiala ma Taiala i Fanua: Malamalama i ou tamatamailima.

faʻamatalaga: O se ta'iala fa'ato'aga e mafai ona fa'atauaina, e fesoasoani ia te oe e iloa ai ma'a taua ma tu'uina atu fa'amatalaga i le mea e masani ona maua ai. O sea ta'iala e mafai ona liua ai se tagata fou e avea ma se tagata tuli manu ma'a.

🛒 Su'e ta'iala sili ona lelei ile Amazon


7. Koneteina ma ato: Faatulaga, teu, ma fa'aalia au mea na maua.

faʻamatalaga: O le taimi lava e te mauaina ai au maa taua, e taua tele le teuina saogalemu. O tama'i pusa palasitika po'o taga ie e mafai ona fa'amautu ai au 'oa ma puipuia ai mai le sasaina pe fa'aleagaina e le tasi le isi.

🛒 Fa'atau mo le teuina o fofo ile Amazon


8. Pusa Fesoasoani Muamua: E sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa!

faʻamatalaga: O laufanua gaoa o nofoaga e la'u mai ai e mafai ona tula'i mai ai ni lu'i fa'afuase'i. E atamai i taimi uma le ave o se pusa fesoasoani muamua, faʻapipiʻiina i fusi, vailaʻau faʻamaʻi, ma isi mea taua.

🛒 Saogalemu Lau Pusa Fesoasoani Muamua ile Amazon

I le aotelega, e ui o le faatosina o le eliina maa o loʻo taoto i lona le mautonu, o le i ai o meafaigaluega saʻo e mautinoa ai o loʻo e faʻapipiʻiina lelei e faʻafeiloaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi. Manuia le tuliga, ma ia fa'aalia e laufanua o Massachusetts a latou mealilo pupula ia te oe!

Fautuaga ma Togafiti mo le Fa'amanuiaina o Gem Mining i Massachusetts

O le amataina o se sailiga eli maa i Massachusetts o se aafiaga tauia e faʻafefiloi ai le fiafia o le tuliga ma le matagofie o le natura. Ae ui i lea, e oʻo lava i lenei sailiga tuai, o loʻo i ai taʻiala e faʻaleleia ai ou avanoa e manuia ai ma faʻaleleia atili ai lau malaga ma fiafia. O nisi nei o faʻamatalaga e taʻitaʻia oe i lau sailiga:

  1. Suesuega ma Fuafuaga: E le o nofoaga ma'a uma e maua mai ai 'oa tutusa. Amata lau malaga e ala ile su'esu'eina po'o fea ma'a taua e sili ona e fiafia i ai ona fa'atatau lea i vaega e iloa mo na mea na maua. Upega tafaʻilagi, sosaiete faʻafanua faʻapitonuʻu, ma tusi taʻiala e mafai ona avea ma punaoa taua.
  2. Amata vave: O le tele o nofoaga e la'u ai ma'a o lo'o i nofoaga mamao. O le vave amataina o lou aso e le gata e faʻateleina ai lou taimi eli ae e mafai ai foi ona e faʻaogaina le malulu o le vevela o le taeao.
  3. Auai i se Ta'amilosaga Ta'iala: Aemaise mo tagata amata, taʻaloga taʻitaʻia e mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga atoatoa i le lalolagi o le mining gem. E masani ona fa'asoa e tagata popoto fa'apitonu'u le poto fa'apitoa, mea lilo, ma auala e mafai ona fa'aleleia atili ai lou fua faatatau manuia.
  4. Mataituina le Siosiomaga: O nisi taimi, o le taoto o le fanua e mafai ona maua ai faʻamatalaga. Mo se fa'ata'ita'iga, o nofoaga e fa'aputu ai le suavai e mafai ona mauoa i minerale. I le aluga o taimi, e mafai e le timu ona fufuluina maʻa taua i totonu o vaʻa laiti poʻo nofoaga maualalalo.
  • Minecraft Mining Bucket
    Minecraft Inspired Mining Bucket: O'oa Moni-Olaga ma Minecraft Mining Kit!
  1. Faataitai le Onosai: O le tulituliloaina o maa taua tele e uiga i le onosai e uiga i le faiga. O nisi aso atonu e tele naua, a o isi atonu e itiiti ni taulaga. Manatua, o le fiafia o le tuliga ma le gafatia mo le isi sailiga tele e faʻatumauina ai le tuʻinanau.
  2. Tumau Susū ma Puipuia: O nofoaga taua e mafai ona faʻaalia i elemene. Aumai le tele o vai, ofuina le la, ma mafaufau e fai se pulou ma lima uumi e puipuia mai le la.
  3. Fa'aaloalo i le Laueleele: Faatumu i taimi uma so'o se pu e te eli ma teu i fafo so'o se lapisi. O le tuua o se saite e sili atu nai lo le mea na e mauaina e mautinoa ai e mafai foi e isi ona fiafia i le poto masani.
  4. Feso'ota'iga ma Uso Fiafia: O le fegalegaleai ma tagata tulimanu tulimanu e mafai ona faʻamalamalamaina. Atonu latou te fa'asoa mai mea na maua lata mai, ofo atu fautuaga, pe fa'afeiloa'i fo'i oe i nofoaga fou.
  5. Tumau Fa'amatalaga i Tulafono Fa'atonutonu: A o e faimalaga mai le tasi nofoaga i le isi, ia nofouta i taimi uma tulafono faʻapitoa e faʻatatau i vaega taʻitasi. O le usita'i e fa'amautinoa ai e te a'u ma le fa'amaoni ma le amio lelei.
  6. Talitonu i Lou Manatu: O nisi taimi, o se faʻamoemoe e mafai ona taʻitaʻia ai se suʻesuʻega taua. E ui o le poto ma le metotia e taua, ae o nisi taimi e tuʻuina atu lou malamalama e taʻitaʻia oe e mafai ona tutusa le tauia.

I le faaiuga, o le mining gem i Massachusetts o se tuufaatasiga o tomai, fuafuaga, ma serendipity. Fa'aauupegaina i nei fautuaga ma le agaga fa'atauva'a, o lo'o e aga'i atu e su'e 'oa lilo a le Bay State. Manuia le tuliga!

Taulimaina o Au Ma'a Taua

O le fiafia o le mauaina, o lena taimi faʻafiafiaina pe a e suʻeina se maʻa feʻilafi, e le masalomia o le tumutumu o soʻo se malaga eli maa i Massachusetts. Peitaʻi, e lē gata ai i inā le malaga. O le taulimaina lelei, fa'amamā, ma le teuina o au mea na maua e taua tele e fa'aalia ai lo latou matagofie fa'anatura ma fa'asao lo latou taua. O se ta'iala atoatoa lea i le tausiga o au 'oa ma'a taua:

  1. Fa'amama vave: Amata i le aveeseina o palapala matala e faʻaaoga ai se pulumu vaivai. O le laasaga muamua lea e fa'amautinoa ai e te le oloina so'o se palapala i luga o le ma'a, e ono mafua ai le maosi.
  2. Faasusu: Tuu au maa taua i totonu o se pesini vai mafanafana. O le mea lea e fa'amaluluina ai so'o se palapala po'o le omea. Aloese mai le fa'aaogaina o vaila'au malolosi po'o vai fa'apuna, aua e mafai ona fa'aleagaina ai ma'a taua.
  3. Fufulu malu: A uma ona fa'asusu, olo lemu ia maa taua i se pulumu fulunifo vaivai. E fesoasoani lea i le fa'ate'aina o so'o se palapala o totoe e aunoa ma le sasaina o luga.
  4. Faʻamama: Fufulu lelei ma'a taua i lalo ole vai malulu e aveese ai so'o se fasimoli o totoe. E taua le mautinoa e leai se fasimoli o totoe, aua e mafai ona tuʻu ai se ata i luga o le maa taua, faʻaitiitia ai lona susulu masani.
  • 8 pauna eli maia pakete
    Gem Mining 8 PAONA o le Fiafia: Su'e Ma'a'a ma Minerale ma la Tatou Pusa Moni!
  1. Toto: Fa'amago au ma'a taua i se ie vaivai. Fa'ataga latou e fa'amamago atoa a'o le'i teuina ina ia puipuia ai so'o se fa'aleagaina o le susu.
  2. teuina o Meaai: Teu eseese ma'a taua ta'itasi, e sili i totonu o taga mālū ta'itasi po'o atigipusa teuteu. O lenei mea e taofia ai i latou mai le sasaina o le tasi i le isi. O le teuina i totonu o se nofoaga malulu ma mago e fesoasoani foi i le faasaoina o lo latou iila.
  3. Faailoaina: Aemaise mo tagata amata, o le faailoaina o au sailiga e mafai ona avea ma se tauia e sosoo ai. Teu fa'afaigaluega i se ta'iala lelei ma'a taua pe mafaufau e fa'atalanoa ma se su'esu'e gemologist i le lotoifale e a'oa'o atili e uiga i au 'oa.
  4. Fuafuaga: Afai e te talitonu ua e tautevateva i luga o se maa taua tele, atonu e aoga le faʻavasegaina. O se gemologist faʻamaonia e mafai ona tuʻuina atu se tau saʻo ma e oʻo lava i le ofoina atu o faʻamatalaga i le faʻaleleia atili poʻo le tipiina e faʻateleina lona taua.
  5. fāʻali: Mo i latou e mitamita i mea na latou mauaina, mafaufau e fausia se avanoa faʻaalia faʻapitoa. E fa'amalamalama lelei pusa fa'aaliga po'o pusa ata lafoia e mafai ona fa'aleleia atili ai le matagofie o au ma'a taua.
  6. tausiga: I le aluga o taimi, e oʻo lava i maʻa teu oloa e mafai ona faʻaputuina le pefu. Ia siaki e le aunoa, fa'amama, ma fa'amautinoa latou te fa'atumauina lo latou pupula.

O lona uiga, o le malaga a se maa taua mai le fatu o le lalolagi o Massachusetts i se nofoaga o le mitamita i lau aoina o se tasi o le tausiga ma le migao. O le mulimuli i laasaga nei, e te mautinoa ai o le matagofie ma le taua o au sailiga e tumau pea le le faʻaitiitia, sauni e faʻamataʻia ma faapelepeleina mo augatupulaga a sau.

Ma'a Taualoa Ta'uta'ua Saili i Massachusetts

Aquamarine

Massachusetts, faʻatasi ai ma ana mea faʻapitoa faʻafanua, ua avea ma faʻavae mo le tele o suʻesuʻega taua tele. O nei su'esu'ega ua le gata ina fa'aosoina ai le setete i totonu o ta'aloga mineralogical, ae ua fa'apea fo'i ona fa'ata'ita'iina tala mata'ina o le fiafia, fa'amaoni, ma le maofa. O se su'esu'ega lea i nisi o ma'a sili ona iloga na maua i le talafaasolopito o le Bay State:

  1. Le Adams Ruby: I totonu o laufanua gaoa o Massachusetts i Sisifo, na tautevateva ai se tagata suʻesuʻe e aunoa ma se masalosalo i se penina lea e le o toe umi ae faaigoaina o le “Adams Ruby.” O lenei maa taua, e sili atu i le 20 carats le mamafa, na vave ona lauiloa ona o lona lanu mumu loloto ma le manino atoatoa. I aso nei, o loʻo umia se nofoaga faʻaaloalogia i le aoina o maa faʻavaomalo.
  2. Berkshire Aquamarine: O Mauga Berkshire ua maua mai ai le tele o oa, ae leai se mea e sili ona manaia e pei o le Berkshire Aquamarine. O lenei maa taua, lauiloa ona o lona lanu lanumoana-lanumeamata lanumeamata, na faʻaalia ai le gafatia natia o laufanua o Massachusetts ma faʻateleina ai suʻesuʻega.
  • Paneta Mining Bucket 3 PAONA o Fiafia: Su'esu'e 'Oa o le Lalolagi ma Ma'a'a Natia & Ma'a'a!
    Paneta Mining Bucket 3 PAONA o Fiafia: Su'esu'e 'Oa o le Lalolagi ma Ma'a'a Natia & Ma'a'a!
  1. Le Greenfield Emerald: I se fa'alavelave fa'afuase'i o mea na tutupu, na maua ai e se tamaititi a'oga i Greenfield se emerald o le a fa'atupu ai le vevesi. O lenei maa taua, faatasi ai ma lona lanu lanumeamata lanumeamata, na avea o se molimau i le tamaoaiga natia i lalo o le eleele o Massachusetts.
  2. Chester Blue Quartz: Na maua i totonu o le taulaga mata'utia o Chester, o lenei lanu mata'utia lanu moana lanu moana ua avea ma fa'ata'ita'iga su'esu'e mo tagata aoina ma fai mea teuteu tutusa.
  3. Le Plymouth Garnet: I totonu o le lotoa iloga o Plymouth, na maua ai se kane lapo'a, ma fa'afiafia ai tagata matamata ma lona fa'ali'i mumu. O lenei sailiga na faʻamalosia ai le tulaga o Massachusetts o se eleele lafulemu mo maʻa taua.
  4. Worcester Tourmaline: E sau mai le pito i tua o Worcester, o se fuifui tioata tourmaline na maua, o loʻo faʻaalia ai le ofoofogia o lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le loloto, lanu uliuli.

I tua atu o maa taua, o le a le mea e fai ai nei suʻesuʻega faʻapitoa moni o tala faʻatasi ma i latou. Mai fa'alavelave fa'afuase'i i su'esu'ega fa'amaoni, o fa'amatalaga ta'itasi o lo'o fa'apipi'iina ma le tu'inanau, fa'apalepale, ma le agaga le fa'avaivai o le su'esu'e. O nei ma'a ta'uta'ua e fai ma fa'aosofiaga i tagata fa'atauva'a ma taulele'a tuli manu, fa'amamafa ai le talitonuga o le isi su'esu'ega tele e ono na'o se ma'a. O su'esu'ega ta'itasi, pe tele pe la'ititi, e saofagā i le 'oloa o le tala fa'asolopito o Massachusetts, ma folafola atu ai se talatuu o le a susulu malamalama mo tausaga a sau.

Avanoa Faaopoopo Eliina maa

Mo i latou na maua le pusa maina maa i Massachusetts ma naunau e faʻalautele a latou malaga, o setete tuaoi e ofoina atu le tele o avanoa, e tofu ma ana taulaga faʻafanua tulaga ese:

  1. Connecticut Gem Mining: Su'esu'e i laufanua eseese o Connecticut, lea e mafai ona maua ai garnets, tourmalines, ma beryl, aemaise lava i le fausaga o pegmatite anamua a le setete.
  2. Rhode Island Gem Mining: E ui o le setete aupito itiiti, Rhode Iceland e mitamita ai i amethysts matagofie, garnets, ma e oo lava i taimane i nisi taimi i ona vaitafe ma nofoaga tuai eli.
  3. New Hampshire Gem Mining: Hampshire New, ta'uta'ua ona o le quartz asu ma le aquamarine, e ofoina atu i tagata fiafia se nofoaga mauoa tulimanu, aemaise lava i le itulagi o White Mountains.
  4. Niu Ioka Gem Mining: Fa'asaga mamao teisi atu, Niu Ioka e maua ai le tele o avanoa eliina maa, mai taimane Herkimer i garnets i Adirondacks.
  5. Vermont Gem Mining: O le Green Mountain State e lauiloa ona o lona lanu tele, ma o ona laufanua lauolaola e natia ai oa e pei o le beryl ma le quartz.

O le su'esu'eina o oa taua i nei setete tuaoi e mafai ona tauia e pei o mea na tutupu i Massachusetts. E umia e setete taʻitasi a latou tala faʻapitoa, mea ofoofogia faʻafanua, ma le folafolaga o mea e le mafaagaloina. Pe o oe o se tagata eli fa'amalama po'o se tagata amata fia iloa, o le itu i sasa'e o se parataiso e tumu i maa taua o lo'o fa'atali e su'esu'eina.

Su'esu'e nofoaga sili ona lelei eli ma'a ma fa'amatalaga i totonu oa tatou mea uma Gem Mining Latalata Mai ia te Au taʻiala.

O le Fa'ailoga o le Sa'iliga maa ma Ta'aloga i le Fale

O sailiga maa i Massachusetts e lalagaina le fiafia fiafia o le mauaina ma le matagofie faalenatura o laufanua eseese o le setete. O fatu uma o le eleele ma maa o loʻo i ai le avanoa e faʻaalia ai oa natia, faʻafesoʻotaʻi tagata faʻasalalau i tala faʻasolopito anamua o le Bay State. Pe o se fa'ailoga fe'ilafi o se ma'a fa'ato'a maua mai po'o tala fa'afiafiaina o mea na maua fa'asolopito, e ofo mai e Massachusetts se malaga fa'apitoa e le pei o isi.

  • Ato tioata
    Ato o tioata & Ma'a Tele: Su'e se Lalolagi o Ma'a'a ma a tatou ato o Ma'a ma tioata!

Ae ui i lea, mo i latou e le mafai ona alu i taimi uma i fafo pe o loʻo suʻe se auala tulaga ese e faʻalauiloa ai le lalolagi o gemology i tupulaga laiti, o loʻo i ai se mea faʻapitoa: o se Gem Mining Kit. O lenei pusa e mafai ai e tagata fiafia ona iloa le fiafia o le mauaina i totonu o le mafanafana o latou fale. O lo'o fa'atumuina i le tele o ma'a tāua o lo'o fa'atalitali e su'e, o se fa'afefiloi lelei o a'oa'oga, fa'afiafiaga, ma le matagofie e le tumau o le sailiga o 'oa. Pe i totonu o le lautele lautele o Massachusetts poʻo lau laulau umukuka, e tumau le togafiti faʻataulāitu o tulimanu.

  • Herkimer Diamond Mining Bucket 3 lbs
    Herkimer Diamond Mining Kit

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *