Eliina maa i Arkansas: Su'esu'e Oa Tanu a le Setete!

Gem Mining Arkansas

O le Natural State, Arkansas, e sili atu nai lo na o laufanua matagofie ma le matagofie i saute. O lo'o i ai se 'iila natia i lalo ifo o lona fogāeleele. Eli maa i totonu Ua ofoina mai e Arkansas se malaga faatosina mo i latou e naunau e su'e a latou lava 'oa matagofie. O lenei tusiga o le a tuʻuina atu se taʻiala malamalama i le lalolagi susulu o Arkansas maa taua.

Arkansas Rough Diamond Gemstones

O Arkansas, e tumu i le tele o eleele, o se nofoaga autu mo maa taua eseese. E ui o loʻo faʻamaualuga e le setete le tele o 'oa minerale, o nisi mea taua e sili atu ona taatele nai lo isi. I lalo, ua matou fa'avasegaina nei mea taua i ni vaega se lua: e seasea ma masani, fa'atasi ma fa'amatalaga pupuu.

O maa taua e seasea maua i Arkansas

Gemstonefaʻamatalaga
taimaneOle minerale sili ona faigata, e masani ona leai ni lanu ae mafai ona aliali mai ile fusi ole lanu. O Arkansas e na o le pau lea o le setete i le US e mafai ai ona e maina mo oe lava taimane.
LamproiteOse ma'a mauga mu e seasea ona maua mai taimane ma tulaga ese ona o le maualuga o le potassium.
Galu DolomiteO se ituaiga faʻapitoa o le dolomite e faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga pei o galu, e tuʻuina atu ai se foliga manino.
BrookiteO se minerale titanium oxide e le masani ai, e masani ona maua i totonu quartz veins.
Zinc OreE ui lava o se oa, o nisi ituaiga e pei o Smithsonite ma Hemimorphite e aoina e pei o maa taua ona o latou lanu lanumoana ma lanu meamata.

O maa taua masani i Arkansas

Arkansas Fa'amutaina tioata quartz si'osi'omia e fuifui o mea laiti
Gemstonefaʻamatalaga
QuartzO se tasi o minerale sili ona eseese, Arkansas quartz e masani ona manino ma sili ona taua e tagata aoina.
AgateO ituaiga eseese o chalcedony, e lauiloa i ona lanu viia ma mamanu fusi.
JasperOpaque, e masani ona mumu, samasama, or lanu enaena. Ua lauiloa i lona fusiga fa'ata'ita'i ma lona fa'atulagaina.
LotoaO le oa muamua mo alumini, e maua i le tele o vaega o Arkansas.
CalciteO se minerale masani e mafai ona fausia ni tioata tetele, e leai ni lanu pe fai ni lanu pei o le piniki, samasama, poʻo le lanumoana.
NovaculiteFa'aoga mo le fa'ama'ai meafaigaluega ma e mafai ona maua i le tele o mea i le Ouachita Mountains.
BariteO minerale mamafa o lo'o fa'aaogaina i le alamanuia eli ae o lo'o aoina fo'i mo ona fa'aputuga pei o le rosa ua ta'ua o le "Desert Roses."
GalenaO se 'oa ta'ita'i e fai ai tioata kupita po'o tioata ta'ifā, iila ma u'amea i foliga.
PyriteE masani ona ta'ua o le “Vool's Auro” ona o lona iila u'amea ma le lanu auro.
DolomiteE tutusa ma le calcite ae e mafai ona fausia ni fausaga faʻapitoa faʻapipiʻi ma e maua i le tele o ana Arkansas.

O lenei 'oloa 'ese'ese i ituaiga ma'a tāua e fa'amaua ai le tulaga o Arkansas e tatau ona asiasi mo so'o se tagata fiafia. Pe o lo'o e su'eina le susulu o se taimane po'o le lalelei o le iasepi, ua folafola mai e Arkansas se 'oa o mea ofoofogia o minerale.

Nofoaga eliina ai maa sili i Arkansas

Nofoaga eliina ai maa Arkansas Crater o Diamond State Park

Arkansas, ua fetaui lelei ma le igoa "The Natural State," o loʻo tuʻuina mai ai le tele o nofoaga mo tagata fiafia e suʻesuʻe. Faatasi ai ma mea uma mai taimane i quartz, o nofoaga pito i luga nei e sefulu eli e suʻe ai 'oa mataʻina a Arkansas:

  1. Papa o Diamonds State Park: O loʻo i Murfreesboro, e faʻagaioia mai le 8 i le taeao i le 4 i le afiafi. Mo le ulufale atu, e $10 le totogi o tagata matutua, ae totogi e tamaiti e 6-12 tausaga le $6. O le faatosina o lenei paka o loo taoto i lona tulaga ese e na o le pau lea o le nofoaga i Amerika i Matu e mafai ai e tagata lautele ona tulituliloa mo taimane moni ma taofi a latou sailiga.
  2. Ron Coleman Mining: O lenei Jessieville gem e tatala mai le 8am i le 5pm. E mafai e tagata matutua ona eli mo le $25 ma tamaiti mai le 9-16 tausaga mo le $10. Ua lauiloa o se nofoaga muamua, ua ofoina atu e Ron Coleman le tele o avanoa e eli ai tioata quartz ma meafaigaluega ua saunia.
  3. Wegner Quartz Crystal Mines: O loʻo i le Mauga o Ida, e mafai ona maua le maina mai le 8 i le taeao i le 4:30 i le afiafi. E eseese totogifuapauina e fa'atatau i le gaioiga, ma le si'usi'u tau i le $10.50 i le aso ma le Crystal Forest Mine i le $25 i le aso. Ua saunia e Wegner ni poto masani eli, mai le fa'aputu sa'o i luga o le eleele e o'o atu i taumafaiga fa'atosina eli.
  4. O La'u tioata Su'e suamalie: O loʻo i totonu o Tala, e faʻafeiloaʻi ai tagata suʻesuʻe maa i le ao, totogi tagata matutua $ 20 mo le aso e eli ai. O lenei maina e faʻamanatuina ona o ana tioata mataʻina, maualuga-caliber quartz.
  1. Komiti Fa'atonu Camp Crystal Mine: O loʻo nofo i Mena, o ona faitotoʻa e tatala mai le 9am i le 4pm. E $20 le totogi o tagata matutua, ae $10 le totogi o tamaiti. E mafai e tagata asiasi ona faʻamoemoe e suʻe garnets, mika, ma le tele o isi minerale e ese mai le quartz lauiloa.
  2. Fiddlers Ridge Rock Faleoloa ma Eli Eria: Maua i le Mauga o Ida, e galue mai le 8 i le taeao i le 4 i le afiafi ma le totogi o le aso e $10. I le avea ai o se faʻauo, faʻatautaia e le aiga, e le gata e mafai e malo ona eli mo le quartz ae faʻafefe foi le malamalama e uiga i mea ofoofogia faʻafanua i le lotoifale.
  3. Twin Creek Crystal Mine: E faapena foi i le Mauga o Ida, e galue mai le 9 i le taeao i le 5 i le afiafi. E totogi e tagata matutua le $25, ae o tamaiti i lalo ifo o le 10 tausaga e ulufale fua ma se tagata matua totogi. Twin Creek e lelei mo aiga, e ofoina atu uma le aoina o luga ma sili atu le loloto o avanoa eli.
  4. McEarl Mine: E tu latalata i Blue Springs, o ona itula faigaluega e tulaga ese, ma eli faʻapitoa e faʻasalalau mai lea taimi i lea taimi, nai lo itula tatala masani. O totogifuapauina e fuafua i luga o le mea na tupu. O McEarl e tulaga ese ona o ana tioata quartz mama ma maualuga.
  5. Jim Coleman's Rock Shop & Crystal Mines: Fa'atulagaina i Jessieville, e fa'afeiloa'i malo mai le 8 i le taeao i le 5 i le afiafi mo le tau eli e $10. O lo'o fa'amaualuga e le 'upega tafa'ilagi le tele o sone eli, fa'amautinoa le eseese o su'ega mo tagata asiasi ta'itasi.
  6. Avant Mining: O lo'o i totonu o Blue Springs, e taua tele le siakiina o latou upega tafa'ilagi mo aso eli fa'alaua'itele. E masani ona fa'ae'e le tau e tusa ma le $100 mo eli fa'apitoa, lea e aofia ai se poto fa'atonutonu. Avant ua lauiloa mo lona tele, quartz premium ma minerale faapitoa e pei ole wavelite.

Faatasi ai ma le eseesega i nofoaga ma oa, Arkansas faʻamautinoaina e le gata i rockhounds faʻapitoa ma e naunau e amata se mea e le mafaatusalia sailiga tulimanu, folafola atu i malo uma se vaega o le faʻaofuofu eleelea mauoa a le setete.

Talafaasolopito o Gem Mining i Arkansas

O le talaʻaga o le mining maa i Arkansas e tamaoaiga ma eseese e pei o minerale o loʻo faʻapipiʻi i totonu o lona lalolagi. O le faatosinaina o lenei oa taua na amata mai i seneturi ua mavae, ua mamanuina ai aganuu a le setete, pisinisi, ma uiga.

O faʻamaumauga muamua o le mining i le setete o loʻo fesoʻotaʻi ma ituaiga Amerika Amerika oe na feoaʻi muamua i le laufanua o Arkansas. Sa latou su'esu'e sieri ma novaculite e fai ai meafaigaluega ma auupega. O le quartz feilafi mai Mauga Ouachita e lei sola ese foi mai i latou. Faʻaaloalo mo ona mea faʻaleagaga, sa faʻaaogaina foi le quartz i sauniga ma o se oloa fefaʻatauaʻiga.

O le vaitau fa'aonaponei o le tala fa'asolopito o le eliina o ma'a a Arkansas ua fa'amauina i le mauaina o taimane latalata ane i Murfreesboro i le amataga o le 20 seneturi. I le 1906, na maua ai e John Huddleston ni taimane e lua e sili ona lelei i le palapala o lana faʻatoʻaga, ma faʻapipiʻi ai Arkansas i le lauiloa. O lenei suʻesuʻega na taʻitaʻia ai se taimane faanatinati, e faʻamanatu ai le faʻavaveina o auro o le 19 seneturi, faʻataʻitaʻiina tagata suʻesuʻe, miti, ma tagata fai pisinisi mai tulimanu uma o le atunuʻu. Mulimuli ane, na avea lea nofoaga ma taʻutaʻua o le Crater of Diamonds State Park, ma e oo mai i aso nei, ua na o le pau lea o le nofoaga e ave ai taimane i le lalolagi.

O le quartz mining, e iai fo'i ona a'a ua fa'amaua loloto i totonu o le lalagaina a le setete. O Mauga o Ouachita na lauiloa mo a latou tupe tele o le quartz. E oo atu i le senituri lona 20, ua saunia e Arkansas le atunuu atoa se vaega tele o lona quartz, faatasi ai ma le Mauga o Ida na maua le igoa o le "Quartz Crystal Capital of the World."

O le tala faasolopito o le eliina o maa a le setete e le na o minerale; e fa'atatau i tagata, nu'u, ma alamanuia na tutupu a'e i nei mea na maua. Na olaola taulaga i nofoaga eli ai, ma oo atu ai i se tamaoaiga. Ae ui i lea, o le siʻosiʻomaga, tu ma aga, ma le agaga faifaipea o le vaʻavaʻai na suia Arkansas i se nofoaga mo tagata fiafia i le lalolagi atoa.

I aso nei, a o tatou luluina le iliili pe togi ese maa, tatou te le na o le sailia o maa taua; o lo'o tatou fa'afeso'ota'i ma se talatu'u e fa'afefiloi ai miti a ituaiga anamua, tagata fa'amoemoe fa'amoemoe, ma tagata fiafia i aso nei. O le tala e uiga i le eliina o maa i Arkansas e moni lava o se maa taua ia te ia lava, susulu susulu i tala o taimi.

Meafaigaluega manaʻomia ma Meafaigaluega mo Maa Maaʻa i Arkansas

O le su'eina o ma'a i Arkansas, pe o lo'o e su'eina taimane, quartz, po'o isi minerale, o se taumafaiga e mana'omia uma le onosa'i ma meafaigaluega sa'o. E ui o le fiafia o le mauaina o se ata taua, o le i ai o meafaigaluega talafeagai e mafai ona faʻaleleia atili ai le poto masani ma faʻateleina ai ou avanoa e maua ai oa taua.

faʻamatalaga: Tuuina atu o le tele o maa taua a Arkansas o loʻo maua i tafatafa o vaitafe ma vaitafe, e taua tele se seti o mataʻitusi. O nei pupuni e fesoasoani e vavae ese maa tetele ma otaota mai maa taua. E atamai le i ai o pupuni o mata eseese mo le fa'amamaina lelei.

🛒 Su'esu'e Seti Su'e Sili i luga ole Amazon


2. Suo ma Salu: Eli loloto pe na'o le valuina o luga?

faʻamatalaga: O mea faigaluega eli, e amata mai i suo lapopoa e oo atu i solo lima, e aoga aemaise lava pe afai o loo e alu atu i fanua po o vaega togavao mama e mafai ona maua ai maa taua i lalo ifo o le fogaeleele.

🛒 Su'e Suo lelei ma Trowels ile Amazon


3. Filifili ma Samala: O le ivi i tua o so'o se taumafaiga sailiga ma'a.

faʻamatalaga: O se samala ma'a, ma ona pito mafolafola ma fa'ai'ai, e aoga tele mo le talepeina o ma'a ma fa'aalia ai maa taua. O se piki e mafai ona fesoasoani i laufanua faigata, fesoasoani e fa'ate'a ma'a po'o le faia o se mea e ulufale ai.

🛒 Siaki Filifiliga Sili ma Samala ile Amazon


4. pakete: O lau soa faatuatuaina mo le aveina o oa.

faʻamatalaga: A amata loa ona e aoina, e te manaʻomia se mea e teu ai au mea na maua. E mafai ona fa'aoga se pakete umi e uu ai maa tetele ma minerale, a'o atigi pusa laiti po'o taga ie e lelei atoatoa mo ma'a ma'ale'ale pe laiti.

🛒 Fa'atau mo pakete Fa'atuatuaina ile Amazon


5. Mata tioata: E taua uma auiliiliga!

faʻamatalaga: O nisi maa po'o minerale e mafai ona la'ititi pe mana'omia se su'esu'ega toto'a e iloa ai lo latou tau. O se tioata fa'alautele lelei po'o se loupe a le tagata fai ma'a e maua ai le manino lea.

🛒 U'u lau tioata fa'atetele ile Amazon


6. Tusitaiala ma Taiala i Fanua: Malamalama i ou tamatamailima.

faʻamatalaga: Aemaise mo tagata amata, o le i ai o se tusitaiala lapopoa taga i maa taua e masani ai i Arkansas e mafai ona fesoasoani tele. O nei taʻiala e ofoina atu faʻamatalaga vaaia ma faʻamatalaga, fesoasoani i le faʻamaoniaina o au sailiga.

🛒 Su'e ta'iala sili ona lelei ile Amazon


7. Koneteina ma ato: Faatulaga, teu, ma fa'aalia au mea na maua.

faʻamatalaga: A'o e aoina maa taua, o le i ai o ato umi po'o pakete e mautinoa ai le teuina lelei. O le fa'ailogaina e fa'atatau i le nofoaga po'o le ituaiga o ma'a e mafai ona fesoasoani mo au'ili'iliga pe a uma le malaga.

🛒 Fa'atau mo le teuina o fofo ile Amazon


8. Pusa Fesoasoani Muamua: E sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa!

faʻamatalaga: E tusa ai ma le natura i fafo o le tulituliloaina o maa, o manu'a laiti e pei o se tipi po'o ni ma'i e mafai. O se pusa fesoasoani muamua o lo'o fa'apipi'iina i vaila'au fa'ama'i, fusi, ma isi mea taua e tatau ona avea ma se vaega o au mea fa'aoga.

🛒 Saogalemu Lau Pusa Fesoasoani Muamua ile Amazon

Manatua, e ui o meafaigaluega e mafai ona fesoasoani i au taumafaiga eli, o le togafiti faʻataulāitu e taoto i le poto masani lava ia. O laufanua o Arkansas, faʻatasi ai ma le fiafia tele o le mauaina, e avea ai maʻa maʻa ma se malaga e le mafaagaloina. Faatasi ai ma meafaigaluega sa'o i lou lima, e te le na'o le su'eina o maa taua; o lo'o e faia ni manatuaga.

Fautuaga ma Togafiti mo Ma'a Ma'a Fa'amanuiaina i Arkansas

O le la'uina o ma'a i Arkansas e mafai ona avea uma ma se fa'afiafiaga fiafia ma se fa'amanuiaga tauia. Pe o oe o se rockhound masani poʻo se tagata fou fiafia, o nei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e faʻateleina lau malaga maina i The Natural State.

  1. Su'esu'e Ae E te Le'i Alu: O nofoaga taʻitasi eli e tulaga ese, e ofoina atu avanoa eseese. O le malamalama muamua e mafai ona faʻaleleia ai lau fuafuaga faʻapipiʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o taimane i totonu o le Crater of Diamonds e masani ona maua i nofoaga maualalo, mafolafola pei o le Box Office ma East Drain.
  2. Taimi Sili e Asiasi Ai: E ono maua e le manu muamua le anufe, po o le tulaga lea, o le taimane! O le amataina o lau sailiga vave i le aso e mafai ona fesoasoani ia te oe e aloese mai le vevela o le aoauli, aemaise lava i masina o le taumafanafana. E le gata i lea, pe a uma le timu, o le eleele fou faatoa fufulu e mafai i nisi taimi ona faʻaalia maa sili atu ona faigofie.
  3. Laei talafeagai: Fai ni ofu lelei, tuai e te le afaina ai le palapala. O seevae tapuni e taua tele, ma mafaufau i se pulou ma le la mo le puipuiga mai le la.
  4. Ia Onosai: O le la'uina o maa taua tele e uiga i le faigamalaga e pei o le taunuuga. O nisi aso atonu e tele, ae o isi e mafai ona paʻu. Manatua e fiafia i le faagasologa, le natura o loʻo siomia ai, ma le fiafia o le tuliga.
  1. Iloa Mea e Su'e: O le to'atele o tagata fou e le'i va'aia ma'a taua ma manatu o ni ma'a. Faamasani oe lava i foliga o maa taua mata. Mo se faataitaiga, o taimane mata e le o taimi uma e iila; e masani ona foliga mai e pei o ni ma'a e feliuliua'i.
  2. Galue Metotia: Nai lo le fa'avavevave mai le tasi nofoaga i le isi, filifili se vaega ma galue fa'apitoa. O le su'esu'eina fa'asolosolo ma le su'eina e masani ona maua ai fa'ai'uga sili atu nai lo su'esu'ega fa'asolosolo.
  3. saogalemu Muamua: Ia mataala pea. Afai o lo'o e togiina ma'a, fai mata tioata saogalemu. Ia fa'asusu, ma ia nofouta i lou si'osi'omaga, aemaise lava pe afai o lo'o e iai i se nofoaga tu'ufua.
  4. Auai i se Vaega pe Fa'a faigaluega se Ta'iala: Aemaise lava pe afai e te fou i le eria poʻo le tulimanu tulimanu, auai i se vaega poʻo le faʻafaigaluegaina o se taʻiala i le lotoifale e mafai ona aoga. E mafai ona latou tu'uina atu fautuaga fa'apitonu'u, fesoasoani i le fa'ailoaina o mea e maua, ma fa'atamaoaigaina atili ai le poto masani.
  5. Fa'aaloalo i le Siosiomaga: Tausi i taimi uma i le Leave No Trace mataupu faavae. Faatumu soo se pu e te eli, aloese mai le faalavelaveina o meaola, ma teu uma au lapisi. O le tulituliloaina o maa taua e mautinoa ai o lo'o avanoa pea nei nofoaga mo tupulaga o le lumana'i.
  6. Tusia Lou Aafiaga: O le tusiaina o faʻamatalaga poʻo ata o mea na e maua ai maʻa taua e mafai ona fesoasoani mo malaga i le lumanaʻi. E le gata i lea, o se auala lelei e toe faʻaleleia ai le poto masani mulimuli ane.

E ui o le faatosina o le mauaina o se maa taua e le mafai ona faafitia, e taua le manatua o le sailiga maa i Arkansas e faatatau i le aafiaga atoa. Mai le matagofie o le va'aiga o le setete i le fefa'asoaa'i fa'atasi ma le au faimea 'eli, o taimi uma e fa'aopoopoina i le tele o mea e manatua e te lalagaina.

Taulimaina o Au Ma'a Taua

Arkansas Gemstones Su'e Quartz

O le mauaina o se maa taua i le taimi o lau malaga maina o se taimi o le fiafia le mafaatusalia. Ae peita'i, a mae'a loa ona e mauaina, e taua tele lou iloa e taulima, mama, ma tausia nei 'oa fa'anatura.

  1. Faamama lemu: Amata i le fa'amamāina o au maa taua e aveese ai so'o se palapala po'o palapala. Mo le tele o maʻa, vai mafanafana ma fasimoli malu, faʻapipiʻi ma se pulumu vaivai, o le a faia le togafiti. Ae ui i lea, o nisi maa taua, pei o opals, e sili atu ona maaleale ma e mafai ona faʻaleagaina i le tele o vai, o lea ia suʻesuʻe pea aʻo leʻi faʻafefe.
  2. teuina o Meaai: E taua tele le teuina lelei. Afīfī maa ta'itasi i ie mālū pe tu'u i taga ma'a fa'aofuofu ina ia taofia ai le sasa. Mo le saogalemu faaopoopo, aemaise lava mo mea e sili atu ona taua, mafaufau e faʻaaoga fagu maʻa taʻitasi.
  3. Faailoaina: Afai e te le o mautinoa e uiga i lau sailiga, e mafai e tusi faʻasino ona tuʻuina atu taʻiala. Ae ui i lea, mo se faʻamatalaga sili atu ona saʻo, mafaufau e suʻe se fomaʻi faʻapitoa faʻapolofesa poʻo le auai i faʻaaliga maʻa ma minerale i le lotoifale e mafai ai e tagata atamamai ona fesoasoani.
  4. Fuafuaga: Mo na mea fa'apitoa na maua, o le fa'avasegaina o se manatu poto. E mafai e le au su'esu'e fa'amaonia po'o le au fa'atau ma'a ona tu'uina atu ia te oe se tau fa'atatau, e fa'atatau i mea taua e pei o le seasea, lapo'a, ma le lelei.
  1. fāʻali: Afai e te mitamita i lau sailiga ma manaʻo e faʻaalia, mafaufau e teu faʻafaigaluega i se pusa faʻaaliga. E le gata ina maua ai le puipuiga, ae mafai ai foi ona susulu le matagofie o le maa taua. O nisi tagata fiafia e filifili lava mo teuteuga teuteu, faʻaliliuina a latou maa taua i ata faʻaogaina.
  2. tausiga: I le aluga o taimi, o maa taua e mafai ona leiloa nisi o latou iila ona o le pefu, suauu, poʻo le ofuina lautele. E mafai ona fesoasoani le fa'amamaina faifaipea e fa'atumauina lo latou susulu. E le gata i lea, e mafai ona faʻaogaina masini faʻamama ultrasonic mo nisi maʻa, ae ia suʻesuʻe muamua aʻo leʻi faʻaleagaina nisi maʻa i ia auala.
  3. Fa'amaumauga: Tausia se faamaumauga o mea na e mauaina. Manatua le aso, nofoaga na maua ai, ma soʻo se isi faʻamatalaga manaia. E mafai ona avea lenei mea ma se faʻamatalaga aoga ma se auala matagofie e toe faʻafouina ai le fiafia o le mauaina.
  4. tagofiaina: Taulima maa taua i taimi uma i lima mama. O suauu mai le pa'u e mafai ona afaina ai nisi ma'a. Mo ma'a taua pe ma'ale'ale, mafaufau e fa'aaoga totigilima vaivai.
  5. 'Alo'ese Mai Fa'ama'i Va'ai: O nisi ma'a taua e mafai ona ma'ale'ale i vaila'au, o lea ose faiga lelei le 'alo'ese mai vaila'au malolosi a le fale po'o mea teuteu.
  6. Aoao Oe Lava: A'o e fa'aauau au sailiga tulimanu, fa'aauau a'oa'oga oe lava. O le auai i kalapu minerale ma maa taua, auai i semina, poʻo le faitauina o lomiga faʻapitoa e mafai ona faʻaleleia atili ai lou malamalama ma le talisapaia.

O lona uiga, o ma'a taua ta'itasi e te maua o se fa'amaoniga mautu i lau malaga, o se vaega o le fa'ama'i fa'afanua o Arkansas. E ala i le taulimaina ma le tausiaina o nei 'oa ma le fa'aaloalo, e le gata ina e fa'asaoina lo latou lalelei fa'anatura ae fa'apea fo'i ma manatuaga ma lagona latou te fa'aputuina.

Ma'a Taualoa Ta'uta'ua Maua i Arkansas

O le nofoaga tonu i totonu o le Crater of Diamonds Park e saili ai le taimane Uncle Sam
Photocredit – Lance ma Erin Willett

O Arkansas, faatasi ai ma ona laufanua eseese o eleele, ua avea ma talaaga mo nisi o mea sili ona ofoofogia na maua i le Amerika Tele. O nei su'esu'ega e le gata ina fa'aalia ai le tamaoaiga o minerale a le setete ae o lo'o lalagaina ai fo'i tala fa'afiafia e fa'afiafia ai tagata fa'afiafia ma tagata va'ava'ai.

  1. Le Uncle Sam Diamond: Masalo o le maa sili ona lauiloa mai Arkansas o le taimane "Uncle Sam". Na maua i le 1924 i le Crater of Diamonds State Park, o lenei maa 40.23-carat o le taimane aupito tele lea na maua i le US O lona igoa e faʻaaloalo i lona atunuu na tupuga mai ai ma lona telē tele.
  2. Le Fetu o Arkansas: Na maua i le 1956, o lenei taimane 15.33-carat, na tipiina i le 8.27 carats, na faʻaalia ai se susulu susulu. O le Fetu o Arkansas na avea ma faʻailoga o le tulaga mataʻutia o le setete, faʻafeiloaʻi le lalolagi i lona matagofie susulu.
  3. O le Esperanza Diamond: Na maua i le 2015 e se tagata asiasi i le Crater of Diamonds, o lenei taimane 8.52-carat na liua i se foliga matagofie 4.6-carat triolette. O lo'o tumau pea se tasi o taimane sili ona taua e maua e se tagata asiasi paka ma ua sili atu i le $1 miliona lona tau.
  4. Arkansas Blue Star Quartz: O le Ouachita Mountains o se 'oa mo tioata quartz, ae o le mauaina o se quartz fetu lanumoana i le 1960s sa matua tulaga ese lava. O lenei ituaiga faaalia o se ata fa'atusa fetu i luga o le fogāeleele pe a va'aia i lalo o le malamalama sa'o, ma avea o se mea e seasea maua ma fa'atauaina.
  1. Jonesboro Blue: O se kane lanu moana pupula, o lenei maa taua na avea ma ulutala ina ua maua i tafatafa o Jonesboro. O lanu lanumoana e matua seasea lava, ma o le mauaina na faʻaalia ai le faʻafuaseʻi o mea mataʻutia o loʻo umia e Arkansas.
  2. O le Amarillo Starlight Diamond: Na maua e se tagata asiasi i le 1975, o lenei taimane talatala 16.37-carat, pe a tipiina, e 7.54 carats le mamafa. O lona pupula ma le manino ua avea ai ma se tasi o mea sili ona lauiloa mai le Crater of Diamonds.
  3. Wagnerite i le Itumalo o Polk: E ui lava e le o taʻutaʻua e pei o taimane poʻo quartz, o le mauaina o le wagnerite, o se minerale phosphate e seasea, i Polk County na faʻaopoopoina se isi maa taua i le pulou mineralogical a Arkansas.
  4. Masiofo Wilhelmina Hematite: Na maua i tafatafa o Queen Wilhelmina State Park, o lenei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le hematite, faʻatasi ai ma lona uʻamea uʻamea ma faʻailoga tioata mataʻina, ua avea ma faʻataʻitaʻiga o taulaga minerale eseese a le setete.

O nei su'esu'ega fa'asolopito e le gata ina fa'amamafaina ai le tamaoaiga fa'alenu'u a le setete, ae fa'aosofia ai fo'i le anoanoa'i o tagata fiafia e amata a latou sailiga oa. O maa ta'itasi o lo'o i ai se tala o le fiafia, fa'apalepale, ma le fa'afitia le fa'afitia o 'oa i lalo o le eleele a Arkansas. A'o eli se tasi i totonu o le eleele, latou te le na o le sailia o maa taua ae o loʻo faʻamoemoe foi e faʻapipiʻi o latou igoa i tala faʻasolopito o Arkansas suʻesuʻeina maa taua.

Avanoa Faaopoopo Eliina maa

O le su'esu'eina o fanua mauoa o Arkansas e ono faaosofia ai le fiafia i mea o lo'o ofoina mai e setete tuaoi. O se vaaiga lenei i le mafai ona eliina maa taua a setete e tuaoi Arkansas:

  1. Misuli Gem Mining: Ta'uta'ua ona o lana quartz mata'ina, Misuri e fa'amaualuga fo'i maina galena ma calcite. O le setete o loʻo i ai se tala faʻasolopito mauoa, faʻatasi ai ma taga minerale olaola o loʻo salalau solo.
  2. Oklahoma Gem Mining: O lenei setete e lauiloa i le tele o minerale eseese. Mai le lauiloa Oklahoma papa rosa (barite rose) i tioata selenite i le Sate Plains, e tele mo tagata fiafia maa.
  3. Texas Gem Mining: Texas o lo'o i ai le tele o fa'amoemoega taua, e aofia ai le lanumoana mana'omia topaz, le mea taua a le setete, e masani ona maua i le itulagi o Llano Uplift.
  4. Louisiana Gem Mining: E ui ina e le o le mauoa e pei o isi tuaoi, Louisiana o lo'o i ai taga o le agate ma le pama fa'afefeteina, o lona ma'a o lo'o fa'atali mo le mauaina.
  5. Tennessee Gem Mining: Le itulagi Appalachian i Tennessee e maua mai ai safaira, penina, ma penina vai fou. E umi fo'i le tala'aga a le setete i le la'uina o koale.
  6. Misisipi Gem Mining: A o Misisipi atonu e sili atu ona taʻutaʻua mo ana musika lanumoana nai lo ana maʻa lanu moana, e ofoina atu fafie ma agate suʻega mo le tagata aoina.

O setete tuaoi taʻitasi e aumaia a latou lava taulaga faʻafanua tulaga ese i le laulau. O le amataina o se malaga tuliga maa i le isi itu o le a le gata ina faʻalauteleina lau aoina ae faʻalolotoina ai foi lou talisapaia o le tele o minerale eseese o Amerika i Saute.

E te fia iloa atili e uiga i le mining gem? O tatou Gem Mining Near Me taiala e iai fa'amatalaga uma e te mana'omia!

Le Fa'amaneta o Arkansas Gem Hunting & At-Home Alternatives

O le tulituliloaina o maa i Arkansas e sili atu nai lo na o le tuliloaina o maa taua; o se malaga i totonu o le fatu o lo tatou paneta eleelea, o se suʻesuʻega mataʻina o loʻo fesoʻotaʻi ma tala faʻasolopito, natura, ma faʻalavelave. Mai le taimi e su'esu'e ai e se tasi le lalolagi pe fa'aulu se suo i totonu o laufanua e tele minerale o The Natural State, o lo'o i ai se feso'ota'iga iloga i faiga fa'aletausaga ua afe tausaga na fa'atupuina ai nei 'oa feilafi. O tala o mea na maua ua mavae e faaosofia ai le faamoemoe mo le isi sailiga tele, ae o le matagofie o laufanua o Arkansas e faʻaopoopoina le loloto i le poto masani.

Ae peita'i, afai e le mafai ona e malaga atu i fanua ma'a a Arkansas pe o lo'o e su'e se isi mea faigofie, mafaufau e maulu i le lalolagi o le eliina ma'a ma le Gem Mining Kit. O lenei pusa e ofoina atu se poto masani eliina i le fale, faʻamaeʻaina ma le tele o maʻa taua o loʻo faʻatali e maua. Pe o oe i totonu o le fanua poʻo lou potu malolo, o le fiafia o le suʻeina o oa o le natura e tumau pea e le faʻaitiitia.

Tuua se tali

o le a le lomia lou tuatusi imeli. fanua manaomia ua faailogaina *