ʻO nā pahu mining gems: hoʻopau i ka makemake o ke ola no ka ʻepekema a me ke ʻano i nā keiki

kiʻi ʻeli pōhaku

Unearthing na mea kupanaha huna o gemstones ua mau he captivating hana, a eli pohaku Hoʻolālā ʻia nā kits e lawe i kēia ʻike hoihoi i nā keiki o nā makahiki āpau. ʻAʻole wale kēia mau kit e hāʻawi i nā hola o ka leʻaleʻa a me ka hauʻoli, akā hiki iā lākou ke hoʻāla i ka hoihoi o ke ola i ka ʻepekema a me ke ʻano. Ma ka hoʻokomo ʻana i nā keiki i ke aʻo ʻana i nā lima, ua wehe nā pahu mining gem i ka puka i kahi honua o ka ʻimi a me ka ʻimi. Ma kēia ʻatikala, e noʻonoʻo mākou pehea e hiki ai i kēia mau pahu ke hoʻāla i ka makemake no ka ʻepekema a me ke ʻano, a pehea e hiki ai i kēlā makemake ke alakaʻi i nā mākau waiwai a me ka ʻike e mau ai ke ola.

ʻO nā pahu mining gems: kahi waiwai waiwai o nā manawa aʻo

Hāʻawi nā pahu mining gem i nā keiki i ka manawa e lilo i poʻe kālaihonua liʻiliʻi, kānana i ka lepo or one e ʻike ai i nā ʻano pōhaku makamae huna. Hiki i ke kaʻina hana o ka mining gem ke aʻo i nā keiki i nā manaʻo nui a me nā mākau, e like me:

  • Mākaukau nānā
  • Hoʻomanawanui a hoʻomanawanui
  • ʻO ke ʻano ʻepekema
  • Mineralology a me geology
  • Hoʻomaopopo kaiapuni

Hoʻoikaika i nā mākau nānā a me ka hoʻomanawanui

Pono nā pahu mining gems e nānā pono nā keiki i nā kikoʻī i ko lākou kānana ʻana i ka lepo a me ke one, e nānā pono i kēlā me kēia ʻāpana e ʻike i nā pōhaku huna. Mālama kēia kaʻina i ko lākou mākau nānā, aʻo iā lākou i ke koʻikoʻi o ka noʻonoʻo a me ka hoʻolohe. Eia kekahi, pono ka hoʻomanawanui a me ka hoʻomanawanui i ke kaʻina hana o ka mining, no ka mea, pono nā keiki e lawe i ko lākou manawa e wehe i nā waiwai e waiho ana i loko o ka pahu.

Hoʻolauna ʻana i ke ʻano ʻepekema

I ka ʻimi ʻana o nā keiki i nā pōhaku makamae, hiki iā lākou ke paipai ʻia e hana i nā kuhiakau e pili ana i ke ʻano o nā pōhaku makamae a lākou e ʻike ai, e pili ana i ko lākou ʻike i nā minerala i loko o kā lākou. pahu mining. Hiki iā lākou ke hoʻāʻo i kēia mau kuhiakau ma o ke kaʻina hana mining a hoʻohālikelike i kā lākou ʻike me kā lākou wānana mua. Hoʻokomo kēia hana maʻalahi i nā keiki i ke ʻano ʻepekema a kōkua i ka hoʻomohala ʻana i nā mākau noʻonoʻo koʻikoʻi.

Mineralogy a me Geology: He Honua Kamahaʻo ma lalo o ko mākou mau wāwae

ʻAʻole hāʻawi wale nā ​​pahu mining gem i ka hauʻoli o ka ʻike ʻana, akā hāʻawi pū lākou i kahi manawa no nā keiki e aʻo ai e pili ana i ka honua hoihoi o ka mineralogy a me ka geology. Loaʻa i kēlā me kēia pōhaku makamae nā waiwai kūʻokoʻa, e like me ke kala, paakiki, a me ka hana aniani, hiki ke hoʻohana ʻia e ʻike a hoʻokaʻawale i nā ʻano like ʻole. Ma ke aʻo ʻana e pili ana i kēia mau waiwai, hoʻomohala nā keiki i ka hoʻomaopopo ʻana i ka ʻokoʻa kupaianaha o nā minerala i loaʻa ma ka Honua a me ke ʻano o ka hana ʻana.

Eia kekahi, hiki i nā pahu mining ke lilo i ʻīpuka maikaʻi loa no ke aʻo ʻana i ke kālaihonua, kahi e hoʻopili ai i ka haku ʻana o ka Honua, ke ʻano, a me nā kaʻina hana e hoʻohālikelike ai i ko kākou honua. I ka aʻo ʻana o nā keiki e pili ana i nā pōhaku makamae a lākou i ʻike ai, e lilo ana lākou i mea hoihoi e pili ana i nā pūʻali honua i kuleana no kā lākou. aʻo, e ho'āla ana i ka makemake no ke kumuhana i hiki ke ola a pau.

Hoʻoulu i ka ʻike a me ka mahalo i ke kaiapuni

Hiki i nā pahu mining ke hoʻoulu i ka mahalo nui i ka honua kūlohelohe a hoʻoulu i ka ʻike kaiapuni. Ke aʻo ʻia nā keiki e pili ana i nā pōhaku makamae like ʻole a me nā kaʻina hana honua i hoʻokumu ʻia iā lākou, e hoʻomohala lākou i ka ʻike nui o ke koena palupalu o ka Honua a me ke koʻikoʻi o ka mālama ʻana. Hiki i kēia mahalo hou i ke ʻano ke alakaʻi i ke kūpaʻa o ke ola i ka mālama ʻana i ke kaiapuni a me ka mālama ʻana i kāna mau mea kupanaha no nā hanauna e hiki mai ana.

Hoʻonui i ka hoʻonaʻauao ʻepekema ma waho aʻe o nā pahu mining gem

ʻAʻole pono e pau ka makemake i ka ʻepekema a me ke ʻano o ka ʻeli ʻana i ka pōhaku makamae hope loa. Hiki i nā mākua a me nā kumu hoʻonaʻauao ke hoʻoulu i kēia hoihoi ma o ka hoʻolako ʻana i nā kumuwaiwai hou aʻe a me nā manawa kūpono no ka ʻimi ʻana, e like me:

  • Ke kipa ʻana i nā hale hōʻikeʻike kūloko, nā kikowaena ʻepekema, a i ʻole nā ​​kahua honua
  • Ka paipai ʻana i ke komo ʻana i nā hui ʻepekema a i ʻole nā ​​​​hana extracurricular
  • Hāʻawi i nā puke, nā palapala, a i ʻole nā ​​kumuwaiwai pūnaewele e pili ana i ka geology, mineralogy, a me nā kumuhana ʻē aʻe e pili ana
  • Ke komo ʻana i nā hoʻokolohua lima a me nā hana e kūkulu ai ma luna o nā manaʻo i aʻo ʻia ma eli pohaku
  • E paipai ana i nā keiki e hoʻomaka i kā lākou ʻohi pōhaku a me ka mineral, e hoʻoulu hou i ko lākou makemake i ke kumuhana

Ma ka hāʻawi ʻana i kēia mau manawa aʻo hou, hiki i nā mākua a me nā kumu ke kōkua i nā keiki e hoʻonui i ko lākou ʻike a hoʻomau i ka hoʻomohala ʻana i ko lākou makemake i ka ʻepekema a me ke ʻano.

Pinepine ninau ninaninau 'ana i

Nīnau: He aha nā makahiki i kūpono i nā pahu mining gem?

A: Ua kūpono nā pahu mining no nā keiki i piha i ka makahiki 6 a keu aku, ʻoiai hiki i nā keiki liʻiliʻi ke hauʻoli i ka ʻike me ka nānā ʻana a me ke kōkua o nā mākua.

Nīnau: Hiki ke hoʻohana ʻia nā pahu mining gem ma kahi lumi papa?

A: ʻAe, hiki ke hoʻohui maikaʻi ʻia nā pahu mining kime i kahi haʻawina lumi papa, ʻoiai ke aʻo ʻana e pili ana i ka geology, mineralogy, a i ʻole ka ʻepekema honua. Hiki i nā kumu ke hoʻohana i nā kime e hana i nā haʻawina hoʻoikaika lima e hiki ai i nā haumāna ke aʻo ma o ka ʻimi ʻana a me ka ʻike.

Nīnau: He ʻoluʻolu anei nā pahu mining gem?

A: Ua hoʻolālā ʻia ka nui o nā pahu mining gem me ka hoʻomau ʻana i ka noʻonoʻo, me ka hoʻohana ʻana i nā kumuwaiwai kūpono a me ka hōʻemi ʻana i ka hopena o ke kaiapuni. Eia nō naʻe, pono ka noiʻi ʻana a koho i nā kime mai nā mea hana kaulana e hoʻokumu i ka kuleana kaiapuni.

Nīnau: Hiki iaʻu ke loaʻa nā pahu mining gem ma nā hale kūʻai kūloko a i ʻole ma ka pūnaewele?

A: Hiki ke loaʻa kahi pahu mining Gem ma nā hale kūʻai leʻaleʻa a i ʻole nā ​​​​hale kūʻai mea pāʻani, a ma o nā hale kūʻai pūnaewele like ʻole. E ʻoluʻolu e heluhelu i nā loiloi a koho i kahi pahu e hāʻawi ana i nā ʻano pōhaku ʻokoʻa a me kahi ʻike hoʻonaʻauao.

Loaʻa i nā pahu mining gem ka mana kūʻokoʻa e hopu i nā noʻonoʻo o nā keiki i ka manawa like aloha no ka ʻepekema a me ke ʻano. Ma o ke kaʻina hana lima o ka mining gem, hoʻomohala nā keiki i nā mākau koʻikoʻi a me ka ʻike e hiki ai ke hoʻonohonoho i ke kahua no ka makemake o ke aʻo ʻana. Ma ka hoʻolako ʻana i nā kumuwaiwai hou aʻe no ka ʻimi ʻana, hiki i nā mākua a me nā kumu aʻo ke kōkua i ka hoʻoulu ʻana i kēia makemake a kākoʻo i ka ulu ʻana o kā lākou keiki i ka honua hoihoi o ka ʻepekema. No laila e hele a hoʻolauna i kāu mau keiki liʻiliʻi i nā pahu mining gem - ʻaʻole ʻoe i ʻike i nā mea hoihoi i ke ola a pau āu e hoʻoulu ai i ke kaʻina hana!

Waiho i ka Reply

Ko oukou mail aae? E, aole e paʻiʻia. I kauoha ia mahinaʻai, ua hoailono aku la *