Pōhaku Mining Bākeke He Aʻoaʻo ʻAi ʻAi ʻAi ʻAi ʻAi ʻAi no ka Hoʻokalakupua me nā keiki

bakeke eli pohaku

Hāʻawi nā pahu mining pōhaku i kahi manawa kūʻokoʻa no nā keiki a me nā mākua e hoʻomaka i kahi ʻimi waiwai hoihoi, ʻoiai e aʻo ana e pili ana i ka geology a me ke ao kūlohelohe. Hoʻopiha ʻia kēia mau bākeke i hoʻonohonoho pono ʻia me nā ʻano pōhaku, minerala, a me nā mōʻalihaku, e kali ana e ʻike ʻia e nā lima liʻiliʻi. Ma kēia alakaʻi i kēlā me kēia ʻanuʻu, e alakaʻi mākou iā ʻoe i ke kaʻina hana o ka hoʻohana ʻana i ka bakeke eli pōhaku me kāu mau keiki, e hōʻoia ana i kahi ʻike leʻaleʻa, hoʻonaʻauao, a poina ʻole no ka ʻohana holoʻokoʻa.

KaʻAnuʻu Hana 1: E hōʻiliʻili i kāu mau mea

ʻO nā mea i loko o ka Bike Mining Rock

Ma mua o kou hoʻomaka ʻana, e hōʻoia i loaʻa iā ʻoe nā mea a pau e pono ai no ka holomua ʻana o ka ʻeli pōhaku. Hiki ke komo i kahi bākeke eli pōhaku maʻamau:

  • ʻO kahi hui o nā pōhaku, nā minerala, a me nā mōʻalihaku: E hūnā ʻia kēia mau waiwai i loko o nā mea i loko o ka bākeke, e kali ana e ʻike ʻia.
  • Mea hana mining: ʻO ka hapa nui o nā bākeke eli pōhaku e hele mai me nā mea hana e like me nā kānana, nā pulupulu, a me nā aniani hoʻonui e kōkua i kāu poʻe kālaihonua ʻōpio e wehe i kā lākou mau mea huna.

Nā lako hou aku

Ma waho aʻe o nā mea i loko o ka bakeke mining pōhaku, pono paha ʻoe:

  • He ipu or pā: E paʻa kēia i nā pōhaku a me nā minela ke ʻike ʻia.
  • He kāwele a nūpepa paha: Mālama kēia i nā ʻili a hoʻomaʻemaʻe maʻalahi.
  • He alakaʻi kuhikuhi a puke paha: ʻO ka loaʻa ʻana o kahi alakaʻi e pili ana i nā pōhaku a me nā minela hiki ke kōkua i kāu mau keiki e ʻike a aʻo hou e pili ana i kā lākou ʻike.

KaʻAnuʻu Hana 2: Hoʻonohonoho i kāu wahi hana

E koho i kahi kūpono no kāu huakaʻi eli pōhaku, e hōʻoia i ka lawa o ka wahi no nā mea a pau e hana ʻoluʻolu. ʻO ka papaʻaina a i ʻole ka countertop me kahi paʻa paʻa paʻa. E hohola i ke kāwele a i ʻole ka nūpepa ma luna o ka wahi hana e hopu ai i nā ʻōpala a hoʻomaʻemaʻe i ka makani.

KaʻAnuʻu Hana 3: E hoʻomaka i ke kaʻina hana ʻeli

Ke kānana ʻana i nā mea

ʻO ka manawa kēia e luʻu ai i loko o ka ʻeke ʻeli pōhaku a hoʻomaka i ka wehe ʻana i nā waiwai huna. E ninini i nā mea o loko o ka bākeke i loko o kahi pahu a i ʻole ka pā, e hohola like. E hōʻike i kāu poʻe keiki pehea e hoʻohana ai i ka kānana e kānana i nā mea, e hoʻokaʻawale i nā pōhaku a me nā minela mai ka lepo a i ʻole ke one a puni.

Ka palaki a me ka nana ana

I ka wehe ʻana o kāu mau keiki i nā pōhaku a me nā minela, e paipai iā lākou e hoʻohana i ka pulupulu e hoʻomaʻemaʻe mālie i nā ʻōpala i koe. A laila, e nānā lākou i kā lākou mea i ʻike ai me ke aniani hoʻonui, e nānā i nā kala like ʻole, nā ʻano, a me nā ʻano. He manawa kūpono kēia e nīnau ai i kāu alakaʻi kuhikuhi a i ʻole puke a aʻo hou e pili ana i nā waiwai a aʻo o na pohaku a me na minela i loaa ia lakou.

KaʻAnuʻu Hana 4: E ʻike a aʻo e pili ana i nā ʻike

I ka wehe ʻana o kāu mau keiki i nā pōhaku like ʻole, nā minerala, a me nā mōʻalihaku, e lawe i ka manawa e ʻike a kūkākūkā i kēlā me kēia. E kamaʻilio e pili ana i:

  • Nā inoa a me nā hiʻohiʻona o nā mea i ʻike ʻia: E hoʻohana i kāu alakaʻi kuhikuhi a i ʻole puke e kōkua i ka ʻike ʻana i nā pōhaku a me nā minela, a kūkākūkā i ko lākou mau waiwai kūʻokoʻa.
  • Nā kaʻina hana honua i hoʻokumu i nā pōhaku a me nā minerale: E wehewehe i ke ʻano o ka hana ʻana o nā ʻano pōhaku like ʻole, e like me nā pōhaku igneous, sedimentary, a me nā pōhaku metamorphic, a me ke ʻano o ka ulu ʻana o nā mineral i loko.

KaʻAnuʻu Hana 5: E komo i loko o nā hana noʻonoʻo a hoʻonaʻauao

Ke hoʻopau kāu mau keiki i kā lākou huakaʻi eli pōhaku, e paipai iā lākou e hana i nā hana e hoʻonui ai i kā lākou aʻo ʻana a me ka noʻonoʻo.

  • Nā papahana noʻeau: E kiʻi a pena paha i kā lākou mea punahele, a i ʻole e hana i kahi collage me ka hoʻohana ʻana i nā kiʻi mai kāu alakaʻi kuhikuhi a puke paha.
  • Hana ʻia hōʻike: E hana like e hoʻolālā a kūkulu i kahi hōʻike no kā lākou waiwai hou, e ʻae iā lākou e hōʻike i kā lākou ʻike a kaʻana like i kā lākou ʻike me nā poʻe ʻē aʻe.
  • Noiʻi: E paipai i kāu mau keiki e noiʻi hou aʻe e pili ana i kā lākou mau pōhaku a me nā minela punahele, e hoʻoikaika ana i ka ʻike hohonu a me ka mahalo i ke kālaihonua a me ke ao kūlohelohe.

KaʻAnuʻu Hana 6: E hoʻomaʻemaʻe a mālama i kāu mau ʻike

Ma hope o ka holomua ʻana o ka ʻeli pōhaku, pono e hoʻomaʻemaʻe a mālama pono i kāu mau ʻike.

  • Hoʻomaʻemaʻe: Wehe i nā ʻōpala i koe mai ka wahi hana me ka hoʻohana ʻana i ke kāwele a i ʻole ka nūpepa, a mālama i nā mea hana eli no ka hoʻohana ʻana i ka wā e hiki mai ana.
  • Ka Waihona: E mālama i nā pōhaku a me nā minela i ʻike ʻia i loko o kahi pahu i koho ʻia, pahu, a i ʻole pahu hōʻike no ka pale ʻana iā lākou mai ka pōʻino a mālama pono iā lākou.

FAQs

  1. Ma hea e hiki ai iaʻu ke kūʻai aku i kahi pahu eli pōhaku?
    • Hiki ke loaʻa nā bākeke mining pōhaku ma ka pūnaewele ma o nā hale kūʻai like ʻole, ma nā hale kūʻai pōhaku a me nā minerala, a i ʻole ma kekahi mau wahi eli pōhaku.
  2. Ua kūpono anei ka ʻili pōhaku no nā makahiki a pau?
    • Hiki ke leʻaleʻa ʻia nā bākeke mining pōhaku e nā keiki o nā makahiki āpau, ʻoiai ua ʻōlelo ʻia ka nānā ʻana o nā mākua no nā kamaliʻi liʻiliʻi e mālama pono i nā mea hana a me nā lako.
  3. He aha nā mea ʻē aʻe a i ʻole nā ​​​​mea hana e pono ai no kahi ʻoihana eli pōhaku?
    • Ma waho aʻe o nā mea hana i hāʻawi ʻia i loko o ka bākeke, makemake paha ʻoe e loaʻa i kahi pahu a i ʻole ka pā e paʻa ai nā pōhaku, kahi kāwele a nūpepa paha no ka maʻalahi o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana, a me kahi kuhikuhi kuhikuhi a puke e pili ana i nā pōhaku a me nā minerala.
  4. Hiki ia'u ke hana i ka'u bakeke eli pohaku ponoi?
    • ʻOiaʻiʻo! Inā loaʻa iā ʻoe nā ʻano pōhaku like ʻole, nā minerala, a me nā mōʻalihaku, hiki iā ʻoe ke hana i kāu ʻeke eli pōhaku maʻamau i kūpono i nā makemake a me nā makemake o kāu keiki.

Hāʻawi ka pahu mining pōhaku i kahi hana kū hoʻokahi a me ka hoʻopili ʻana i ka ʻimi lima me nā manawa aʻo waiwai no nā keiki. Hāʻawi kēia alakaʻi i kēlā me kēia ʻanuʻu i kahi hoʻolālā no kahi huakaʻi eli pōhaku poina ʻole me kāu mau keiki, e hoʻoulu ana i ko lākou ʻimi, noʻonoʻo, a me ka ʻike e pili ana i ka geology a me ke ao kūlohelohe. I ko lākou kānana ʻana i loko o ka bākeke a ʻeli i nā waiwai huna, ʻaʻole lākou e hana wale i nā hoʻomanaʻo mau loa akā e hoʻomohala i kahi mahalo hohonu no ka nani a me ka paʻakikī o ko kākou honua. No laila, e hōʻuluʻulu i kāu poʻe kālaihonua ʻōpio, e hopu i kahi ʻeke ʻeli pōhaku, a hoʻomaka i kahi huakaʻi hoʻonaʻauao e hoʻoulu a hauʻoli i ka ʻohana holoʻokoʻa.

Waiho i ka Reply

Ko oukou mail aae? E, aole e paʻiʻia. I kauoha ia mahinaʻai, ua hoailono aku la *