Wehe i kāu mau Geodes ponoʻī: He alakaʻi no ka ʻimi ʻana a me ka ʻohi ʻana o Geode

e uhai i kou mau geodes

He mau hana kaulana ka huli ʻana a me ka hōʻiliʻili ʻana o Geode no nā rockhounds a me nā mea hauʻoli aniani no nā makahiki. ʻOdesleloʻuhane he pōhaku nani a kū hoʻokahi i loaʻa nā ʻano aniani i loko. Inā makemake ʻoe i ka hahai holoholona geode or makemake e aʻo hou e pili ana i nā geodes, eia nā pane i kekahi mau nīnau i nīnau pinepine ʻia.

Pehea ʻoe e wāwahi ai i kāu geode ponoʻī?

No ka wehe ʻana i kahi geode, pono ʻoe i kahi mea hana geode cracking, e like me ka geode cracker a i ʻole ka hāmare pōhaku. E kau i ka geode i loko o ka mea hana a paʻi mālie a hāmama. E ʻaʻahu i nā maka maka a me nā mīkina lima e pale aku i ka ʻeha.

No hea mai kou mau geodes?

Loaʻa nā Geodes ma ka honua holoʻokoʻa, akā ʻo kekahi o nā wahi kaulana loa no ka hopu ʻana i ka geode ʻAmelika Hui Pū ʻIa, Mekiko, Palakila, a me Australia. Loaʻa pinepine ʻia nā geodes i nā pōhaku lua pele, ka limestone, a i ʻole ke one.

ʻEhia ka waiwai o kahi ʻāpana geode?

ʻO ka waiwai o kahi geode e pili ana i nā kumu he nui, e like me ka nui, ka maikaʻi, a me ka rarity o nā kristal i loko. Hiki ke kūʻai ʻia nā geodes liʻiliʻi mai $5 a i $20, ʻoiai ʻoi aku ka nui o nā geodes kiʻekiʻe a hiki ke kūʻai i nā haneli a i ʻole mau tausani kālā.

New
Sale!

Hoʻopau anei ka wai i nā geodes?

Hiki i ka wai ke hoʻopōʻino i nā geodes, ʻoiai inā i hana ʻia lākou me nā minela palupalu e like me ka calcite a i ʻole gypsum. Hiki i ka wai ke hoʻoheheʻe i nā kristal i loko o ka geode, waiho ʻole ʻia a i ʻole e nalowale nā ​​​​kelika a me ka mālamalama.

He aha ke kala geode loa?

ʻO ke kala geode loa loa he uliuli, ʻo ia ke kumu o ka loaʻa ʻana o ka uliuli ʻula a i ʻole kalasedona uliuli. ʻImi nui ʻia nā geodes polū e nā ʻohi a hiki ke lilo i mea waiwai.

ʻEhia ka waiwai o nā geodes i ʻoki ʻole ʻia?

ʻAʻole waiwai nui nā geodes i ʻoki ʻole ʻia e like me nā geodes i ʻoki ʻia a i poni ʻia no ka mea ʻaʻole i hōʻike ʻia nā kristal i loko. Hiki ke kūʻai ʻia nā geodes liʻiliʻi i ʻoki ʻole ʻia mai $2 a i $10, ʻoiai ʻoi aku ka nui o nā geodes i ʻoki ʻole ʻia ke kumu kūʻai he $20 a ʻoi aku paha.

Pehea ʻoe e ʻike ai inā he geode ka pōhaku?

He poepoe a oblong paha ke ano o Geodes, a he oolea, a me ka popopo o waho. Hana ʻia ka ʻaoʻao o waho o kahi geode i ka pōhaku paʻa e like me ka basalt a i ʻole ka limestone, aʻo loko e hoʻopiha ʻia me nā ʻano aniani.

He aha ka hana me nā geodes ma hope o ka haki ʻana?

Ma hope o ka wehe ʻana i kahi geode, hiki iā ʻoe ke hōʻike i nā kristal i loko a i ʻole hoʻohana iā lākou i ka hana ʻana i nā mea nani, nā mea hana, a i ʻole nā ​​​​mea hoʻonaninani hale. Ke koho nei kekahi poʻe e hoʻolalelale i kā lākou geodes e hoʻonui i ko lākou ʻālohilohi a me ke kala.

He aha nā geodes maikaʻi loa e haki?

ʻO nā geodes maikaʻi loa e haki ʻia ʻo ia nā mea kaumaha no ko lākou nui a paʻa i waho o waho. ʻO Geodes e ʻōhū a ʻike ʻia paha he hakahaka a he mau kristal liʻiliʻi wale nō i loko.

ʻEhia makahiki o ka wai i loko o kahi geode?

ʻO ka wai i loko o kahi geode maʻa mau miliona mau makahiki a ua manaʻo ʻia ua paʻa i loko o ka pōhaku i kona wā aʻo. Hiki ke ʻokoʻa ka makahiki o nā kristal i loko o kahi geode ma muli o ke ʻano o ka mineral a me kahi i loaʻa ai ka geode.

He aha nā geodes nani loa?

ʻO kekahi o nā geodes nani loa i loaʻa nā kristal kala, e like me 'ametuseto, citrine, a i ʻole calcite. Hiki i nā Geodes me nā ʻano like ʻole a i ʻole ka hoʻokumu ʻana he mea kupanaha.

ʻEhia makahiki o ka hapa nui o nā geodes?

ʻO ka hapa nui o nā geodes i manaʻo ʻia aia ma waena o 145 a me 66 miliona mau makahiki, ʻo ia ka manawa i holo ai nā dinosaurs i ka honua. Eia naʻe, hiki i kekahi mau geodes ke like me 500 miliona mau makahiki a ʻoi aku paha.

Loaʻa i nā geodes nā kristal i loko?

ʻAʻole nā ​​geodes āpau i nā kristal i loko, akā ʻo ka hapa nui. Hoʻokumu ʻia nā Geodes i ka wā e komo ai ka wai waiwai nui i loko o kahi lua i loko o ka pōhaku a laila e mahuka, a waiho ʻia nā kristal. Eia naʻe, hiki ke ʻokoʻa ka maikaʻi a me ka nui o nā kristal ma muli o ke ʻano o ka mineral a me nā kūlana o ka hoʻokumu ʻana.

Hiki i ka ʻimi ʻana a me ka ʻohi Geode ke lilo i mea leʻaleʻa a maikaʻi hoʻi no ka poʻe makemake i nā pōhaku a me nā kristal. Inā ʻoe e ʻimi nei i kahi mea hoʻomanaʻo liʻiliʻi a i ʻole kahi pōhaku makamae, aia kahi geode ma waho e kali nei e ʻike ʻia. E hoʻomanaʻo i ka mālama pono ʻana i ka palekana a mahalo i ke kaiapuni i ka wā e ʻimi ai i nā geodes. Hauʻoli hahai holoholona!

Waiho i ka Reply

Ko oukou mail aae? E, aole e paʻiʻia. I kauoha ia mahinaʻai, ua hoailono aku la *